Ricciardo: "Wrijving met Verstappen is goed mogelijk"

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo denkt dat het goed mogelijk is dat de sfeer binnen het team van Red Bull Racing dit seizoen wat anders zal zijn. Volgens de Australiër bestaat er een reeële kans dat er wrijving gaat ontstaan tussen hem en teamgenoot Max Verstappen, vooral als de auto gedurende het seizoen in staat blijkt om de Mercedessen te verslaan.

Vorig jaar vochten de twee vooral voor de tweede plek in het constructeurskampioenschap en voor de restjes achter Mercedes: zo won Verstappen in Spanje, nadat de twee Mercedessen elkaar in de eerste ronde van de baan reden. "Ik moet niet naïef zijn en denken dat we na het seizoen nog steeds van elkaar houden als we race na race aan het duelleren zijn, het is goed mogelijk dat er wrijving ontstaat", zegt Ricciardo. "Maar als er tijdens het seizoen spanning of wrijving ontstaat, is dat een onderdeel van het spelletje, we blijven immers beiden mensen die willen winnen."

Het zou voor de Australiër makkelijker zijn om te verliezen van Lewis Hamilton dan van Verstappen: "Als Hamilton me in zijn Mercedes verslaat kan ik tenminste zeggen dat zijn auto gewoon sneller is. Als Max me steeds verslaat is het toch snel afgelopen met excuses, want je teamgenoot is toch de eerste die je wilt verslaan", vertelt Ricciardo.

Bij Red Bull gebeurde het eerder dat coureurs goed met elkaar overweg konden, tot de auto wereldtitelwaardig was: Sebastian Vettel en Mark Webber zijn daar een goed voorbeeld van. Teambaas Christian Horner zal zijn handen vol hebben aan Ricciardo en Verstappen, maar wil het wel simpel houden: "Ze zullen ongetwijfeld meer dan eens met elkaar in duel raken. We gaan daar geen groot boek met regels voor maken en we willen het gewoon duidelijk houden. Ze werken beiden voor het team en dat moeten ze niet vergeten. We verwachten dat ze hard, maar wel eerlijk tegen elkaar vechten.