Baanwielrenner Hoogland pakt winst bij WB sprint

Jeffrey Hoogland heeft bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen zondag in het Canadese Milton goud gepakt op het onderdeel sprint. De 24-jarige Nederlandse baansprinter was in de finale te sterk over twee heats te snel voor de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell.

In de kwart- en halve finales was de Nederlander ook de beste in twee heats. In de kwartfinale was hij te sterk voor de Pool Mateusz Rudyk en in de halve finale versloeg hij de Brit Jack Carlin met een klein verschil.

Naast Hoogland kwam er met Harrie Lavreysen nog een Nederlander in actie op het sprinttoernooi. De 20-jarige sprinter, zaterdag nog winnaar van het keirintoernooi, verloor in de achtste finales van de Surinamer Jair Tjon En Fa.

Naast de mannen hadden ook de vrouwen succes bij de wereldbekerwedstrijden in Canada. Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen pakte het zilver op het onderdeel teamsprint. Het Nederlands koppel werd zesde in de kwalificatie, won in de eerste ronde van een Spaans duo en kwam met een tweede tijd in de finale.

Daarin was het koppel Duitse koppel Kristina Vogel en Miriam Welte veel te sterk voor Nederlanders. Met meer dan één seconde verschil pakte de drievoudig wereldkampioen de winst in Milton.

Shanne Braspennincx pakte nog een bronzen medaille op het onderdeel keirin. De Nederlandse werd in de finale derde achter de Duitse Vogel de Britse Katy Marchant.