Golden State Warriors pakken NBA-titel

De Golden State Warriors hebben afgelopen nacht de NBA-titel weten te pakken. De ploeg, onder leiding van een ongenaakbare Kevin Durant, won het vijfde finaleduel tegen de Cleveland Cavaliers overtuigend met 129-120 en kwam zodoende in de best of seven-serie op een beslissende 4-1 voorsprong.

Een hoofdrol in de partij was wederom weggelegd voor Durant. De aanvaller van de Wariors maakte in de vijfde wedstrijd 39 punten. Na afloop werd hij tevens benoemd tot beste speler van de finale play-offs, waarmee hij LeBron James aftroefde. James speelde overigens namens de Cavaliers ook een sterke wedstrijd. Hij maakte 41 punten, leverde acht assists en pakte dertien rebounds.

De Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers stonden alweer voor de derde keer op rij tegen elkaar in de NBA-finale. De Warriors wonnen in 2015, maar gaven vorig seizoen een 3-1 voorsprong in de best of seven-series weg.

"Wat een opluchting. Ik heb de afgelopen twee dagen amper kunnen slapen, zo bang was ik dat het alsnog zou misgaan", aldus topspeler Durant. "Petje af voor Cleveland en dan met name LeBron James en Kyrie Irving. Ik heb nooit zo'n goed duo gezien. Maar we hebben het gered, de titel is binnen en het is geweldig om dat voor eigen publiek te doen."