Duizenden demonstreren na moord op journalist

Na de moord op een onderzoeksjournaliste op Malta hebben zondag duizenden mensen in de hoofdstad Valletta voor gerechtigheid gedemonstreerd. Ze eisten een snelle oplossing van de zaak en het einde van de corruptie in de politiek en bij de autoriteiten.

Journaliste Daphne Caruana Galizia werd afgelopen week gedood door een autobom op de eilandstaat. Wie achter de moord zit is nog steeds onduidelijk.

Caruana Galizia had een schandaal onthuld uit de zogenoemde Panama Papers. Zij beschuldigde ook medewerkers van premier Muscat van het exploiteren van buitenlandse brievenbusondernemingen.

Reporters Zonder Grenzen
Aan de demonstratie deed ook journalistenorganisatie Reporters Zonder Grenzen mee. "De moordenaars wilden haar tot zwijgen brengen, ze willen ons tot zwijgen brengen. Maar ze zullen geen minuut zwijgen hebben", zei directeur Christophe Deloire.

Sommige deelnemers aan het protest droegen spandoeken of T-shirts met daarop de laatste woorden die Caruana Galizia maandag schreef: 'Overal waar je kijkt zijn boeven', 'De situatie is wanhopig'.

Duizenden demonstreren na moord op journalist
Duizenden demonstreren na moord op journalist (Foto: ANP)