Elia: "Ooit keer ik terug in De Kuip"

Eljero Elia nam deze zomer afscheid van Feyenoord. De vleugelspeler maakte de overstap naar Medipol Basaksehir, maar hoopt ooit terug te keren.

Twee seizoenen speelde Elia in het shirt van Feyenoord. In die periode veroverde de club zijn hart, maar na het binnenslepen van het kampioenschap koos hij voor een vertrek naar Basaksehir. Toch kan hij moeilijk afscheid nemen van Feyenoord.

"Ik zit nog steeds in de groepsapp met de jongens van Feyenoord”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dat is handig, want op die manier kan ik nieuwelingen ondersteunen. Kan ik ze zich op hun gemak laten voelen in de Kuip, advies geven.”

De aanvaller hoopt dat ook ooit weer terug te kunnen keren bij de club. "In twee jaar tijd is Feyenoord míjn club geworden. Ooit keer ik terug in De Kuip. Niet als speler waarschijnlijk, maar misschien wel als jeugdtrainer. Mijn gevoel bij de club is enorm sterk. Ik hoop dat ze dit jaar weer kampioen worden."

Elia tekende een driejarig contract bij Basaksehir, waardoor een terugkeer naar Feyenoord nog even op zich zal laten wachten. De Nederlander merkt veel verschillen tussen beide clubs. "Ik geloof dat er bij thuisduels maar vijfhonderd á duizend supporters komen kijken. Dat is even wat anders dan in De Kuip."