Viviani wint tweede etappe Ronde van Dubai, Groenewegen blijft leider na tweede plek

Elia Viviani heeft de tweede etappe van de Ronde van Dubai gewonnen. De Italiaanse sprinter was na 190 kilometer de snelste in de massasprint. Dylan Groenewegen zou tweede worden, voor Riccardo Minali. Groenewegen behoudt wel de leiderstrui in het algemeen klassement.

Nicolas Edet (Cofidis), Nathan Van Hooydonck (BMC), Yousef Mohamed Mirza (UAE Emirates), Fuwen Xue (Mitchelton-BikeExchange), Charles Planet (Novo Nordisk) en Mohammed Al Mansoori (nationale selectie VAE) zouden vlak na de start wegrijden uit het peloton. De kopgroep zou een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar fietsen.

In het peloton zou LottoNL-Jumbo in eerste instantie het tempo aangeven, later zouden ook Katusha - Alpecin en Quick-Step Floors komen helpen in de achtervolging op de kopgroep. Edet en Planet hielden het langst vol van de kopgroep, maar op negen kilometer van de streep werden ze teruggepakt door het peloton.

In de massasprint die daarop volgde ging de Italiaan Jakub Mareczko als eerste sprint aan waarna zijn landgenoot Viviani erover ging en naar de zege sprintte. Vanuit de achtergrond kwam Groenewegen nog sterk opzetten, maar kwam te kort voor zijn tweede zege. De Nederlander van LottoNL-Jumbo is nog wel leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van twee seconden op Viviani.