EF Education First nieuwe sponsor Cannondale-Drapac

EF Education Sport zal de nieuwe hoofdsponsor worden van de wielerformatie van Jonathan Vaughters. Dat heeft de 44-jarige Amerikaanse manager vandaag bekendgemaakt. EF Education Sport is de opvolger van Cannondale-Drapac.

Twee weken geleden liet Vaughters weten dat er een eind aan de ploeg dreigde te komen, omdat een toekomstig sponsor alsnog afhaakte. De renners die nog onder contract stonden kregen toestemming om naar een nieuwe werkgever te zoeken.

De nieuwe sponsor heeft zich voor drie jaar aan de wielerformatie verbonden. Om hoeveel geld het gaat, liet Vaughters in het midden, maar het budget van volgend jaar is vergelijkbaar met dat van dit seizoen.

Bij Cannondale-Drapac staan dit jaar vier Nederlanders onder contract. Eerder liet Tom-Jelte Slagter al weten dat hij komend seizoen vertrekt naar Dimension Data. Wouter Wippert vertrekt aan het einde van het seizoen bij de Amerikaanse WorldTour-ploeg. De ploeg liet eerder weten dat ze het contract van Dylan van Baarle hadden verlengd, terwijl Sebastiaan Langeveld nog een contract heeft tot 2018.