Verstappen: "Races worden saaier, winnaar na één bocht bekend"

Volgens Max Verstappen zal zondag om een uurtje of 07.02 Nederlandse tijd bekend zijn wie de Grand Prix van Australië wint. De Nederlander is ervan overtuigd dat de coureur die na de eerste bocht op kop ligt de race ook zal winnen.

Verstappen werd gevraagd of de nieuwe regels voor de Formule 1-auto's goed zijn en gaf een gemengd antwoord: "Wat het rijden betreft, absoluut. De auto's zijn sneller en leuker om mee te rijden, zeker in een kwalificatierondje met weinig brandstof is het heel gaaf om door de snelle bochten te knallen. Wat racen betreft denk ik dat het echter een stuk saaier zal zijn, want wie morgen na bocht één op kop ligt wint de wedstrijd."

Net als Esteban Ocon eerder al opmerkte denkt ook Verstappen dat het makkelijker is om te spinnen, zoals zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in de derde kwalificatiesessie demonstreerde. "De achterbanden zijn behoorlijk breed en zodra je de auto kwijt begint te raken is het heel lastig om hem weer op te vangen. Je raakt dan ineens heel veel grip kwijt, wat ik in Barcelona bij de tests ook merkte. Als deze auto's goed in balans zijn, zijn ze echter juist makkelijker te besturen", verzekert Verstappen ons.