Haase verliest van Del Potro

Tennisser Robin Haase heeft in de derde ronde van het Masterstoernooi in Parijs het onderspit gedolven tegen Juan Martin del Potro. De Nederlander (ATP-43) verloor met 5-7 en 4-6 van de Argentijn (ATP-17) die hiermee nog maar een partij voor plaatsing voor de ATP World Tour Finals verwijderd is.

Haase en Del Potro ontliepen elkaar in de eerste set weinig. Beiden wonnen hun eerste vier servicegames makkelijk. Het was Haase die in de negende game in de problemen kwam en Del Potro die meteen van die mogelijkheid gebruik maakte. Een game later was de stand echter al weer gelijk. In de elfde game leverde Haase opnieuw zijn service in, maar de Nederlander kreeg in de volgende game opnieuw kansen op de opslag van zijn tegenstander. Deze benutte hij niet, waardoor de eerste set naar de Argentijn ging.

In het tweede bedrijf waren beide tennissers opnieuw aan elkaar gewaagd. Del Potro benutte wederom de eerste kans die hij kreeg, waardoor de Argentijn hiermee de wedstrijd naar zich toetrok.

Eerder dit jaar hadden de twee elkaar al tijdens het Masterstoernooi van Miami getroffen. Ook toen won Del Potro in twee sets.

Voor de liefhebbers nog een weergaloze bal van Haase in de eerste set: