Atlete verlaat EK-podium na spelen verkeerd volkslied

Het is weer eens raak: een organisator van een internationaal sporttoernooi heeft een verkeerd volkslied uit de hoge hoed getoverd. Dit keer gebeurde het tijdens het Europees kampioenschap atletiek voor atleten tot 20 jaar, gehouden in het Italiaanse Grosseto.

Violetta Skvartsova uit Wit-Rusland veroverde er het goud in het hinkstapspringen, voor de Française Ilionis Guillaume en de Britse Naomi Ogbeta. Bij de huldiging ging het echter fout: niet het Wit-Russisch, maar het Bosnisch volkslied werd gespeeld. Skvartsova baalde zichtbaar, zo vaak gebeurt het immers niet dat je trots op het podium kunt staan waar voor jou het volkslied gespeeld wordt.

Ze ging er dan ook maar vandoor en bleef naast het podium staan, wat bij Guillaume en Ogbeta - die het Wit-Russische volkslied ongetwijfeld niet uit hun hoofd kennen - dan weer tot wat vragende gezichten leidde. Skvartsova liep na afloop naar een official om aan te geven wat er aan de hand was, maar het Wit-Russisch volkslied werd naar het schijnt niet alsnog gespeeld.

Skvartsova gaat er vandoor (Bron: YouTube)