Ali B als crimineel in Patser

Na de première van Patser in Kinepolis Antwerpen loopt het storm in de Vlaamse bioscopen. In de eerste vijf dagen bezochten al meer dan 82.000 mensen de Vlaams-Nederlandse misdaadfilm in België. Vanaf 1 februari is de vierde film van het Marokkaans-Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah in de meeste Kinepolis-bioscopen in Nederland te zien. Ali B maakt in de filmhit zijn acteerdebuut als maffiabaas Hassan Kamikaze.

Patser draait sinds vorige week woensdag al in Vlaanderen en Brussel en staat daar op nummer 1 van de best bezochte films in België. De regisseurs reageerden dankbaar op het nieuws: “Holy shit! Dit is veel hoger dan onze verwachtingen. We zijn heel trots en dankbaar voor het talrijk opgekomen publiek. Bedankt aan iedereen!”

De thriller Patser vertelt het verhaal van vier jongeren uit Antwerpen die een cokedeal saboteren en de drugs zelf verpatsen. Daardoor ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. Naast Ali B, Werner Kolf, Adje en Hef, zijn ook BN’ers Eric Corton en Matthijs van Nieuwkerk te zien in de film.

Voorlopig is Patser de laatste Vlaams-Nederlandse film van Adil en Bilal. Momenteel werken de mannen aan Beverly Hills Cop 4 en er zijn verregaande gesprekken om de film Bad Boys 3 te regisseren, met Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen. Patser is vanaf vandaag  te zien bij Kinepolis. 

Kinepolis brengt Vlaamse filmhit Patser naar Nederland (Foto: Kinepolis)
Kinepolis brengt Vlaamse filmhit Patser naar Nederland (Foto: Kinepolis)