Marokko kwalificeert zich voor WK voetbal

Marokko maakt volgend jaar voor het eerst in twintig jaar weer zijn opwachting bij het wereldkampioenschap voetbal. De ploeg van Karim El Ahmadi en Hakim Ziyech won vandaag het beslissende kwalificatieduel tegen Ivoorkust met 0-2.

In groep C van de Afrikaanse kwalificatie plaatste alleen de groepswinnaar zich voor het WK. Marokko begon vandaag de laatste speelronde met een punt voorsprong op Ivoorkust en had aan een gelijkspel genoeg voor plaatsing. Ivoorkust moest winnen en begon prima aan de wedstrijd. Fofana
en Cervinho schoten over waarna het plotseling aan de andere kant wel raak was. Dirar wilde een voorzet geven maar de bal zeilde het doel in. Even later werd de score verdubbeld toen Benatia scoorde uit een corner.

In de tweede helft had Ivoorkust een veldoverwicht maar gevaarlijk werd het zelden. De beste mogelijkheden waren uit de counter zelfs voor de Marokkanen. Een derde doelpunt viel er echter niet meer. Wel maakte Feyenoord Sofyan Amrabat, die eerder deze maand definitief voor Marokko koos, zijn debuut in een officiele wedstrijd.