Hamilton: "Vettel zorgt voor grotere uitdaging dan Rosberg"

Lewis Hamilton moest de wereldtitel in de Formule 1 vorig jaar afstaan aan teamgenoot Nico Rosberg, die inmiddels is gestopt. Toch verwacht de Brit dat een andere Duitser het hem nog moeilijker maakt.

Hamilton ziet in Sebastian Vettel namelijk iemand die hem een grotere uitdaging voor kan leggen dan Rosberg. "Absoluut. Zeker weten. Dit seizoen zullen we de beste rijders in de top zien denk ik. Het zou fantastisch zijn als Fernando Alonso daar ook nog bij kan komen, maar die kans lijkt niet groot", doelt Hamilton op de magere McLaren-Honda waar de Spanjaard zijn rondjes mee rijdt.

Vettel begon het seizoen zondag perfect, door een soevereine zege in de Grand Prix van Australië. "Hij is viervoudig wereldkampioen, dus dat Sebastian een fantastische coureur is lijkt me duidelijk. Ik ben blij dat ik met hem het gevecht aan kan gaan", aldus Hamilton. De Brit is vooralsnog blij met zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas, met wie de relatie nog niet zo verrot is als met Rosberg. "Nu zijn er tenminste geen mentale spelletjes. De nederlaag tegen Nico vorig jaar heeft mijn honger naar de titel verdubbeld, ik ben er klaar voor", besluit de Brit.