Skiester Vlhova verslaat Shiffrin in fraai slalomduel

Alpineskiester Petra Vlhova heeft de eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. In het Finse Levi was de 22-jarige Slowaakse, die vorig jaar de seizoensfinale al won, nipt te sterk voor haar Amerikaanse leeftijdsgenote Mikaela Shiffrin.

Wereld- en olympisch kampioene Shiffrin was in de eerste run de snelste, maar Vlhova bleef met 0,21 seconden netjes in de buurt. Frida Hansdotter uit Zweden moest met 0,73 seconden al flink wat toegeven, terwijl Wendy Holdener op plek vier al op 1,20 seconden stond.

Toch was het de Zwitserse Holdener die in de tweede run indruk maakte, wat ervoor zorgde dat ze Hansdotter inhaalde. Het bleef echter bij plek drie, want Shiffrin en Vlhova waren veel te goed. De Slowaakse zette een hele strakke run neer, waarna ze zag hoe Shiffrin op 0,10 seconden op plek twee strandde. Holdener eindigde op 1,35 seconden, Hansdotter gaf al ruim twee seconden toe.

De Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde in de eerste run in het achterveld en plaatste zich niet voor run twee (top-30).