Massa na middelvinger Vettel: "Hij klaagt anders nóóit!"

De Grand Prix van Rusland leverde zondag op de start en de laatste paar rondjes na nog minder spektakel op dan groeiend gras, maar juist die laatste ronden geven toch wat reden tot nabespreken.

Sebastian Vettel was druk bezig het gat naar leider Valtteri Bottas te verkleinen van bijna vijf naar minder dan één seconde, maar in de slotronde werd duidelijk dat de Duitser de zege niet meer ging pakken. Daar leek Felipe Massa een rol in te spelen: de coureur van Williams reed na een lekke band rond op de negende plek en werd in de slotfase op een rondje gezet door Bottas en Vettel.

Dat verliep niet helemaal zonder slag of stoot. Massa had achter zich alle ruimte en had in principe dus ruim aan de kant kunnen gaan voor de twee leiders, maar kreeg dit over de boordradio vermoedelijk niet te horen. Het gevolg was dat Bottas er vrij soepel langs kon komen, maar Vettel zat in een chicane even vast achter de Braziliaan. 

Toen Massa dan toch aan de kant ging liet Vettel zich weer even van zijn ouderwetse kant zien: het duel met Bottas werd op een lager pitje gezet, want Massa moest en zou een Duitse middelvinger te zien krijgen, gevolgd door wat klassiek geklaag op de boordradio. Of Vettel de Fin zonder Massa's actie wel in had kunnen halen valt natuurlijk ernstig te bezien, maar na het incident had hij in elk geval geen kans meer.

Massa reageerde laconiek toen hij hoorde dat Vettel op de boordradio had zitten klagen. "Echt waar? Dat doet hij anders nooit! Weet je het zeker?", lachte de Braziliaan. "Ik liet de binnenkant van de bocht open voor hem en in bocht vier gaf ik hem ook alle ruimte, maar hij ging er niet langs. Daarna zat ik helemaal aan de linkerkant, maar durfde hij er weer niet langs."

Vettel stuurt een welgemeende middelvinger richting Massa (Bron: YouTube)