BNNVARA houdt zich afzijdig in zaak Van Jole

BNNVARA, die ook Joop.nl exploiteert en vooral daar altijd stelt dat je beschuldigingen van misbruik of seksuele intimidatie van vrouwen altijd serieus moet nemen, neemt de beschuldiging van een 23-jarige vrouw, dat Van Jole haar in zijn witte ondergoed had lastiggevallen nádat ze 'nee' had gezegd, én de bekentenis van Van Jole zélf daarover gisteren op NPO1, niet zo serieus (wat op zich niet zo heel verrassend is).

Na lang stilzwijgen kwam uiteindelijk het hoge hand-boven-het-hoofd-houdende woord eruit: "Doe maar aangifte".

Het volledige statement:

"BNNVARA heeft kennisgenomen van de berichten over Francisco van Jole. Berichten die anoniem zijn geuit en zich niet in de werk- maar in de privésfeer zouden hebben afgespeeld. Voor alle betrokken personen is dit een gevoelige en pijnlijke kwestie. Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.

Directie BNNVARA"

Op een video die eergisteren opdook is een gesprek te horen tussen Van Jole en zijn slachtoffer waarin ze hem vraagt waarom hij het deed, waarom hij haar dronken voerde, of ze 'nee' gezegd had enzovoort. Van Jole bevestigde gisteren dat het gesprek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en hij heeft zijn excuses aan de vrouw aangeboden. Hij had het niet zo bedoeld en niet zo ervaren.

Intussen plaatst GeenStijl een bericht over meer beschuldigingen: vrouwelijke bloggers die elkaar waarschuwden voor Van Jole's praktijken die al tien jaar geleden aan de gang waren.

 Van Jole (foto: publiek domein)
Van Jole (foto: publiek domein)