Hirscher wint slalom in hevige sneeuwval

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Franse Val d'Isère de World Cup-slalom gewonnen. De Oostenrijker zegevierde in een zeer moeilijke wedstrijd, want in het Franse skioord kwam de sneeuw met bakken naar beneden. 

De Italiaan Stefano Gross stond na één run bovenaan, 0,19 seconden voor Michael Matt uit Oostenrijk en 0,21 seconden voor de Zweed Andre Myhrer. Van de grootste favorieten stonden ook de Noor Henrik Kristoffersen (+0,41) en Hirscher (+0,55) nog binnen bereik, terwijl de Fransman Alexis Pinturault op 0,62 tellen ook niet uit te vlakken viel.

Dat kon in run twee wel, want Pinturault haalde de finish niet. Hirscher trok zich niks aan van de omstandigheden en zette een zeer sterke tijd neer, waar Kristoffersen zich op stuk beet. De Noor zag hoe Myhrer 0,01 seconde achter hem eindigde, wat goed was voor plek drie: Matt eindigde achter Myhrer als vierde, Gross viel door een foutje halverwege de piste terug naar plek zes. De Noor Jonathan Nordbotten maakte indruk door in run twee van de dertiende naar de vijfde plek te stijgen.