Kinderboerderijlammetje gered van slacht AZC

Een 25-jarige man-met-migrantenachtergrond en bewoner van het azc in Sneek is door politierechter Marijke Jansen bij verstek veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken wegens heling van een gestolen schaap. De man stal op 1 september een lammetje van de kinderboerderij in Sneek en probeerde deze het azc binnen te smokkelen.

De bewuste nacht zagen bewakers twee mannen met een schaap aan de achterkant van het terrein. Toen de bewakers poolshoogte kwamen nemen vluchtten de mannen een kamen van het azc in.

De 25-jarige Libische man ontkende tegenover de politie alles. De andere asielzoeker, een 29-jarige Algerijn, zei dat hij dacht dat de Libiër het schaap had gekocht. Hij zou de andere man naar eigen zeggen niet hebben geholpen als hij had geweten dat het schaap gestolen was.

Op de gang in het azc stond een koelkast gereed. De politie vermoedde dat het de bedoeling was dat het schaap geslacht moest worden en uiteindelijk in delen in de koelkast zou belanden. Een week later zou het Offerfeest worden gevierd op het Sneker azc.

Omdat de rechter de twee mannen niet onomstotelijk in verband kon brengen met de diefstal van het schaap werd de Libiër schuldig bevonden aan heling. De Algerijn werd vrijgesproken.

Maar ach, het had ook een koikarper kunnen zijn...