Froome ondanks dopingproblemen genomineerd voor Laureus Award

De genomineerden voor de prestigieuze Laureus Awards zijn bekendgemaakt. Het gaat daarbij om de prijzen voor onder meer de wereldwijd beste sportman- en vrouw van 2017.

Opvallend is dat wielrenner Chris Froome genomineerd is. De Brit won de Tour de France en Vuelta a España, maar raakte in opspraak wegens een positieve dopingtest, waar hij en zijn team zich op allerlei manieren onderuit proberen te wurmen.

Froome krijgt in de strijd om sportman van het jaar concurrentie van Cristiano Ronaldo (voetbal), Roger Federer (tennis), Mo Farah (atletiek), Lewis Hamilton (Formule 1) en Rafael Nadal (tennis). Bij de vrouwen gaat het tussen Serena Williams (tennis), Mikaela Shiffrin (alpineskiën), Katie Ledecky (zwemmen), Allyson Felix (atletiek), Caster Semenya (atletiek) en Garbiñe Muguruza (tennis).

Onder meer de New England Patriots, Super Bowl-winnaars, en het Mercedes F1-team zijn genomineerd voor de prijs voor beste team van het jaar, terwijl triatleet Jetze Plat en snowboardster Bibian Mentel-Spee op het lijstje staan voor beste sporter met een handicap.