A Marquez met groot vertoon van macht naar Moto2-zege Barcelona

De Grand Prix van Catalonië in de Moto2 is gewonnen door Alex Marquez. De Spanjaard was oppermachtig in de race en kwam geen seconde in de problemen.

Polesitter Marquez kende een goede start en sloeg gelijk al een flink gat, maar de beste start was voor kampioenschapsleider Franco Morbidelli. De Italiaan kwam van de zesde plek naar plaats twee, voor Mattia Pasini, Miguel Oliveira, Lorenzo Baldassarri en Thomas Lüthi. Een speciale vermelding verdient Francesco Bagnaia: hij kwam van de twintigste naar de tiende plaats in één rondje.

Marquez was oppermachtig en had na een kleine tien ronden al een groot gat geslagen, terwijl Morbidelli, Pasini, Lüthi en Oliveira daarachter om de podiumplekken vochten. Dat ging voor Morbidelli bijna fout: hij viel bijna van de motor, kreeg Oliveira binnendoor en kon nog net overeind blijven. 

Morbidelli kon het goede tempo niet echt te pakken krijgen en tien ronden voor het einde kwam Baldassarri er voorbij, waardoor hij de vijfde plek in beslag nam. Daar leek het niet bij te blijven voor de WK-leider, want ook Jorge Navarro zat eraan te komen. De Spanjaard kon dat echter niet afmaken en kon Morbidelli niet meer bedreigen.

Voorin was verder nauwelijks spanning te voelen. Marquez bleef overeind en reed dus naar de zege, Pasini reed keurig naar de tweede plaats, voor Lüthi, Oliveira, Baldassarri en Morbidelli.