Prostaatkanker ontdekt bij Sevilla-trainer Berizzo

Eduardo Berizzo kampt met prostaatkanker, zo meldt zijn werkgever Sevilla woensdagmorgen via de officiële kanalen. De club meldt dat toekomstige onderzoeken moeten uitwezen welke stappen er genomen moeten worden in zijn behandeling. Sevilla biedt Berizzo hun maximale ondersteuning en wensen hem een spoedig herstel, maar doet verder geen mededelingen.

"Het is een persoonlijke en gecompliceerde situatie, ik wil liever tot morgen wachten", vertelde voorzitter José Castro na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (3-3) dinsdagavond. Berizzo zou zijn spelers in de rust van de wedstrijd op hoogte hebben gebracht van zijn prostaatkanker. Schijnbaar waren de spelers extra gemotiveerd om hun coach te ondersteunen, want een 0-3 achterstand werd in de tweede helft plots weggewerkt.

De 48-jarige Argentijn is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van Sevilla, nadat hij de afgelopen drie seizoenen werkzaam was bij Celta de Vigo. In LaLiga staat de ploeg na twaalf wedstrijden vijfde, waar de ploeg in de Champions League plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand heeft.