Boullier: "McLaren zou winnen met Mercedes-motor"

McLaren zou volgens teambaas Eric Boullier races kunnen winnen als het maar een Mercedes-motor achterin zou hebben liggen, zo meldt hij aan sportkrant AS. Momenteel ligt er een Honda-krachtbron achterin de MCL32 en dat is geen onverdeeld succes, toch wil het team er een succes van maken.

De Mercedes-motor staat al jaren bekend als de beste van het veld en volgens Boullier zou die combinatie met het McLaren-chassis zeges op kunnen leveren. Boullier: "Ik denk het wel. Ja, we zouden weer winnen."

In 2012 stond voor het laatst een McLaren-coureur met een Mercedes-motor op de hoogste trede van het podium. In 2013 en 2014 trad het verval in en werd voor 2015 voor motorenpartner Honda gekozen. Dat heeft nog niet meer opgeleverd dan drie keer een vijfde plaats.

Honda zou volgens de planning dit seizoen het gat met de andere fabrikanten moeten dichten, maar vooralsnog laat zowel de snelheid als de betrouwbaarheid te wensen over. Hierdoor lijken de McLarens weer achteraan de grid te gaan bungelen. Tijdens de testweken in Barcelona kampte het motorische gedeelte met diverse problemen en konden weinig ronden worden gereden.

Toch houdt Boullier vertrouwen. "We hebben meer problemen gehad dan verwacht. We wisten dat we wat problemen zouden hebben, maar zoveel… We kunnen daarbij niet emotioneel zijn, we moeten rationeel te werk gaan om beter te worden."

Honda heeft al aangegeven dat de betrouwbaarheid voor Australië op orde zal zijn. Dit is noodzakelijk, omdat McLaren door alle problemen tijdens het testen nog niet in de buurt is gekomen van een racesimulatie. De vraag is echter of de auto zelfs na het verhelpen van de motorische problemen in de buurt kan komen van de topteams. "Ik denk dat de auto, het chassis, een goed platform is, maar weet niet of de motor op kan tegen die van Mercedes, Ferrari en Renault. Als dat zo is, zullen we competitief zijn, maar zo niet, dan niet. Zo simpel is het."