Vrouw zwaargewond bij schietpartij Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam Charlois is dinsdagochtend een gewonde gevallen. Het schietincident vond plaats in de Wolphaertsbocht. De straat is voor onderzoek afgesloten.

Het slachtoffer is een vrouw van begin 20. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, meldde de politie op Twitter. Volgens RTV Rijnmond kregen het slachtoffer en de mannelijke dader rond 8.30 ruzie met elkaar. De man trok daarbij op straat een wapen en schoot op de vrouw. De schutter vluchtte daarna een portiekwoning in waar hij zich verschanste voor de politie. Deze zette een onderhandelaar in die de man rond half 11 nog 5 minuten de tijd gaf om zich over te geven. 

Nog voordat de tijdslimiet voorbij was, was er een schot in de woning te horen, waarna de politie en het inmiddels aanwezige arrestatieteam de woning binnenviel. Daar vonden zij een gewonde 79-jarige man aan, welke met een ambulance werd afgevoerd. Vermoedelijk heeft de man zich van het leven willen beroven. 

 Vrouw zwaar gewond overgebracht naar ziekenhuis na #schietincident #Wolphaertsbocht #Rotterdam. Onderzoek loopt. Straat is afgesloten.