Noorden VS zet zich schrap voor sneeuwstorm

Inwoners van een aantal staten in het noorden van de Verenigde Staten bereiden zich voor op een mogelijk ontwrichtende winterstorm die de komende 24 uur verwacht wordt.

In de staten Montana, North- en South-Dakota, Minnesota, Wisconsin, Illinois en Michigan wordt een lading sneeuw tot een halve meter hoog verwacht. Door de harde wind en temperaturen ruim onder nul ligt de gevoelstemperatuur vrijdag dicht bij de 20 graden onder nul, voorspelt de Amerikaanse National Weather Service.

Automobilisten wordt gewaarschuwd niet de weg op te gaan, vanwege nagenoeg geen zicht tijdens de sneeuwval. De twee grote luchthavens van Chicago hebben inmiddels al 170 vluchten geschrapt. De twee geplande vluchten van Schiphol naar Chicago vertrekken vooralsnog wel volgens schema. Ook veel regionale luchthavens in het gebied hebben vluchten geschrapt.

Vanwege het weer hebben veel scholen in de regio's Chicago en Detroit besloten om vrijdag dicht te blijven. Door het winterweer in het gebied zijn de afgelopen dagen al zeker acht doden gevallen bij verschillende ongevallen.

Noorden VS zet zich schrap voor sneeuwstorm
Noorden VS zet zich schrap voor sneeuwstorm (Foto: ANP)