Trump laat journalist na vraag verwijderen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag tijdens een persconferentie een journalist van CNN laten verwijderen die een lastige vraag stelde. Jim Acosta vroeg Trump of hij meer immigranten uit Noorwegen toe wilde laten, iets dat de president eerder deze week suggereerde.

"Ik wil ze uit alle landen laten komen", antwoordde Trump. Toen Acosta vroeg of dat alleen geldt voor "blanke landen", wees de president de journalist de deur. "Out", zei Trump. Hierna beletten medewerkers van het Witte Huis Acosta verder nog vragen te stellen.

De vraag volgde op een week vol kritiek nadat Trump tijdens een overleg over immigratie Afrikaanse en Midden-Amerikaanse landen zou hebben uitgemaakt voor 'shithole countries'. De vermeende uitlatingen leidden tot een storm van kritiek, van andere westerse leiders en Republikeinen. Maar ook vooral van de landen zelf; onder meer Haïti, Botswana en Zuid-Afrika hebben de Amerikaanse ambassadeur om opheldering gevraagd. Trump ontkent de aantijgingen overigens.

Namibië maakte in antwoord op de 'shithole'-opmerkingen een satirisch 'American First'-filmpje waarin het land wordt aangeprezen om zijn prachtige 'shithole'-faciliteiten.

Trump laat journalist na vraag verwijderen
Trump laat journalist na vraag verwijderen (Foto: BuzzE)