FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 maart 2017

'Keeper die ex aan hond liet voeren tekent nieuw contract'

De Braziliaanse doelman Bruno Fernandes heeft een nieuw contract getekend. Niet bijster opvallend, ware het niet dat hij in eerste instantie 22 jaar de cel in moest voor zijn betrokkenheid bij een moord.

Bruno werd in 2010 opgepakt op verdenking van de moord op zijn ex-vriendin. Hij was op dat moment geen kleine naam, want hij speelde al meer dan tweehonderd keer voor topclub Flamengo en dus ging er een schok door het land. Dat werd niet minder toen de details van de moord op zijn ex bekend werden: ze werd nooit gevonden, volgens Bruno's neef omdat haar lichaam aan de honden gevoerd was.

Na een slepend proces werd Bruno veroordeeld tot 22 jaar celstraf, waarvan hij er zeven uitgezeten heeft. Inmiddels loopt er een hoger beroep en dat mag hij in vrijheid afwachten. Ook mensen die hun voormalig geliefden 'mogelijk' aan de honden (laten) voeren moeten iets te doen hebben en dus gaat Bruno weer aan de slag in het voetbal.

De Braziliaanse tweededivisieclub Boa Esporte heeft hem een kans gegeven en daar is hij erg blij mee. "Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen", vertelt Bruno. Niet iedereen is er even gelukkig mee, want zowel de hoofdsponsor als de kledingsponsor van de club zijn inmiddels vertrokken. Zelf wilde hij liever geen vragen beantwoorden over de moordzaak.

"Ik wil Boa Esporte helpen om in de hoogste divisie te komen. Ik heb vaak aan mezelf getwijfeld en vaak gedacht dat ik het beste de handdoek in de ring kon gooien, maar dat zou mijn vrouw nooit accepteren. Ik moet in mezelf geloven", laat hij weten. Volgens Bruno is hij zeer welkom in Varginha, de stad waar zijn nieuwe club haar thuiswedstrijden speelt. "Mensen vragen veel van me door wat er in het verleden is gebeurd."

De 32-jarige doelman heeft zijn grootste ambitie, spelen in het Braziliaans elftal, nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb ooit gedroomd dat ik mijn comeback zou maken en ik droom nog steeds dat ik ooit in het nationale elftal kan spelen."

Trump suggereert meer info over telefoontap

Donald Trump heeft woensdag in een interview met Fox News de suggestie gewekt dat er binnenkort meer informatie naar buiten komt over telefoontaps in de Trump Tower tijdens de verkiezingscampagne. De Republikeinse president zei onlangs dat zijn voorganger Barack Obama opdracht heeft gegeven hem te laten afluisteren. Bewijs droeg hij daarvoor niet aan.

"Ik denk dat jullie de komende twee weken enkele heel interessante zaken naar voren zullen zien komen", zei Trump op Fox over zijn claim te zijn afgeluisterd. Hij voegde er nog aan toe dat "afluisteren veel verschillende dingen omvat".

De vaste inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, die onderzoek deed in deze affaire, maakte woensdag bekend geen enkele aanwijzing te hebben gevonden voor de bewering van Trump. "Ik denk niet dat er daadwerkelijk afluisterapparatuur was in Trump Tower", aldus voorzitter David Nunes.

Trump suggereert meer info over telefoontap
Trump suggereert meer info over telefoontap (Foto: ANP)

Ook privéfoto's Amanda Seyfried online

Amanda Seyfried is de volgende ster op de lange lijst van wie naaktfoto's op internet zijn beland. Advocaten van de actrice hebben de site gesommeerd de beelden onmiddellijk te verwijderen, meldt TMZ.

Op sommige foto's is Amanda bijna geheel naakt te zien en verricht ze ook enkele seksuele handelingen. Volgens TMZ zijn het intieme momenten met haar ex-vriendje. De beelden zouden door een derde partij zijn gestolen en vervolgens naar de bewuste site zijn gelekt.

Het lek maakt vermoedelijk deel uit van een veel groter lek, dat door sommige Amerikaanse media al Fappening 2.0 wordt genoemd.

In 2014 doken van verschillende sterren als Jennifer Lawrence en Kate Upton privéfoto's op. De dader had honderden e-mailaccounts gehackt en kon zo tientallen naaktfoto's en pikante kiekjes stelen. Vorig jaar werd hij tot zes maanden celstraf veroordeeld.

Ook privéfoto's Amanda Seyfried online
Ook privéfoto's Amanda Seyfried online (Foto: BuzzE)

Azerbeidzjan ruziet met F1-eigenaar Liberty Media

Azerbeidzjan is niet blij met de uitspraken van Formule 1-eigenaar Liberty Media. Greg Maffei, baas van dat bedrijf haalde tijdens een evenement van de Deutsche Bank vorige week hard uit naar de race die naar zijn mening niet bijdraagt aan de langetermijngroei van de sport.

Maffei vindt dat de race voornamelijk bedoeld was om de zakken van oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone te vullen. "Het is onze taak om te helpen om de promotors meer succesvol te laten zijn. De houdig van Bernie was: 'hoe kan ik er zoveel mogelijk uitslepen'. Ik hoorde hem praten over slachtoffers. 'Hoeveel kan ik eruit persen, hoeveel vooruit betalen?' Dan kom je uit bij races zoals in Baku, Azerbeidzjan, waar ze ons veel geld betalen, maar het draagt niet bij aan de lange termijn van de raceklasse en aan een gezonde bedrijfsvoering. Het is onze taak om partners te vinden die niet alleen flink betalen, maar ook bijdragen aan het merk Formule 1."

Maffei prijst in dit licht de promotors van de races in Abu Dhabi, Singapore en Mexico die erin slagen om de sport goed aan de man te brengen. Zij moeten samen met Liberty Media ervoor zorgen dat promotors die minder succesvol zijn geholpen worden.

Baku-promotor Arif Rahimov meldde aan Reuters niet blij te zijn met de uitspraken van Maffei. "Ik ben behoorlijk kwaad. Meneer Maffei loopt nog geen half jaar in de Formule 1 rond. Wij werken al drie jaar aan het project en hebben veel meer ervaring met de Formule 1 dan zij. Dit soort uitspraken getuigen van onwetendheid."

Wij van FOK! zeggen in ieder geval: Well done Baku !!!

Tweede seizoen voor Legion

Aan de vooravond van de release van Marvels nieuwste Netflix-serie (Iron Fist) heeft FX, de kabelzender die in de VS de Marvelserie Legion uitzendt, bekend gemaakt wel brood te zien in een tweede seizoen.

Dit tweede seizoen zal worden uitgezonden in 2018. Hiermee is het de zesde, op een comic gebaseerde, tv serie die vernieuwd is voor het seizoen 2017-2018. Eerder werden al Arrow, Supergirl, The Flash, Legends of Tomorrow en Riverdale verlengd, allen door The CW. Deze zender voegt daar mogelijk komend seizoen nóg een serie uit dezelfde categorie aan toe: het op DC Comics gebaseerde Black Lightning.

Legion vertelt over David Haller, een psychiatrisch patient die leert dat hij niets mankeert: hij is gewoon een mutant, en een hele machtige ook nog. De serie wordt in Nederland uitgezonden op FOX en is ontwikkeld door Fargo-producer Noah Hawley op basis van de Marvel-comics over de X-Men.

Legion: Dan Stevens als David Haller

[TK2017] Reacties op exitpolls: bijna iedereen blij

Volgens een goede traditie gaat iedere lijsttrekker de (voorlopige) uitslag zo uitleggen, dat het lijkt alsof ze gewonnen hebben. De enige voor wie dat natuurlijk echt niet lukt is de PvdA, die het grootste verlies in de historie van de partij te verstouwen krijgt.

Jeroen Dijsselbloem is namelijk verbijsterd door het verlies, en liet aan zijn achterban in Amsterdam weten dat 'morgen de wederopbouw begint'. Asscher noemt het een 'bittere avond'. Partijvoorzitter Hans Spekman heeft ook gereageerd: "We moeten hier met elkaar over praten". Lilianne Ploumen kan misschien thee zetten voor die bijeenkomst, want zij staat tiende op de lijst en haalt waarschijnlijk de Kamer niet.

VVD
Maar de meeste anderen zijn vooralsnog tevreden. Mark Rutte lijkt met de VVD de grootste te worden, en mocht al een gelukwens per Twitter ontvangen van de kabinetschef van zijn Duitse ambtsgenoot Angela Merkel.


"Het voelt als een overwinning". Dat zei Tamara van Ark, campagneleider en Tweede Kamerlid van de VVD, als reactie op de eerste exitpoll tegen de NOS. De partij verliest wel tien zetels en zou volgens de exitpoll uitkomen op 31 zetels. "Ik ben vooral heel erg blij dat we het vertrouwen weer lijken te krijgen van de kiezer", zei Van Ark. "Dit geeft een verplichting voor de toekomst."

CDA
De nummer twee van het CDA, Mona Keijzer, noemt de negentien zetels die de partij in de voorlopige exitpoll krijgt ,,heel erg mooi". Dat zei ze tegen de NOS. Het zou een winst van zes zetels betekenen voor de christendemocraten. "Het kan altijd meer", antwoordde ze op de vraag of ze tevreden was. "Het kan nog altijd meer worden. De avond is nog lang." Ze ziet de voorspelde winst als een beloning voor "4,5 jaar hard werken". "Hier staat een blij mens.'' 

GroenLinks
Een historische uitslag. Zo omschrijft Kathelijne Buitenweg, de nummer twee van GroenLinks, de enorme winst voor haar partij. GroenLinks groeit volgens de voorlopige exitpoll van vier naar zestien zetels. "We hebben nog nooit zo goed gescoord. Ik ben supertrots op de partij, op alle mensen die de straat opgingen en campagne hebben gevoerd'', zei Buitenweg tegen de NOS. "Mensen hebben genoeg van de huidige polarisatie. We hebben een beweging van verandering ingezet, dat moeten we doorzetten.'' 

D66
D66 stijgt in de exitpoll van twaalf naar negentien zetels en dat is een "historisch resultaat''. Dat meldde het D66-Kamerlid Kees Verhoeven woensdagavond op Twitter na het sluiten van de stembussen. "Op één na beste uitslag sinds 1966. Negende overwinning op rij. Meer dan 1 miljoen D66-stemmers. Beste campagne ooit.'' 

SP
"Had ik gehoopt op meer? Ja. Ben ik trots op ons? Ja''. Dat zei SP-leider Emile Roemer. De SP zakte in de exitpolls van vijftien naar veertien zetels. Roemer wees erop dat de SP een maand geleden nog volledig was afgeschreven. "We hebben een onvoorstelbare inhaalrace ingezet waarop ik trots ben. We hebben een miljoen mensen naar de stembus gekregen die op de SP hebben gestemd'', aldus Roemer. 

50Plus
50Plus was woensdag trots en blij dat het aantal zetels in de Tweede Kamer volgens de exitpolls is verdubbeld van twee naar vier. ,,Vier jaar geleden hadden we hier voor getekend'', zei voorzitter Jan Nagel bij de NOS. ,,We zijn enorm opgelucht. Henk Krol heeft in zijn eentje de campagne geleid en hij heeft een geweldig resultaat behaald.'' 

ChristenUnie
De ChristenUnie is "heel blij" met de voorspelde zetel winst. Dat zei Tweede Kamerlid Carola Schouten. In de exitpoll komt haar partij uit op zes zetels, dat is een winst van een. Er is een kans dat bij de partij wordt aangeklopt voor de formatie, aldus Schouten tegen de NOS. "We moeten morgen maar eens kijken wat de uitslag betekent." Ze benadrukte dat de partij zaken als waardig oud worden, vrijheid en duurzaamheid zal blijven benadrukken. 

DENK
Bij nieuwkomer DENK was de vreugde groot nadat woensdag volgens de eerste exitpoll de partij op drie zetels staat. "Dit is echt fantastisch'', zei Farid Azarkan, de nummer twee op de lijst, nadat hij een vreugdedansje met zijn partijgenoten had gemaakt. "We hebben een positieve campagne gevoerd. We hebben de mensen opgezocht op straat en in buurthuizen, waar veel politici allang niet meer komen. De ontlading is na deze uitslag groot. Dit laat zien dat mensen vertrouwen in ons hebben'', zei hij tegen de NOS. 

Forum voor Democratie
FvD-prominent Hiddema beweert de uitslagenavond helemaal niet te volgen: "Ik volg het bewust niet. Ik wil feiten, geen prognoses." Uit de eerste uitslagen blijkt onder meer dat in Rozendaal 1,4 procent op Forum voor Democratie heeft gestemd, zestien mensen zijn dat. "Wat leuk zeg, daar zijn we helemaal niet geweest. Dit geeft de burger moed.Als zijn partij op twee zetels uit zou komen, noemt hij dat zonde van alle moeite die hij en FvD-voorman Thierry Baudet hebben gedaan. "We zijn overal geweest, in ieder zaaltje, in ieder dorp. Ik wacht op de definitieve uitslag, de verrassing moet volgens mij nog komen.'' 

Partijen zonder zetels (vooralsnog)
 
Het lijkt erop dat Artikel1, de partij van Sylvana Simons, geen enkele zetel heeft gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Wel stuurde de partij na het sluiten van de stembussen direct een tweet uit om iedereen te bedanken. "Wij willen alvast ieder die op ons gestemd heeft bedanken! Extra dank aan alle vrijwilligers, enthousiastelingen en dromers."

Ook de Piratenpartij lijkt zetelloos te eindigen. Lijsttrekker Ancilla van de Leest heeft echter nog hoop: "Lieve kiezers! Bedankt voor het stemmen vandaag. Ik hoop dat je wijs en liefdevol gestemd hebt. Onze campagne zit erop, nu afwachten...", schrijft ze op Twitter.

"Gewoon even de uitslag afwachten. Wel alvast felicitaties voor de grote winnaars!'', twittert GeenPeil, ook nog altijd op nul zetels.

Topwerper Jansen sluit aan voor halve finales World Baseball Classic

Het Nederlands honkbalteam zal topwerper Kenley Jansen verwelkomen op de World Baseball Classic. Op het meest prestigieuze landentoernooi ter wereld staat Nederland net als vier jaar geleden in de halve finales.

Jansen komt uit in de sterkste honkbalcompetitie ter wereld, de Amerikaanse Major League Baseball. In de MLB speelt hij voor de Los Angeles Dodgers en de 29-jarige Antilliaan staat daar bekend als een van de beste 'closers' - werpers die de wedstrijd op slot moeten gooien - uit de competitie. "We hebben toestemming gekregen om hem bij het team te halen", vertelde bondscoach Hensley Meulens. 

Jansen verlengde zijn contract bij de Dodgers eerder dit jaar nog met vijf jaar en zal daarin zo'n 75 miljoen euro verdienen. Samen met de Dodgers besloot hij de eerste twee ronden van de WBC over te slaan, maar met de beslissende fase in zicht komt hij er toch bij. De halve finales en de finale worden dan ook gespeeld in Dodger Stadium, het stadion waar Jansen zijn brood verdient in de MLB. Komende maandag speelt Nederland daar in de halve finale tegen de winnaar van groep F, een groep met de Verenigde Staten, Puerto Rico, Venezuela en de Dominicaanse Republiek.

Opkomst hoog, Nijmegen toch dicht

Met nog een goed uur te gaan, loopt de landelijke opkomst bij de verkiezingen steeds verder voor op de vorige editie. Volgens een peiling van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van de NOS en RTL had om 19.45 uur al 73 procent van de stemgerechtigden hun stem uitgebracht. Daarmee blijven de tussentijdse opkomstcijfers flink voorlopen op die bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen in 2012.

Vijf jaar geleden bedroeg de opkomst rond dat tijdstip nog 65 procent. Eerder op de dag wezen voorlopige peilingen van het bureau ook al op een hogere opkomst dan in 2012. Destijds ging uiteindelijk bijna driekwart van de kiezers naar de stembus. Er wordt regelmatig beweerd dat mooi weer positief is voor de opkomst, maar of dat de reden is of de spannende politieke strijd van de laatste dagen blijft gissen.

Op sommige plaatsen heeft de drukte ertoe geleid dat de stembussen te vroeg vol waren, en zijn er nieuwe bijgeplaatst of werden er 'stembusstampers' ingezet. De gemeente Maassluis heeft ook stemhokjes bijgeplaatst. In onder andere Amsterdam en Den Haag zijn stembiljetten bijgedrukt. Op het eiland Schiermonnikoog is de opkomst inmiddels hoger dan 100%. En nee, dat zijn geen illegale stemmen.

Ipsos telt bij 43 geselecteerde stemlokalen, verspreid over het land, hoeveel mensen er komen stemmen. Er kan nog tot 21.00 uur woensdagavond worden gestemd.

Update 20:40 uur
De kiezers in Den Haag kunnen hun stem ook nog na negen uur uitbrengen. De reden hiervoor is dat op enkele stembureaus de stembiljetten op waren. Die worden zo snel mogelijk aangevuld, maar als het daardoor nog niet alle wachtenden bijtijds hebben gestemd blijft het bureau iets langer open. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Update 21:36 uur
In Nijmegen kan op het Stadhuis nog tot 23:00 een stem worden uitgebracht. Dit omdat op diverse stembureaus de formulieren op waren.

Update 22:03 uur
Dat in Nijmegen een stembureau tot elf uur open zou blijven, berust volgens burgemeester Bruls op een misverstand. De rij die bij het stembureau staat wordt weggewerkt en daarna sluit het. Bij de Kiesraad werd al met verbazing gereageerd.

Opkomst verkiezingen blijft flink voorlopen
Opkomst verkiezingen blijft flink voorlopen (Foto: ANP)

Exitpoll Ipsos: VVD de grootste, PvdA weggevaagd

De  echte uitslagen volgen vanaf ongeveer kwart voor tien, maar volgens goed gebruik voert Ipsos een zogenaamde exitpoll uit, die de vorige keren een redelijk beeld schetste van de uiteindelijke uitslag. Ipsos ondervraagt bij 43 'goed gekozen' stembureaus de mensen die hebben gestemd. Opvallend detail: de PVV scoorde meestal net iets beter dan de exitpoll.

De opkomst is ongeveer 81%. De VVD wordt de grootste partij met 31 zetels en scoort daarmee ruim hoger dan de peilingen. De partijen daarachter krijgen allemaal 19 zetels: PVV, CDA en D66. GroenLinks blijft iets achter met 16, de SP komt tot 14 en de PvdA wordt weggevaagd met slechts 9 zetels.

De ChristenUnie zou op 6 zetels komen, de SGP op 3 en 50Plus op 4. De Partij voor de Dieren doet het ook goed: 5 zetels. Ipsos voorspelt ook twee nieuwe partijen in de Kamer: Denk (3 zetels) en Forum voor Democratie (2 zetels).

Op basis van deze exitpoll is er geen driepartijenkabinet mogelijk, maar wel diverse vierpartijen-opties voor het kabinet Rutte-III. Maar voor alle duidelijkheid: dit is een poll, geen uitslag.

Update 21:30 uur
Ipsos heeft een update van de exitpoll gepubliceerd om half tien waarin ook de laatste stemmers zijn meegenomen. Ten opzichte van de eerdere poll geen wijzigingen, wel een iets hogere schatting van de opkomst (82%). 

Duivels en demonen uit topatlete verdreven

Uitstekend nieuws voor topatlete Mercy Cherono: de Keniaanse is niet langer bezeten door de duivel, een demoon, meerdere demonen of hoe het dan ook genoemd dient te worden. 

Cherono had een groot probleem: "Jaar na jaar trainde ik keihard en ging alles heel goed, maar vlak voor een wedstrijd kreeg ik dan een blessure", legt Cherono uit. "Dan nam ik sterke pijnstillers en tijdens de wedstrijd ging het dan wel, maar na afloop kwam de pijn nog sterker terug."

De vicewereldkampioene over 5000 meter van 2013 kreeg van haar man, met wie ze eind vorig jaar trouwde, een gouden tip. "Hij zei dat ik naar Lagos in Nigeria moest reizen", doelend op de Synagogue Church of All Nations, de SCOAN. Daar is de in het land bekende evangelist TB Joshua actief, en die kon haar helpen.

Op YouTube verscheen een video van SCOAN over Cherono, die vorig jaar op de Olympische Spelen vierde werd op de 5000 meter. Ze is daar te zien terwijl een demoon via haar lijkt te praten. "Ik heb haar laten lijden!" en "Waaaahhh", zo klonk het in een soort Gollum-achtige stem. "Ik heb alles vernietigd!" kreeg men ook nog te horen.

Cherono met en over haar demoon (Bron: YouTube)

De demoon liet verder weten het huwelijk van Cherono en haar man vernietigd te hebben. Dat klopt niet helemaal, want de twee zijn nog altijd getrouwd, maar de atlete gaf later wel aan dat ze inderdaad problemen hebben: haar man had al een kind met een andere vrouw en die vrouw zorgde voor de nodige spanningen. Of dat door demonen komt betwijfelen we echter.

Evangelist Joshua hielp Cherono van haar demoon af met een fikse tik op haar hoofd, iets wat sowieso niet echt een slechte oplossing lijkt voor mensen met demonen in hun hoofd.. 

'GP3 en Formule 3 mogelijk samengevoegd'

De GP3 en het Europees Formule 3-kampioenschap worden vanaf 2019 mogelijk samengevoegd. Dat meldt Motorsport.com. Nu de GP2, de klasse onder de Formule 1, hernoemd is en Formule 2 heet, lijkt er onenigheid te zijn over de gang van zaken. 

Zo kent een gemiddeld Formule 1-weekeinde nu races in de Formule 1, opstapklasse Formule 2 en de GP3, terwijl de op het oog logische klasse onder de F2, de Formule 3, meestal met het Duits DTM-kampioenschap meerijdt. De huidige contracten van de GP3 lopen na het seizoen 2018 af, waardoor de deur open is te herstructureren.

Volgens Motorsport zou het goed mogelijk zijn dat wereldautosportbond FIA besluit om vanaf 2019 de Formule 3 in de F1-weekeinden te laten racen. Dat is de klasse waar onder meer Max Verstappen zijn autosportdebuut in maakte: hij reed er in 2014, voor hij overstapte naar de Formule 1. 

Een ander probleem, en misschien wel de voornaamste reden voor een verandering, is dat zowel de GP3 als het Europees Formule 3-kampioenschap moeite hebben om een vol deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Zo zijn er wel teams met het materiaal om mee te rijden, maar die kunnen vaak met moeite goede rijders vinden, omdat de coureurs bang zijn dat het kampioenschap door de grote teams gedomineerd wordt.

Stefano Domenicali, de FIA-baas over formule-auto's, wilde de geruchten nog niet bevestigen, maar noemde de Formule 3 wel de meest logische stap onder de Formule 2. Er is overigens ook nog een Formule 4-kampioenschap, maar men denkt erover om een extra klasse in te voeren om de overstap voor jonge talenten makkelijker te maken. 

Bosz: "Natuurlijk wil ik Klaassen er graag bij hebben"

Ajax heeft donderdag een 2-1 nederlaag tegen FC Kopenhagen goed te maken in de Amsterdam Arena. De ploeg van Peter Bosz moet dit doen zonder de geschorste Davy Klaassen.

De aanvoerder van Ajax pakte tijdens de eerste confrontatie met FC Kopenhagen een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor het duel van komende donderdag. Hierdoor moet Bosz puzzelen in zijn opstelling. De trainer gaf tijdens de persconferentie toe dat de afwezigheid van Klaassen een gemis zal zijn.

"Natuurlijk wil je hem er graag bij hebben. Hij is de speler in vorm, gaat voorop in de strijd en kan een doelpunt maken", vertelde de trainer. "Maar we zullen iemand anders opstellen en gaan ervan uit dat diegene het ook heel goed gaat doen."

Ajax verloor het eerste duel met Kopenhagen met 2-1. Hierdoor moet Ajax donderdag winnen om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Ondanks de nederlaag, kiest Bosz voor dezelfde speelstijl.

"Het zijn natuurlijk twee verschillende speelstijlen. Zij houden graag veel mensen achter de bal en het is aan ons om daar mee om te gaan. Wij houden ons vast aan onze manier van spelen en daar gaan we niks aan veranderen. Het wordt een topwedstrijd die op het scherpst van de snede gespeeld gaat worden."

"Wij zullen niet ineens hoger springen dan de spelers van Kopenhagen en fysiek ook niet sterker zijn. We zullen in goede doen moeten zijn. Ik vind wel dat wij beter kunnen voetballen. Op dat gebied moeten we het verschil maken", aldus Bosz.

Paris Jackson: ik was Michaels favoriete kind

Paris Jackson heeft een uiterst moeizame jeugd gehad. Hoewel ze het lievelingetje van haar vader Michael was, liep ze een achterstand op in haar ontwikkeling omdat ze vrijwel nooit leeftijdsgenootjes zag.

"Ik was nooit echt in de buurt van andere meisjes. Toen ik nog klein was, was ik vooral bij mijn vader en mijn twee broers", vertelt Paris in Harper's Bazaar. "Ik werd behandeld als het lievelingetje omdat ik het enige meisje was. Ik was de prinses, ik was perfect in de ogen van mijn vader."

Michael was echter zo beschermend dat Paris en haar broers Prince en Blanket alleen maar interactie hadden met familieleden en andere volwassenen. "Ik had daardoor bijna geen sociale vaardigheden", aldus Paris. "Pas de afgelopen zes jaar heb ik een beetje leren communiceren."

Paris Jackson: ik was Michaels favoriete kind
Paris Jackson: ik was Michaels favoriete kind (Foto: BuzzE)

Lange rijen voor stemmen op onbewoond eiland

Bijna 1300 mensen hebben woensdag met de boot de overtocht gemaakt om te stemmen op de Marker Wadden. De animo om met de boot naar de nieuwe eilandengroep te gaan, was zo groot dat er met name 's ochtends hele lange wachtrijen waren. Natuurmonumenten zorgde voor extra boten om iedereen toch heen en weer te kunnen brengen. In de loop van de middag werden de wachtrijen wat korter.

Overigens gingen meer mensen dan de kleine 1300 heen en weer, maar niet iedereen bracht zijn of haar stem uit. "Ouders namen hun kinderen mee en sommige mensen genoten gewoon van het mooie tripje", aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten.

De eilandengroep Marker Wadden wordt momenteel aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Het project moet zorgen voor natuurherstel van het meer. In samenwerking met Natuurmonumenten bracht de gemeente Lelystad verscheidene malen per dag mensen met de boot naar het stembureau op de Marker Wadden. Behalve mensen die er dag en nacht werken, kregen ook inwoners van Lelystad en mensen buiten de gemeente zo de kans om op de Marker Wadden hun stem uit te brengen.

Lange rijen voor stemmen op onbewoond eiland
Lange rijen voor stemmen op onbewoond eiland (Foto: ANP)

PvdA-Kamerlid laat dochter stem uitbrengen

Tweede Kamerlid Michiel Servaes van de PvdA heeft zijn stem woensdag door zijn jonge dochter laten uitbrengen. Dat blijkt uit een bericht van de politicus op Twitter. Bij een foto een kind die het stembiljet inkleurt, schreef Servaes: "Met een beetje hulp van m'n meisje".

Daarmee handelde de PvdA'er mogelijk in strijd met de regels. Een woordvoerder van de Kiesraad liet desgevraagd weten dat stemmers alleen in het stemhokje horen te staan, tenzij iemand vanwege een lichamelijke beperking hulp nodig heeft. Als sprake is van hele kleine kinderen, dan kan de voorzitter van een stembureau volgens de zegsvrouw evenwel de hand over het hart strijken. "Het gaat erom dat niet iemand meegaat die het uitbrengen van de stem kan beïnvloeden", aldus de woordvoerder.

Celstraf voor cocaïnesmokkel per rolstoel

Een Nederlandse gehandicapte is woensdag door een rechtbank in Düsseldorf veroordeeld tot 5,5 jaar cel wegens het smokkelen van 11,2 kilo cocaïne. De man had de drugs verstopt in de accu van zijn rolstoel, waarmee hij op de luchthaven van Düsseldorf was aangekomen.

De 57-jarige op Curaçao geboren man gaf de smokkel toe, hoewel hij in eerste instantie tegen de douane had gezegd van niets te weten. Hij zei tijdens het proces dat hij het wel had moeten doen omdat de drugsmaffia had gedreigd een op Curaçao wonende dochter iets 'aan te doen'. Hij verklaarde geen geld te hebben gekregen.

De smokkelaar is sinds een ongeval op zijn werk in 2016 gehandicapt en leeft van een uitkering van 1600 euro per maand. De man heeft acht kinderen. De officier van justitie had 7,5 jaar geëist. De cocaïne vertegenwoordigde een waarde van 750.000 euro.

Celstraf voor cocaïnesmokkel per rolstoel
Celstraf voor cocaïnesmokkel per rolstoel (Foto: ANP)

Turkse rechter wijst vrijlatingsverzoek af

Een Turkse rechter heeft het verzoek om vrijlating van Deniz Yücel, een correspondent van het Duitse weekblad Die Welt, afgewezen. De Duits-Turkse journalist zit sinds eind vorige maand vast, volgens de aanklacht wegens het maken van propaganda voor een terroristische organisatie en het aanzetten tot publiek geweld.

Als hij schuldig wordt bevonden, wacht hem een gevangenisstraf van maximaal tien jaar en zes maanden.

Yücel is de eerste Duitse verslaggever die werd opgepakt na de mislukte staatsgreep in juli. Zijn advocaat had vorige week een vrijlatingsverzoek ingediend. Een strafrechter in Istanbul weigerde dat woensdag omdat de aard van Yücels berichtgeving de grenzen van de persvrijheid in zijn visie heeft overschreden.

Turkse rechter wijst vrijlatingsverzoek af
Turkse rechter wijst vrijlatingsverzoek af (Foto: ANP)

Hackers stelen privéfoto's Emma Watson

Tientallen privéfoto's van Emma Watson zijn na een hack op internet beland. De actrice neemt juridische stappen, bevestigt de woordvoerder van de actrice tegenover de BBC.

"Het gaat om foto's van een kledingpassende Emma en haar stylist van enkele jaren geleden", aldus de woordvoerder, die benadrukt dat het geen intieme beelden zijn. "Het zijn geen naaktfoto's." De woordvoerder wil verder geen commentaar geven.

De Harry Potter-ster werd in 2014 al eens geconfronteerd met een mogelijk lek. Kwaadwillenden dreigden na een speech over gendergelijkheid naaktfoto's van Emma openbaar te maken. Dat waren echter loze bedreigingen. "Ik wist dat het een hoax was. Ik wist dat die foto's niet bestonden", zei de actrice daar later over.

Hackers stelen privéfoto's Emma Watson
Hackers stelen privéfoto's Emma Watson (Foto: BuzzE)

Bouhanni sprint naar zege in Nokere Koerse

Nacer Bouhanni heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De Fransman van van Cofidis was in de massasprint te sterk voor Adam Blythe en Joeri Stallaert. Beste Nederlander was Coen Vermeltfoort met een zesde plaats.

Pas na tachtig kilometer kwam er een kopgroep van zzeven renners tot stand: Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Gaëtan Bille (Vérandas Willems-Crelan), Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij), Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen – Baloise), Ludwig De Winter (WB Veranclassic Aqua Protect) en Ole Forfang (Joker Icopal). De zeven kregen een maximale voorsprong van drie minuten van het peloton, waar Lotto Soudal het tempo aangaf. Later zouden Nippo-Vini Fantini en Cofidis de Belgische ploeg komen helpen. Op iets meer dan twintig kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het peloton.

Op tien kilometer van het einde was er een valpartij, waarbij onder meer Timothy Dupont betrokken was. De titelverdediger zou niet meer terug komen in de finale. Later was er ook nog een opmerkelijk incident met Kris Boeckmans en Justin Jules. De Belg pakte de Fransman vast en zakten ze zo door tot achterin het peloton.

Met nog vier kilometer te gaan koos Floris Gerts voor de aanval. Toen zijn poging strandde, probeerde zijn ploeggenoot Silvan Dillier. Ook de Zwitser van BMC werd teruggepakt door het peloton. In de sprint op Nokereberg kwam Bouhanni vroeg op kop. De Fransman had al enkele lengtes voorsprong en behield zijn voorsprong. Voor Bouhanni is dit zijn eerste zege van het jaar.

The Disney Afternoon Collection aangekondigd

Capcom komt met een heruitgave van zes Disney-klassiekers in een nieuw jasje. The Disney Afternoon Collection bevat zes games met nieuwe functies en komt als digitale download naar pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De games in kwestie zijn Chip ‘n Dale Rescue Rangers, Chip ‘n Dale Rescue Rangers 2, Darkwing Duck, Duck Tales, Duck Tales 2 en TaleSpin. De games worden uitgebreid met een Boss Battle-modus, Time Attack, Rewind (waarmee spelers een klein stukje terugkunnen om zo een stuk level opnieuw te proberen) en Museum Mode, waarin we materiaal van achter de schermen kunnen bewonderen. Dit alles in 1080P-resolutie.

De game lanceert 18 april en gaat 19,99 euro kosten. Een trailer kun je hieronder bekijken.

 

IJshockeysters VS boycotten thuis-WK vanwege ongelijke behandeling

Aan het eind van de maand gaat in Plymouth, in de staat Michigan, het wereldkampioenschap ijshockey voor vrouwen van start. Het zal wellicht bekend zijn dat Michigan in de Verenigde Staten ligt, maar de kans lijkt groot dat het gastland er niet bij is.

De speelsters van de VS trokken woensdag de social media open en posten er een statement: ze gaan het WK in eigen land boycotten, tenzij de Amerikaanse ijshockeybond over de brug komt en zorgt voor een fatsoenlijke behandeling van het team. Zo moet USA Hockey er volgens de speelsters onder meer voor zorgen dat basiszaken als hotels, reizen, trainingsfaciliteiten en ontwikkelingsprogramma's voor jonge ijshockeysters op orde worden gebracht.

Al jaren vechten de speelsters voor meer erkenning en aan hun prestaties ligt het gebrek daaraan in elk geval niet. Het WK is sinds 1990 zeventien keer gehouden en zeven keer werd de VS wereldkampioen, allemaal op de laatste negen toernooien. Op alle tien andere WK's werd de finale verloren van Canada, het land dat samen met de VS in alle WK-finales tot nu toe stond. 

Volgens de speelsters steekt de bond bijvoorbeeld miljoenen dollars in het verzorgen van een uitgebreid programma - zo'n zestig wedstrijden per seizoen - voor jongens in de nationale opleidingsteams. Voor jonge meiden is zo'n programma er zelfs helemaal niet, terwijl er wel veel belangstelling voor is onder de (jonge) speelsters.

Het team geeft aan dat er nog wel mogelijkheden zijn om alsnog in actie te komen op het WK voor eigen publiek, maar dan moet de Amerikaanse bond eindelijk hun kant kiezen. Geld lijkt het de bond overigens sowieso te gaan kosten: als ze akkoord gaan met de speelsters kost het uiteraard het nodige geld, maar als ze dat niet doen en de VS moet zich terugtrekken, moeten ze aan de internationale ijshockeybond een forse boete betalen.

[TK2017] Uitslagen live op FOK! te volgen

FOK! doet vanavond live verslag van de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. De tussenstand, de bijbehorende zetelverdeling en de uitslagen van de grootste gemeentes worden vanavond voortdurend geactualiseerd.

De stembureaus zijn geopend tot 21:00. De gemeentes Schiermonnikoog en Rozendaal strijden traditioneel om de snelste telling, en die uitslagen worden nog voor tien uur verwacht.

De FOK!Exitpoll vind je hier. De PVV van Geert Wilders gaat daar aan kop, op de voet gevolgd door Thierry Baudet met zijn Forum voor Democratie.

Majoor Bosshardtprijs voor Ali B

Ali B heeft woensdag de Majoor Bosshardtprijs in ontvangst genomen. De rapper kreeg de prijs omdat hij mensen bij elkaar brengt en vanwege zijn wilskracht en optimisme, meldt het Leger des Heils.

"Ali B wordt alom geroemd om zijn lef, moed, humor en kwetsbaarheid. Hij zet zijn eigen ervaringen in om anderen te helpen", staat in het juryrapport. "We zijn onder de indruk van de wijze waarop hij op professionele en geheel eigen wijze in staat is een verbinding te leggen tussen culturen, generaties en religies."

De rapper voelt zich vereerd: "Dit zijn van die prijzen, wanneer je terugkijkt op je leven, waar je het meest trots op bent", aldus Ali.

De Majoor Bosshardtprijs is ingesteld om het leven en werk van Majoor Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken en wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Eerdere winnaars zijn onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner en Erica Terpstra.

Majoor Bosshardtprijs voor Ali B
Majoor Bosshardtprijs voor Ali B (Foto: BuzzE)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Van Basten in de bres voor Nijhuis: "Kritiek buiten elke proportie"

Bas Nijhuis kreeg veel over zich heen na zijn optreden bij FC Groningen - Ajax (1-1). Marco van Basten neemt het op voor de arbiter.

"Ik vind de kritiek die Bas Nijhuis in een zuur krantenstukje over zich uitgestort kreeg buiten elke proportie", schrijft Van Basten in zijn column in de Voetbal International. "Het is alsof scheidsrechters vogelvrij zijn verklaard."

"In een wedstrijd zijn er nu eenmaal altijd twee of drie momenten die ze niet in een split second kunnen beoordelen, terwijl de tv-kijker zeven of acht herhalingen vanuit verschillende camerastandpunten voorgeschoteld krijgt", aldus Van Basten, die in dienst is bij de FIFA en zich bezighoudt met vernieuwingen in het voetbal.

"Daarom is het aan ons om die mannen te beschermen met de middelen die we hebben", stelt Van Basten. "De aanwezigheid van een videoassistent geeft een scheidsrechter meer rust en vertrouwen, dat is gebleken."

"Maar uiteindelijk moeten de videoreferee en doellijntechnologie niet worden gezien als vervangende middelen, maar als hulpmiddelen. De eerste prioriteit van de FIFA blijft het opleiden van goede scheidsrechters, want ook daar ben ik in mijn functie medeverantwoordelijk voor."

Trump noemt carrière Snoop Dogg mislukking

Donald Trump heeft een sneer uitgedeeld aan Snoop Dogg. De Amerikaanse president kan niet lachen om de nieuwe videoclip van de rapper, waarin de clown Ronald Klump te zien is.

Klump, die bijzonder veel op Trump lijkt, komt in de video bij de track Lavender als president met het idee alle honden het land uit te zetten. In de clip is te zien hoe dat vanuit het 'clown house' wordt aangekondigd. Niet veel later staat Klump bij Snoop op de stoep en schiet de rapper met een speelgoedpistool op de clown.

"Kun je je voorstellen hoe groot de verontwaardiging zou zijn als Snoop Dogg, met zijn mislukte carrière, een pistool had gericht en afvuurde op president Obama?", twitterde Trump woensdag. "Gevangenisstraf!"

Trumps advocaat reageerde dinsdag al op de opzienbarende videoclip van Snoop en de rappers van Badbadnotgood. Hij sprak schande van de beelden en vond dat de president excuses verdiende. Snoop heeft nog niet gereageerd op de commotie. Op social media deelde hij, voor Trumps sneer via Twitter, een foto waarop hij voor zijn gouden en platina platen staat. "Successen! #FuckTrump #Legend."


Trump noemt carrière Snoop Dogg mislukking
Trump noemt carrière Snoop Dogg mislukking (Foto: BuzzE)

Turkse Erzurum wil Olympische Winterspelen organiseren

De Turkse stad Erzurum heeft haar ogen gericht op de Olympische Winterspelen van 2026. Dat heeft parlementslid Mustafa Ilicak gezegd, zo berichten Turkse media woensdag.

Erzurum is geen onbekende stad in de wintersportwereld. Zo worden er zo nu en dan relatief grote wedstrijden gehouden, en in de laatste jaren vond er zelfs twee keer een groot multisportevenement plaats. In 2011 was Erzurum de gaststad van de Winteruniversiade en vorige maand werd het Winter Europees Jeugd Olympisch Festival (WEJOF) er gehouden.

"Er is veel geld geïnvesteerd in de infrastructuur op sportief gebied binnen de hele provincie Erzurum", verklaart Ilicak. "Voor het WEJOF kwamen sporters uit 34 Europese landen hier naartoe en dat was een groot succes. De Olympische Winterspelen kunnen we ook organiseren, daar ben ik van overtuigd", klinkt het optimistisch.

Volgens Ilicak zouden een aantal onderdelen mogelijk buiten Erzurum gehouden kunnen worden, zoals in de buurprovincies Erzincan en Kars. "Die drie provinces zullen voor 2023 met elkaar worden verbonden door middel van een hogesnelheidslijn. In september van dit jaar zullen we een brief naar het Internationaal Olympisch Comité sturen om ons als kandidaat aan te melden voor de Spelen van 2026", besluit Ilicak, die de steun van de Turkse regering zegt te hebben.

EU-parlement zet streep door Duitse wegentol

Het Europees Parlement heeft zich woensdag met 510 tegen 126 stemmen tegen invoering van de Duitse wegentol gekeerd. "De Europese Commissie moet de bezwaarprocedure tegen deze wet weer opstarten", vinden EU-parlementariërs Wim van de Camp en Jeroen Lenaers (CDA).

Volgens het parlement discrimineert de Duitse tol op basis van nationaliteit. Het plan voorziet in wegenvignetten voor de Autobahn die voor schone auto's goedkoper zijn dan voor vuilere. Duitse weggebruikers krijgen als compensatie korting op de wegenbelasting die hoger is naarmate een auto milieuvriendelijker is. "Buitenlandse weggebruikers betalen dus de tekorten in de Duitse wegenbelasting", stelt Van de Camp.

"We willen niet wachten tot een Europese rechter over een paar jaar de wet naar de prullenbak verwijst. Voorkomen is beter dan genezen", aldus de CDA' ers.

De parlementariërs vrezen ook negatieve gevolgen voor de grensregio's. "Mensen verplaatsen zich daar intensief over de grens om te wonen en te werken. Het Duitse wetsvoorstel is strijdig met het idee van een Europese interne markt," zegt Lenaers. Kleinere wegen in Duitsland blijven overigens buiten het systeem.

Brussel kondigde in september aan het tolplan voor te leggen aan het Europees Hof van Justitie. In november sloot EU-commissaris Violeta Bulc (Transport) ineens een akkoord met de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt en werd de procedure opgeschort. Toen EU-parlementariërs uit tien lidstaten daarover in februari opheldering vroegen, zei ze de definitieve wetsteksten af te wachten. Nederland en Oostenrijk hebben al aangekondigd juridische stappen te nemen als het plan doorgaat.

EU-parlement wijst Duitse wegentol af
EU-parlement wijst Duitse wegentol af (Foto: ANP)

Disney knipt homopersonage niet uit film

Disney is niet van plan zijn eerste homopersonage ooit uit een film te knippen. De film Beauty and the Beast ligt in Maleisië, waar homoseksualiteit illegaal is, onder vuur. Disney heeft volgens BBC laten weten niet te knippen in de film, ook niet voor Maleisië.

Beauty and the Beast zou donderdag in de Maleisische bioscopen gaan draaien. Begin deze week meldde Disney dat de Maleisische première werd uitgesteld en de film in het land werd 'onderzocht'. Een officiële reden bleef uit, maar de twijfels van het overwegend islamitische land zouden te maken hebben met LeFou, het eerste homoseksuele Disney-personage.

Een Maleisische overheidsinstantie oordeelde dat Beauty and the Beast in het land vertoond mag worden, mits één scène, waarin LeFou uitkomt voor zijn geaardheid, wordt geschrapt. Dat wil Disney dus niet. Of de film nu helemaal niet te zien zal zijn in Maleisië, is niet bekend. Volgens de officiële lezing van Disney is de première nog steeds enkel uitgesteld.

Maleisië is niet het enige land dat valt over LeFou. Nadat bij de eerste screenings duidelijk was geworden dat Beauty and the Beast een homoseksueel personage heeft, verhoogde Rusland de leeftijdsgrens vorige week naar zestien jaar.

Disney knipt homopersonage niet uit film

Disney knipt homopersonage niet uit film (Foto: BuzzE)

Drenthe negeerde Chinees bod: "Plezier in je leven is belangrijker"

Royston Drenthe borg zijn voetbalschoenen op en koos voor een rapcarrière. Onlangs poogde een Chinese club Roya2Faces terug te laten keren naar het voetbal.

In een interview met Nieuwe Revu vertelt de 29-jarige Drenthe dat hij een tijdje klaar was met het voetbal: "Mijn ambitie was dood." In februari maakte Drenthe zijn beslissing om te stoppen publiekelijk. Toch krijgt de ex-prof nog steeds aanbiedingen om zijn kicksen weer aan te trekken.

"Deze week kreeg ik nog een Facetime-oproep van een onbekend nummer", vertelt Drenthe. "Zag ik zo een stuk of drie Chinezen voor mijn neus zitten. You have to come to play with us. You fly tomorrow. Een tweededivisieclub, maar wel voor zeven à acht ton."

"Mijn oom zei: Wat is je gevoel, vriend? Tja, niet doen dus, antwoordde ik meteen", wees Drenthe het bod meteen van tafel. "Plezier in je leven is veel belangrijker en je kunt met alles geld maken." Tegenwoordig probeert Drenthe het als rapper. Zijn nieuwste single heet 'Paranoia'.

Snelrecht en boetes voor Turkse relschoppers

Het Openbaar Ministerie heeft de zaken van dertien Turkse relschoppers die zondag in Amsterdam werden aangehouden versneld afgedaan. De mannen hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging, belediging, het brengen van de Hitlergroet en/of overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening.

Vier demonstranten kregen een boete, de overige negen moeten zich voor de rechter of bij het OM verantwoorden of hebben al een straf opgelegd gekregen door het Openbaar Ministerie. Vijf van de negen mannen worden vervolgd voor belediging van politieambtenaren. Vier, onder wie twee minderjarigen, worden verdacht van openlijke geweldpleging omdat ze agenten zouden hebben bekogeld. Een van de jongeren moet voorkomen bij de kinderrechter.

Twaalf van de dertien aangehouden mannen maakten deel uit van een groep van ongeveer 250 Erdogan-relschoppers die zich hadden verzameld in Amsterdam-West om te protesteren. De groep zou het verkeer hebben gehinderd en met vuurwerk hebben gegooid. Ook weigerden ze aanwijzingen van de politie op te volgen. Geen van de aangehouden personen zit nog vast.

Snelrecht en boetes voor Turkse relschoppers
Snelrecht en boetes voor Turkse relschoppers (Foto: ANP)

Erdogan wil af van stedenband met Rotterdam

De Turkse president Erdogan wil dat de stad Istanbul haar zusterband met Rotterdam verbreekt. Volgens de Turkse krant Hürriyet heeft de president premier Yildirim daar opdracht voor gegeven.

Aanleiding is de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije over het geweigerde bezoek van twee ministers afgelopen weekeinde. Een van de ministers, Fatma Betül Sayan Kaya, werd tegengehouden en weggestuurd toen ze het consulaat in Rotterdam binnen wilde gaan. Daarna ontstonden rellen onder Turkse Rotterdammers waarbij de politie ingreep.

Volgens Erdogan is het "onmogelijk om met zulke mensen"een stedenband te hebben.

Erdogan wil af van stedenband met Rotterdam
Erdogan wil af van stedenband met Rotterdam (Foto: ANP)

Trump noemt belastinglek nepnieuws

De Amerikaanse president Donald Trump beschouwt het uitlekken van zijn belastingaangifte als fake nieuws en zet vraagtekens bij de manier waarop een journalist die in handen kreeg. Hij reageerde woensdag via Twitter op het openbaar maken van zijn aangifte over 2005.

In het programma The Rachel Maddow Show van omroep MSNBC liet de presentatrice de aangifte zien. Daaruit blijkt dat Trump in 2005 152,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) verdiende en 38,4 miljoen dollar (36 miljoen euro) aan belastingen afdroeg. De omroep kreeg de aangifte naar verluidt in handen via een journalist die de documenten in zijn postbus vond zonder afzender.

"Denkt iemand werkelijk dat een journalist, waar nog niemand van heeft gehoord, naar zijn postbus ging en daar mijn belastingaangifte vond?" twitterde Trump. "@NBC FAKE NEWS" voegt hij daaraan toe.

In de aanloop naar de verkiezingen brak Trump met de traditie dat kandidaten hun belastingaangiftes vooraf openbaar maken.

Trump noemt belastinglek fake nieuws
Trump noemt belastinglek fake nieuws (Foto: ANP)

Kuzu en Simons brengen stem uit

Lijsttrekker Tunahan Kuzu van DENK heeft woensdagmorgen zijn stem uitgebracht in een woonzorglocatie in Rotterdam. Sylvana Simons van Artikel 1 stemde in Duivendrecht. Simons was eerder actief bij DENK. Kuzu startte DENK na te zijn afgesplitst van de PvdA.

Kuzu zegde dinsdag op het allerlaatste moment af voor het verkiezingsdebat bij de NOS. Het was de bedoeling dat hij met Jan Roos van VNL in debat zou gaan. Boze tongen beweren dat Kuzu niet op tv mocht van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, na de diplomatieke rel met Turkije van afgelopen weekeinde. Die was vermoedelijk prominent aanwezig geweest in een debat met Roos.

De kansen op een Kamerzetel voor DENK lijken overigens gunstiger dan voor Artikel 1.

Kuzu en Simons brengen stem uit
Kuzu en Simons brengen stem uit (Foto: ANP)

Kraken wordt strafbaar in België

België gaat kraken net als in Nederland strafbaar stellen. De vier regeringspartijen hebben hier woensdag een akkoord over gesloten.

Het wordt voor eigenaren gemakkelijker een klacht in te dienen als iemand ongewenst hun woning heeft betrokken. Daarmee moet er een einde komen aan de "juridische grijze zone" die nu bestaat rond kraken en huisvredebreuk.

Zo moet de politie nu twee weken wachten voordat kan worden ingegrepen. Van die "kafkaiaanse toestanden" begrijpt geen mens iets, aldus Sophie De Wit van regeringspartij N-VA. "Iedereen vindt het de logica zelve dat je van andermans spullen afblijft. Dat geldt vanaf nu dus ook voor je eigen woning."

Stroomversnelling
De discussie over kraken kwam onlangs in een stroomversnelling, toen de woning van een gezin in Gent werd gekraakt door Roma. De eigenaren waren op reis en stonden machteloos omdat kraken geen misdrijf is.

Het akkoord wordt nu vastgelegd in wetsteksten, waarna het parlement zich erover gaat buigen.

Kraken wordt strafbaar in België
Kraken wordt strafbaar in België (Foto: ANP)

Drugslab gevonden na grote brand in Den Bosch

In de loods van een bedrijf in Den Bosch dat dinsdagavond werd getroffen door een grote brand zijn de restanten van een drugslab gevonden. Het vuur heeft het lab voor een groot deel verwoest, maar volgens de politie was het een flinke drugsproductieplaats.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt of de brand is aangestoken of dat die is ontstaan door het drugslab. Aanhoudingen zijn nog niet verricht.

De brand begon bij een autobedrijf in een loods bij een woonhuis. Ook een naastgelegen bedrijf werd getroffen.

Geen risico voor gezondheid
De politie laat weten dat chemische stoffen die werden gebruikt bij de productie van drugs zijn verbrand. De brandweer heeft dinsdagavond metingen verricht maar de concentraties gevaarlijke stoffen in de lucht hebben geen risico opgeleverd voor de gezondheid van omwonenden of omstanders, aldus een politiewoordvoerder.

Het autobedrijf raakte flink beschadigd. Het is daarom nog onzeker of politiespecialisten woensdag al in het gebouw onderzoek kunnen gaan doen naar het drugslab en de oorzaak van de brand.

Reviewer Jim Sterling zwaar onder vuur na beoordeling Zelda

De Britse gamejournalist Jim Sterling, bekend van zijn Jimquisition- en Jimpression-filmpjes op YouTube, is zwaar onder vuur komen te liggen nadat hij de Nintendo Switch-launchgame The Legend of Zelda: Breath of the Wild beoordeelde met een score van slechts 7/10. Behalve de gebruikelijke schofferingen van internethelden wordt sinds het verschijnen van de review ook zijn website voortdurend geteisterd door DDoS-aanvallen.

De nieuwe Zelda-game is volgens veruit de meeste critici een legendarische titel die geschaard kan worden onder de beste computerspellen ooit gemaakt. Zoals dat wel vaker is met meningen kan het natuurlijk voorkomen dat er uitzonderingen zijn, zoals de review van Sterling. "Op zijn best biedt Breath of the Wild een van de meest fascinerende Zelda-ervaringen ooit. Helaas laat de game je harder werken dan het zou moeten, en ligt de magie ervan begraven onder een laag van kleine maar continue irritaties die gezamenlijk een dikke korst van frustratie vormen rondom een anderszins verrukkelijke kern. Breath of the Wild is een prachtig avontuur, maar doet tegelijkertijd ontzettend zijn best om de speler te frustreren", zo luidt de conclusie van Sterling, die hem duur kwam te staan.

Sterling wordt verweten dat hij de 'negatieve' recensie heeft geschreven als wraak tegen Nintendo, omdat die in het verleden ooit eens moeilijk deed over copyright-kwesties samen met nog een handvol uitgevers. Ook komen er verschillende samenzweringstheorieën langs die bepleiten dat Sterling samenspant met een andere reviewer om het gemiddelde van BotW naar beneden te halen. Het schrijnende voor Nintendo-fundamentalisten is namelijk dat de metascore op website metacritic.com door de recensie van Sterling op 97% eindigde in plaats van 98%. Inmiddels heeft Sterling een nieuwe Jimquisition-video gewijd aan een van de zaken die hem zo dwars zaten in Breath of the Wild, namelijk de degradatie van wapens. Ook is er aandacht voor 'fanbase-fragiliteit'. Bekijk de video hieronder.

Het is niet de eerste keer dat dergelijke rellen ontstaan omdat een deel van de achterban zich niet kan vinden in andermans mening. Gamespot-reviewer Jeff Gerstmann werd in 2006 al overspoeld met doodsbedreigingen toen hij Twilight Princess 'slechts' een 8.8 gaf. Het is overigens niet iets exclusiefs van de Nintendo-community, ook bij de release van Uncharted 3 voor PS3 onplofte er delen van het internet omdat een aantal lieden het niet kon hebben dat de game her en der lager dan een 9,5 scoorde.

Wij werden zelf in ieder geval wel ontzettend blij van de nieuwe Zelda-game.

Sissoko weigert reserveplaats en wordt binnen een maand ontslagen

Vorige week maakte de Nederlandse voetballer Derwin Martina er een potje van door na nog geen anderhalf uur te vertrekken - het was allemaal te moeilijk voor hem - en dit keer is het Mohamed Sissoko die niet echt positief van zich heeft doen spreken.

De voormalig Malinees international speelde in zijn carrière voor grote clubs als Valencia, Liverpool en Juventus en was daar regelmatig belangrijk. In de laatste jaren slijt hij zijn dagen bij clubs als Shanghai Shenhua, het Indiase Pune City en de Italiaanse club Ternana.

Die Serie B-club dacht een mooie slag geslagen te hebben met het aantrekken van de 32-jarige middenvelder, maar kwam bedrogen uit. Trainer Fabio Liverani zette Sissoko bij zijn eerste duel op de bank zonder hem te laten spelen. In duel twee mocht de Malinees invallen en bij de derde wedstrijd, op 4 maart, zat hij weer de hele wedstrijd op de bank.

Hier had Sissoko schijnbaar bijzonder weinig zin in en dus ontstond er onenigheid. Sportief directeur Danilo Pagni liet vervolgens weten dat het gedaan was met zijn nieuwe middenvelder: na 25 dagen werd Sissoko de deur gewezen, want in zijn gezeur had men geen zin en dus mag hij weer op zoek naar een nieuwe club.

Golden State Warriors winnen moeizaam

Na drie nederlagen op rij hebben de Golden State Warriors weer eens een wedstrijd gewonnen in de NBA. De zege kwam niet als een verrassing. De Warriors speelden thuis, de sterspelers waren uitgerust en wilden iets bewijzen en de opponent waren de laaggeklasseerde Philadelphia 76ers. Toch moesten de Warriors erg diep gaan om een 106-104 overwinning uit het vuur te slepen.

In de voorgaande wedstrijd van de Warriors had coach Steve Kerr een aantal spelers rust gegeven. Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green en Andre Iguodala stonden allemaal aan de kant tegen de San Antonio Spurs. Het was ook een signaal naar de selectie dat Kerr niet tevreden was over het spel van zijn team in de laatste wedstrijden.

Tegen de 76ers leek het lange tijd weer mis te gaan. Bij rust stond Philadelphia met 58-59 voor, maar in het derde kwart werd een gat van zestien punten geslagen. De Warriors verdienen enige lof voor het feit dat zij terug wisten te knokken van deze achterstand, maar het is een kampioenskandidaat onwaardig om in eigen huis zoveel problemen met een ploeg als Philadelphia te hebben.

Stephen Curry kwam op zijn 29e verjaardag tot 29 punten. Klay Thompson schoot 28 punten bij elkaar. De Splash Brothers schoten samen een prima 10 uit 22 driepunters raak. Sleutel in de overwinning was de all-round wedstrijd van Draymond Green. De forward noteerde 20 punten, 8 rebounds, 8 assists, 4 steals en 6 blocks.

Bij Philadelphia werd Dario Saric met 25 punten topscorer. De Kroatische rookie zorgt voor iets minder hoofdpijn bij de mensen die mogen stemmen over de individuele prijzen in de NBA. Zijn ploeggenoot Joel Embiid is zonder twijfel de beste rookie, maar hij heeft dit seizoen nog niet de helft van de wedstrijden gespeeld. Het goede spel van Saric de laatste weken maakt hem tot een acceptabele kandidaat voor de eervolle prijs van rookie van het jaar.

Stephen Curry en de Warriors winnen. Met moeite. Bron: YouTube

Een andere prijs waar dit jaar volop om gestreden wordt is die van meest waardevolle speler. Russell Westbrook is hard op weg om zijn criticasters de mond te snoeren en zich op te werpen als voornaamste kanshebber voor deze prijs. In Brooklyn won de Oklahoma City Thunder eenvoudig met 104-122. Westbrook was goed voor 25 punten, 12 rebounds en liefst 19 assists. Het dreef het publiek in Brooklyn ertoe om “MVP, MVP” te roepen bij balbezit van Westbrook. Dit soort aanmoedigingen in een uitwedstrijd zijn een zeldzaamheid. Kobe Bryant viel deze eer nog wel eens ten deel.

Het lijk erop dat het Westbrook echt gaat lukken om Oscar Robertson te evenaren. ‘The Big O’ slaagde er 55 jaar geleden als enige speler in de geschiedenis van de NBA in om over een heel seizoen gemiddeld een triple double te noteren. Robertson kwam destijds tot 30,8 punten, 12,5 rebounds en 11,4 assists gemiddeld. Met nog vijftien wedstrijden te gaan staat Westbrook op 31,8 punten, 10,6 rebounds en 10,3 assists.

In eigen huis overdonderden de Cleveland Cavaliers de Detroit Pistons. De regerende NBA kampioen scoorde de eerste tien driepunters die ze namen en miste van de eerste 26 schoten slechts driemaal. Als bij een sterke ploeg de schoten ook nog vallen, dan valt er voor een tegenstander weinig eer te behalen. Detroit keek bij rust tegen een 74-48 achterstand aan.

In de tweede helft werd er rustiger aan gedaan, de wedstrijd eindigde in een 128-96 overwinning voor de Cavaliers. LeBron James hoefde in de tweede helft nauwelijks te spelen en hij stond eindelijk weer eens minder dan dertig minuten op het veld. James was alsnog goed voor een triple double, de viervoudig MVP kwam tot 16 punten, 11 rebounds en 12 assists.

Bij de Cavaliers maakte Larry Sanders zijn rentree. De center werd aangetrokken nadat Andrew Bogut in de eerste minuut die hij voor de Cavaliers speelde zijn been brak. De terugkeer van Sanders mag opmerkelijk genoemd worden.

De 2 meter 11 lange Sanders werd in 2010 door Milwaukee gedraft. Na een paar moeizame jaren begon hij zich razendsnel te ontwikkelen tot één van de beste verdedigers op zijn positie. De Bucks beloonden hun jonge ster door hem een contract voor 4 jaar en 44 miljoen dollar aan te bieden.

Sanders beleefde echter geen plezier aan de sport. Hij kampte met depressies en angststoornissen en gebruikte marihuana. Dat laatste kwam hem op een schorsing door de NBA te staan. Na voor de tweede keer positief te testen op marihuana besloot Sanders af te zien van zijn miljoenencontract en de sport vaarwel te zeggen. Sander wilde zich richten op zijn hobby’s: schilderen en schrijven.

De laatste maanden begon de sport toch weer te kriebelen en Sanders stelde zich beschikbaar voor een terugkeer. Geen enkele ploeg hapte toe, totdat de Cavaliers ernstig om een center verlegen zaten. In de laatste twee minuten van de wedstrijd mocht Sanders nog even het veld opkomen. Zijn debuut leverde hem een luid applaus op. Tot scoren kwam de center niet.

 Uitslagen

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 128-96
Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder 104-122
New York Knicks – Indiana Pacers 87-81
New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 100-77
Golden State Warriors – Philadelphia 76ers 106-104

Eastern Conference

 1. Cleveland Cavaliers 44-22
 2. Boston Celtics 42-25
 3. Washington Wizards 41-25
 4. Toronto Raptors 39-28
 5. Atlanta Hawks 37-30
 6. Indiana Pacers 34-33
 7. Detroit Pistons 33-34
 8. Milwaukee Bucks 32-34
 9. Miami Heat 32-35
 10. Chicago Bulls 32-35
 11. Charlotte Hornets 29-38
 12. New York Knicks 27-41
 13. Philadelphia 76ers 24-43
 14. Orlando Magic 24-44
 15. Brooklyn Nets 12-54


Western Conference

 1. Golden State Warriors 53-14
 2. San Antonio Spurs 52-14
 3. Houston Rockets 46-21
 4. Utah Jazz 42-25
 5. Los Angeles Clippers 40-27
 6. Oklahoma City Thunder 38-29
 7. Memphis Grizzlies 37-30
 8. Denver Nuggets 32-35
 9. Portland Trail Blazers 29-37
 10. Minnesota Timberwolves 28-38
 11. Dallas Mavericks 28-38
 12. New Orleans Pelicans 27-40
 13. Sacramento Kings 26-41
 14. Phoenix Suns 22-45
 15. Los Angeles Lakers 20-47

Boullier: "McLaren zou winnen met Mercedes-motor"

McLaren zou volgens teambaas Eric Boullier races kunnen winnen als het maar een Mercedes-motor achterin zou hebben liggen, zo meldt hij aan sportkrant AS. Momenteel ligt er een Honda-krachtbron achterin de MCL32 en dat is geen onverdeeld succes, toch wil het team er een succes van maken.

De Mercedes-motor staat al jaren bekend als de beste van het veld en volgens Boullier zou die combinatie met het McLaren-chassis zeges op kunnen leveren. Boullier: "Ik denk het wel. Ja, we zouden weer winnen."

In 2012 stond voor het laatst een McLaren-coureur met een Mercedes-motor op de hoogste trede van het podium. In 2013 en 2014 trad het verval in en werd voor 2015 voor motorenpartner Honda gekozen. Dat heeft nog niet meer opgeleverd dan drie keer een vijfde plaats.

Honda zou volgens de planning dit seizoen het gat met de andere fabrikanten moeten dichten, maar vooralsnog laat zowel de snelheid als de betrouwbaarheid te wensen over. Hierdoor lijken de McLarens weer achteraan de grid te gaan bungelen. Tijdens de testweken in Barcelona kampte het motorische gedeelte met diverse problemen en konden weinig ronden worden gereden.

Toch houdt Boullier vertrouwen. "We hebben meer problemen gehad dan verwacht. We wisten dat we wat problemen zouden hebben, maar zoveel… We kunnen daarbij niet emotioneel zijn, we moeten rationeel te werk gaan om beter te worden."

Honda heeft al aangegeven dat de betrouwbaarheid voor Australië op orde zal zijn. Dit is noodzakelijk, omdat McLaren door alle problemen tijdens het testen nog niet in de buurt is gekomen van een racesimulatie. De vraag is echter of de auto zelfs na het verhelpen van de motorische problemen in de buurt kan komen van de topteams. "Ik denk dat de auto, het chassis, een goed platform is, maar weet niet of de motor op kan tegen die van Mercedes, Ferrari en Renault. Als dat zo is, zullen we competitief zijn, maar zo niet, dan niet. Zo simpel is het."

Geen Nederlandse excuses aan Turkije

Nederland zal Turkije geen excuses maken voor het optreden zaterdag in Rotterdam rond de komst van de Turkse minister van familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya. "Het optreden van zaterdag was ferm en met respect", liet een woordvoerder van premier Mark Rutte woensdag weten.

Hij reageerde op een bericht van de Turkse krant Daily Sabah dat de Turkse premier Binali Yildirim dinsdagavond in een tv-interview had gezegd dat Rutte mondeling excuses had aangeboden voor het vastzetten van de Turkse zaakgelastigde en de Turkse consul in Rotterdam.

Volgens de woordvoerder van Rutte zijn in de chaos die de Turken die avond en nacht veroorzaakt hadden, twee Turkse diplomaten korte tijd vastgehouden. "Dit is gebeurd, omdat voor de politie niet duidelijk was wie zij waren. Toen bleek dat het om diplomaten ging, zijn ze onmiddellijk vrijgelaten. In zijn contacten op zaterdagavond heeft minister-president Rutte bij premier Yildirim aangegeven dat Nederland dit verder uitzoekt. Mocht daaruit blijken dat Nederland op dit punt in strijd gehandeld heeft met het verdrag van Wenen, dan betreuren we dat."

Volgens de Turkse krant zei Yildirim dat Rutte tegen hem had gezegd dat bij het vastzetten een fout was gemaakt. De Turkse premier voegde daaraan toe dat Nederland de spanning niet zover wilde laten oplopen en dat Rutte aanbood samen te gaan eten.

Geen Nederlandse excuses aan Turkije
Geen Nederlandse excuses aan Turkije (Foto: ANP)

Telecombedrijven moeten abonneegegevens afstaan

Nederlandse telecombedrijven moeten gegevens van hun abonnees beschikbaar stellen aan samenstellers van telefoongidsen in andere EU-landen. Dat geldt alleen voor abonnees die in eigen land toestemming hebben gegeven voor publicatie. In die gevallen moet het belbedrijf de gegevens desgevraagd aan een onderneming in een andere lidstaat afgeven.

Dat oordeelde het Europees Hof van Justitie woensdag. De rechters wijzen erop dat de bescherming van persoonsgegevens in de hele EU op dezelfde manier wordt gewaarborgd.

Tele2, Ziggo en Vodafone hadden geweigerd Nederlandse abonneegegevens af te geven aan het Belgische bedrijf European Directory Assistance (EDA), dat telefooninlichtingendiensten aanbiedt in België. De zaak kwam bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat het EU-hof vroeg om uitleg over de Europese richtlijn hierover. Die heeft als doel dat in de hele Europese Unie diensten van hoge kwaliteit vrij beschikbaar zijn, aldus het hof.

Belbedrijven moeten abonneegegevens afstaan
Belbedrijven moeten abonneegegevens afstaan (Foto: ANP)

Inval bij Audi om dieselschandaal

De Duitse autoriteiten hebben woensdagochtend invallen gedaan bij automerk Audi in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen.

De invallen door openbaar aanklagers vonden plaats bij de locaties van Audi in Ingolstadt en Neckarsulm, begeleid door meer dan honderd agenten. Audi houdt woensdag zijn jaarlijkse persconferentie. Volgens een woordvoerder werkt Audi volledig mee aan het onderzoek.

Audi heeft in de Verenigde Staten dieselauto's verkocht die waren uitgerust met software om de uitstoot te manipuleren. Nadat dat bekend werd, opende de Beierse justitie meteen een onderzoek naar de zaak.

Inval bij Audi om dieselschandaal
Inval bij Audi om dieselschandaal (Foto: ANP)

Nederlands autonoom vervoer in Dubai

Het Nederlandse technologiebedrijf 2getthere gaat een groot systeem voor zelfrijdend vervoer aan Dubai leveren. Met voertuigen zonder bestuurder krijgt het een capaciteit van maximaal 5000 passagiers per uur. Het zou daarmee wereldwijd de grootste in zijn soort zijn.

Het transportsysteem gaat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai verbinden met het metronetwerk van de stad. De opdracht is afkomstig van projectontwikkelaar Meraas uit de Verenigde Arabische Emiraten, zo werd woensdag gemeld zonder financiële details te publiceren.

Aan Bluewaters Island, dat onder andere Ain Dubai, het hoogste en grootste reuzenrad ter wereld huisvest, wordt momenteel gebouwd. Het eiland ligt 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence, vlakbij jachthaven Dubai Marina.

Nederlands autonoom vervoer in Dubai
Nederlands autonoom vervoer in Dubai (Foto: ANP)

Vakantieganger laat Turkije links liggen

Nederlanders boeken nog nauwelijks vakanties naar Turkije, vanwege de oplopende politieke spanningen. "We merken dat het stil is nu. En dat is jammer want Turkije begon net weer aan te trekken als vakantiebestemming", zegt een woordvoerster van TUI, een van de grootste touroperators in Nederland.

Ook Thomas Cook (Neckermann en Vrij Uit) merkt dat vakantiegangers Turkije links laten liggen. "Toch kwamen er gisteren nog een paar boekingen binnen. Maar we krijgen vooral vragen van mensen die willen omboeken naar Spanje of Griekenland", aldus een woordvoerster. Het aantal vakantiegangers dat daadwerkelijk heeft omgeboekt is volgens haar echter minder dan honderd.

Ook zijn er nog weinig mensen die hun vakantie annuleren. "Dat zien we niet veel, omdat je tot vier weken voor vertrek tegen geringe kosten kan omboeken. Mensen wachten af hoe het zich verder ontwikkelt", aldus de woordvoerster van TUI.

Veilig
De touroperators benadrukken echter dat het veilig is om naar Turkije te gaan. "Omboeken is nergens voor nodig. Erdogan heeft de meest verschrikkelijke dingen gezegd, maar zolang het bij woorden blijft kunnen we daar gewoon naartoe", aldus de zegsvrouw van Thomas Cook in een wij-van-wceend-statement.

De Nederlandse regering raadt reizigers die naar Turkije gaan aan waakzaam te zijn, grote groepen mensen te mijden en liefst geheel weg te blijven uit zuid-oost Turkije.

Vakantieganger laat Turkije links liggen
Vakantieganger laat Turkije links liggen (Foto: ANP)

Performanceverschillen consoles en pc voor Mass Effect: Andromeda

Gamesite IGN heeft een vergelijkingsfilmpje gemaakt van de performance van Mass Effect: Andromeda op de verschillende platforms waar de game voor uitkomt. We zien beelden van PlayStation 4 Pro, Xbox One S en een pc met twee GTX 1080-videokaarten in SLI.

Zoals verwacht komt de pc-versie als winnaar uit de bus op het gebied van performance, met als opvallendste verschil de framerate. BioWare gaf een tijd geleden al aan dat de framerate voor consoles gelimiteerd is op 30 fps, terwijl op de pc de framerate ongelimiteerd is. Met betrekking tot details zijn er verder weinig verschillen te zien, maar die zijn sowieso lastig te onderscheiden na de vertaalslag van daadwerkelijke gameplay naar videobestanden. Of PlayStation 4 Pro nog een aparte graphics-modus krijgt die focust op framerate in plaats van resolutie is niet bekend.

Gisteren werd er een gameplayvideo uitgebracht van de multiplayer van de nieuwe Mass Effect waarin de performance op een pc duidelijk te zien is (laat je niet van de wijs brengen door de Xbox One-controller). Mass Effect: Andromeda komt volgende week dinsdag uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Bekijk de vergelijkingsvideo hieronder; waarom IGN "4K 60fps" in de titel zet is niet duidelijk.

Twitter-emoji voor verkiezingsdag

Voor degenen die op Twitter willen delen dat ze hebben gestemd, komt het platform met een speciale emoji. Die is te gebruiken vanaf woensdag tot vrijdag. De emoji, een met rood potlood ingekleurd stemvakje, wordt zichtbaar bij het gebruiken van de hashtags #ikstem en #gestemd.

Woensdagochtend was #ikstem al trending op Twitter.

Twitter-emoji voor verkiezingsdag
Twitter-emoji voor verkiezingsdag (Foto: BuzzT)

Werkloosheid Turkije stijgt naar 12,7 procent

De werkloosheid in Turkije is eind vorig jaar gestegen naar 12,7 procent van de beroepsbevolking. Het is het hoogste werkloosheidscijfer sinds maart 2010, meldde woensdag de krant Hürriyet.

De politieke onrust en terroristische aanslagen hebben de Turkse economie ondermijnd, aldus de Turkse krant. De buitenlandse investeringen in het land zijn vorig jaar sterk teruggelopen, het aantal toeristen keldert en de inflatie is hoog.

Werkloosheid Turkije stijgt naar 12,7 procent
Werkloosheid Turkije stijgt naar 12,7 procent (Foto: ANP)

'Taylor Swift komt met eigen streamingdienst'

De muziek van Taylor Swift is binnenkort mogelijk toch te beluisteren via streams. De zangeres, die haar nummers al jaren van Spotify houdt, werkt volgens TMZ aan een eigen streamingdienst.

De entertainmentsite baseert zich op ingediende documenten, waaruit blijkt dat Taylor een website wil opzetten waarop 'niet-downloadbare audio-opnames' staan. De site zou Swifties moeten gaan heten, naar het koosnaampje voor Taylors fans.

Taylor liet eind 2014 al haar muziek van Spotify halen uit onvrede over de in haar ogen te lage vergoeding per gedraaid nummer. Toen Apple Music bij de lancering in 2015 geen royalty's wilde betalen tijdens de gratis proefperiode voor nieuwe gebruikers, klom ze in de pen. Nog geen 24 uur nadat Taylor een boze brief op Tumblr had geplaatst, paste Apple het beleid aan.

De 27-jarige zangeres heeft volgens TMZ grootse plannen met Swifties. Ze wil ook allerhande muziekproducten, zoals instrumenten, plectrums en drumstokken, op de markt brengen. Taylor zou ook retraites, educatieve kampen en onlinecursussen willen gaan verzorgen.

'Taylor Swift komt met eigen streamingdienst'
'Taylor Swift komt met eigen streamingdienst' (Foto: BuzzT)

Roei-ongeluk Huissen eist derde leven

Het roei-ongeluk zaterdag op de Nederrijn bij Huissen heeft een derde leven geëist. Dinsdagavond laat is een 40-jarige man aan zijn verwondingen bezweken, zo laat de roeivereniging weten. Zaterdag overleden al twee roeiers van 60 en 71 jaar.

De vijf roeiers kwamen in de snelstromende rivier terecht toen hun boot omsloeg. Twee roeiers konden zichzelf redden. De 40-jarige man werd in kritieke toestand naar het academisch ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De lichamen van de mannen van 60 en 71 jaar waren zaterdag door hulpdiensten uit de rivier gehaald.

Roei-ongeluk Huissen eist derde leven
Roei-ongeluk Huissen eist derde leven (Foto: ANP)

'Turkse hackers kraken Twitteraccounts'

Vermoedelijk Turkse hackers hebben zich woensdag toegang tot duizenden Twitteraccounts verschaft en daar anti-Nederlandse en -Duitse teksten geplaatst. In de boodschappen stonden de hashtags #Nazialmanya und #Nazihollanda, afbeeldingen van hakenkruisen en onder andere de tekst "we zien elkaar 16 april".

Op 16 april wordt in Turkije het referendum gehouden over verandering van de grondwet waardoor president Erdogan meer macht krijgt. Onder de getroffen Twitteraccounts waren die van Amnesty International, de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund, de gemeente Amstelveen en de Nederlandse zangeres Caro Emerald.

Van de gehackte accounts waren er zeker 25 van internationale organisaties. Aan de getwitterde boodschappen zat een video die begint met een deel uit een toespraak van de Turkse president Erdogan. "Als we sterven, laten we dan als mannen sterven", zegt het staatshoofd daarin.

'Turkse hackers kraken Twitteraccounts'
'Turkse hackers kraken Twitteraccounts' (Foto: ANP)

Rojer en Tecau via Murray naar kwartfinales Indian Wells

Tennisser Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense dubbelspelpartner Horia Tecau hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het masterstoernooi in Indian Wells. 

In de achtste finales waren Rojer en Tecau te sterk voor de Britten Andy Murray en Daniel Evans. Een moeizame break diep in de eerste set bracht het Nederlands-Roemeense duo op voorsprong, waarna ze al gelijk weer gebroken werden. Dat herstelden ze netjes in de loop van set twee en zo schreven ze het duel met 6-4, 6-3 op hun naam.

In de kwartfinales spelen Rojer en zijn kompaan tegen Andy Murray's broer Jamie, die samen met de Braziliaan Bruno Soares als vierde is geplaatst op het Amerikaanse masterstoernooi. 

Honkballers verpletteren Cuba op World Baseball Classic

De Nederlandse honkballers hebben woensdag op zeer overtuigende wijze gewonnen van Cuba in de tweede groepsfase van de World Baseball Classic. De ploeg van bondscoach Hensley Meulens stapte met een dikke 14-1 overwinning de Tokyo Dome uit.

Nederland begon al ijzersterk met een homerun van Wladimir Balentien, met twee man op de honken: 3-0. Andrelton Simmons sloeg Kalian Sams in de tweede inning binnen, waarna Balentien in de derde inning weer een homerun sloeg. Yurendell de Caster deed dat ook en nam Shawn Zarraga mee over de thuisplaat: 7-0. Nog een inning later kwamen daar weer vijf punten bij en was het al zo goed als beslist.

Meulens gaf door de grote voorsprong wat speelkansen aan mannen die nog niet in actie waren gekomen, zoals Stijn van der Meer, Sharlon Schoop en Dwayne Kemp. In de zevende inning sloeg Sams ook eens een homerun en met 14-1 kwam de wedstrijd ten einde. Nederland staat er nu goed voor in de strijd om de halve finales. Als Japan woensdag wint van Israël is Nederland sowieso door, als Israël wint moeten de rekenmachines erbij gepakt worden. 

Honing trekt criminelen in Nieuw-Zeeland

De georganiseerde misdaad heeft het sinds kort in Nieuw-Zeeland gemunt op de bijenteelt. Door de torenhoge prijs die daar voor honing moet worden betaald, zijn bijenvolken en honingraten ineens big business en dat trekt ook gespuis, aldus politie en imkers.

De afgelopen zes maanden werden vierhonderd bijenvolken en honingraten in Nieuw-Zeeland gestolen, zo blijkt uit cijfers van de politie. "Honing veroorzaakt een nieuwe goudkoorts", zegt Laurence Burkin van The True Honey Co.

De Nieuw-Zeelandse honing gaat soms voor omgerekend bijna honderd euro per kilo over de toonbank. Een bijenvolk kan meer dan 1300 euro opbrengen.

Honing trekt criminelen in Nieuw-Zeeland
Honing trekt criminelen in Nieuw-Zeeland (Foto: ANP)

MMA-vechters slaan elkaar knock-out

Het gebeurt niet heel vaak in het MMA, maar zo nu en dan komt 'ie wel eens langs: de dubbele knock-out. Dit keer was het raak in het gevecht tussen Axel Cavares en Alan Vasquez tijdens een vechtsportgala van Shamrock FC in het Amerikaanse Kansas City.

Halverwege de eerste ronde deelden de twee een rake klap aan elkaar uit en beiden gingen tegen de vlakte. Vasquez slaagde er in weer op de been te komen voor de scheidsrechter het gevecht beëindigde, terwijl Cavares nogal beduusd heen en weer strompelde. Vasquez, die wel een ernstig scheve neus aan het gevecht overhield, werd uitgeroepen tot winnaar.

De dubbele knock-out (Bron: YouTube)

Drie asielzoekers zwaargewond bij brand

Bij een brand in een asielzoekerscentrum in het Duitse Kassel zijn drie mensen zwaargewond geraakt. De politie sluit niet uit dat er sprake is van interne brandstichting.

Voordat de brand uitbrak, was er ruzie tussen verschillende bewoners. De gehele eerste verdieping brandde af. De meeste mensen konden op eigen kracht naar buiten komen.

De politie doet nader onderzoek.

Drie asielzoekers zwaargewond bij brand
Drie asielzoekers zwaargewond bij brand (Foto: ANP)

Patricia Paay weer in Nederland

Patricia Paay is weer in het land. De plasdiva kwam de afgelopen weken op Curaçao bij van alle commotie die ontstond na het lekken van haar seksvideo's. Dinsdag landde ze op Schiphol, meldt De Telegraaf.

Het prille huwelijk van Patricia met Robbert Hinfelaar heeft alle ophef rond de pikante filmpjes overleefd. "Geen twijfel daarover hoor", zei Patricia bij haar terugkomst in Nederland. "Robbert is zo lief voor me geweest..."

Nu ze in de zon een beetje is bijgekomen van alles, staat Patricia weer een drukke tijd te wachten. De rechtszaak waarin ze is verwikkeld met haar voormalig zakenpartner, die volgens de diva wel eens verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het opduiken van de seksvideo's, loopt nog. Ook is de politie nog druk bezig met het onderzoek naar het lekken van de filmpjes. In de filmpjes werd Paay onder meer anaal genomen en in de mond geplast.

"Ja, ik ben er weer hoor, jongens", zei Patricia tegen fotografen die op Schiphol op haar stonden te wachten. "Is het met jullie rust ook weer gedaan!"

Patricia Paay weer in Nederland
Patricia Paay weer in Nederland (Foto: BuzzE)

3FM zendt verkiezingen uit vanaf Utrecht CS

3FM heeft geen Glazen Huis vandaag maar heeft wel een live show vanaf Utrecht Centraal. Hier gaan ze live de verkiezingen volgen, met optredens en DJ's helpen mee in het stembureau. HIERRRRRRRR kan je meekijken.

Alle stembureaus open

Op verschillende plekken in het land konden stemmers afgelopen nacht en vroege ochtend al terecht, maar vanaf 07.30 uur zijn alle stembureaus geopend.

In principe zijn de stemlokalen van 07.30 uur tot 21.00 uur open. In de Kieswet zijn echter uitzonderingen vastgelegd voor de zogenoemde bijzondere stembureaus die eerder of later open mogen gaan.

Voorbeelden daarvan zijn stembureaus in winkelcentra die om 18.00 uur sluiten of op treinstations waar vroege forenzen hun stem al kunnen uitbrengen. Op het station van Castricum kon zelfs al vanaf middernacht worden gestemd. Vanaf 05.15 uur woensdagochtend volgden meer stations.

Een bijzonder stembureau moet wel ten minste acht uur aaneengesloten geopend zijn. Aan de uiterste sluitingstijd van de bureaus valt niet te tornen. Om 21.00 uur moeten de deuren dicht.

Alle stembureaus open
Alle stembureaus open (Foto: ANP)

Townshend schrijft nieuw lied voor Tommy

Pete Townshend heeft een nummer geschreven voor een nieuwe versie van The Who's Tommy. De rockmusical gaat opnieuw op tournee door het Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe editie van Tommy is een bijzondere: onder de cast bevinden zich dove en gehandicapte acteurs. Dat was precies waarom Pete een extra steentje wilde bijdragen aan de productie. "Toen ik hoorde dat er een nieuwe productie van Tommy aankwam, was ik daar natuurlijk blij mee. Maar toen ik hoorde dat er acteurs aan meededen met diverse handicaps, wist ik dat dat nieuw licht zou laten schijnen op het originele verhaal. Daarin vindt een jonge man die een handicap oploopt door een trauma, zijn weg naar een spirituele plek omdat hij de muziek kan voelen", aldus de muzikant tegenover de BBC.

Het nummer wordt in de musical opgevoerd door The Acid Queen, het personage dat in het verleden werd vertolkt door onder andere Patti LaBelle, Bette Midler en Tina Turner. In de nieuwe productie wordt zij gespeeld door Peter Straker, die in de versie van Tommy die in 1979 werd opgevoerd op West End fungeerde als de verteller.

Townshend schrijft nieuw lied voor Tommy
Townshend schrijft nieuw lied voor Tommy (Foto: BuzzE)

Spotify laat lied alleen bij regen horen

Een opvallende reclame op Spotify. Het liedje 'No Nee Ta Slode Aln' van de Texaanse band White Denim, reclame voor regenkleding, is alleen te beluisteren wanneer het regent, en dat alleen in de Verenigde Staten. De streamingdienst houdt bij waar het regent en weet door geotargeting welke gebruikers in die gebieden zijn.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat Spotify zijn gebruikers op deze manier probeert te bespelen. Of Spotify meer van zulke plannen heeft, is niet bekend.

Spotify laat lied alleen bij regen horen
Spotify laat lied alleen bij regen horen (Foto: BuzzT)

Trump betaalde 35 miljoen aan belasting

De Amerikaanse president Donald Trump zou 35 miljoen euro aan belastinggeld hebben betaald op een inkomen van meer dan 141 miljoen euro. Dat bevestigt het Witte Huis, nadat tv-zender MSNBC de belastingaanslag van Trump uit 2005 in handen kreeg. Die aanslag is inmiddels openbaar gemaakt.

Het Witte Huis gaf geen bewijzen. Trump zou, als hoofd van zijn imperium Trump Organization, de verantwoordelijkheid hebben gehad om "niet meer belasting te betalen dan hij wettelijk verplicht was."

Normaal gesproken maken presidentskandidaten hun belastingaangiftes bekend. Trump weigerde dat tot nu toe. De krant The New York Times concludeerde eerder dat op basis van Trumps belastingaangifte uit 1995 bleek dat de president mogelijk achttien jaar lang nauwelijks inkomensbelasting had betaald, omdat hij met zijn bedrijf een verlies van 916 miljoen dollar had geleden door slechte financiële deals begin jaren 90.

Trump hekelt MSNBC en beraadt zich op juridische stappen. Het zonder toestemming publiceren van belastinggegevens is verboden, evenals het stelen van dergelijke gegevens.

Update: 

MSNBC heeft de belastingaangifte inmiddels gepubliceerd. Het bericht is hierop aangepast.

'Trump betaalde 35 miljoen aan belasting'
'Trump betaalde 35 miljoen aan belasting' (Foto: ANP)

MSI GL62M 7REX gaminglaptop uit China

msiad-header (Foto: gearbestoff)

Ja! Zelfs uit China kan je laptops halen zoals deze MSI high-end gaming laptop. Gearbest heeft sinds kort wat laptops en overige MSI producten toegevoegd aan hun assortiment waaronder deze MSI GL62M 7REX-1252CN. Een hele mond vol, maar laten we eens naar de specificaties kijken van dit monster. 

 • Windows 10 OS (Chinese language pack vooralsnog)
 • Intel Core i7-7700HQ Quad-core 2.8GHz, met boost tot 3.7GHz
 • NVIDIA Geforce GTX1050 Ti GDDR5 grafische kaart
 • 8GB DDR4 RAM werkgeheugen
 • 1TB harde schijf
 • Verlicht toetsenbord
 • 15.6-inch FullHD IPS-scherm

msiad-specs (Foto: gearbestoff)

msiad-fans (Foto: gearbestoff)

msiad-design1 (Foto: gearbestoff)

msiad-design2 (Foto: gearbestoff)

msiad-design3 (Foto: gearbestoff)


Kortom, een erg toffe laptop tegen een gunstige prijs tijdens de actieperiode van 10-14 augustus op deze promotiepagina. Op het moment zijn er nog circa 15 stuks beschikbaar voor de prijs van €812,54 en daarna met de coupon MSI1252 voor €850 euro. Dit alles vanuit China dus er is een risico op douanekosten waar je even rekenig mee moet houden. 

Om af te sluiten nog even een review van Youtube om een beter beeld te krijgen...FOK! Wat een weer: goed weer om te stemmen

Wat maart niet wil, dat neemt april.

Goedemorgen op deze fraaie woensdag.

Vannacht was het tamelijk bewolkt. Vandaag kan er lokaal een mistbank ontstaan zijn, maar die mist trekt vanmorgen ook weer snel op. Er trekken enkele wolken over, maar de zon krijgen we veelvuldig te zien. De temperatuur loopt op tot 10 graden op de wadden tot 15 graden in het zuiden.

Morgen wordt het een nog mooiere dag. Vanaf zaterdag gaat het helaas weer regenen, na het weekend krijgen we weer beter weer.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:52
Zon onder: 18:45
Zonkracht: 3/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1493 Christoffel Columbus keert terug naar de haven van Palos de la Frontera na zijn ontdekking van Amerika.
1939 Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
1972 De film The Godfather gaat in New York in première.
1990 Michail Gorbatsjov wordt president van de Sovjet-Unie. Het Congres van Volksafgevaardigden geeft hem uitgebreide volmachten.
1996 Fokker wordt failliet verklaard.
2011 In Syrië beginnen de protesten tegen president Assad, die uiteindelijk zullen ontaarden in een burgeroorlog.

Rotterdam - Kop van zuid (Foto: Disbatch)
Rotterdam - Kop van zuid (Foto: Disbatch) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Politie schiet verdachte neer

Bij de aanhouding van een verdachte automobilist heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag schoten gelost. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De man raakte gewond aan zijn been.

Net na middernacht wilde de politie in Brunssum een automobilist controleren omdat bekend was dat de eigenaar van de auto nog een openstaande boete moest betalen. De automobilist wilde niet stoppen, wat leidde tot een achtervolging. In Amstenrade ramde de auto van de verdachten een politieauto. Daarna werden de drie inzittenden uit de auto aangehouden. Bij de aanhouding werd geschoten en raakte een van de verdachten gewond.

Politie schiet verdachte neer
Politie schiet verdachte neer (Foto: ANP)

Nachtbrakers kunnen stem al uitbrengen

Kiezers die staan te popelen om hun stem uit te brengen, kunnen vanaf middernacht al op een aantal plekken terecht op het stembureau. Het stemlokaal in de bloemenkiosk op station Castricum heeft als een van de eerste in Nederland de deuren geopend.

In Amsterdam kunnen bezoekers van een stemfeest in de Tolhuistuin aan de IJpromenade ook vanaf middernacht stemmen. Het feest, onder meer georganiseerd door muzieklabels TopNotch, Noahs Ark en Rotterdam Airlines wil het voor jongeren extra aantrekkelijk maken om te stemmen. "Om klokslag twaalf uur 's avonds gaat het pas echt los. Dan zullen de eerste stemmen voor de verkiezingen uitgebracht worden en dat zijn de stemmen van de jongeren", aldus de organisatie.

Station Castricum is de eerste van ruim zestig NS-stations waar kiezers woensdag kunnen stemmen. Vroeg in de ochtend volgen er meer stations. Zo gaan de stembureaus in Breda en Nijmegen al om 05.15 uur open. Een kwartier later volgen Barendrecht, Zwijndrecht, Roermond en Meppel.

Tussen 06.00 en 07.00 gaan er in diverse plaatsen nog meer stembureaus op stations open. Het merendeel opent echter om 07.30 uur, het tijdstip waarop in het hele land de stemlokalen open gaan.

De stations zijn niet de enige plekken waar al vroeg kan worden gestemd. Op Eindhoven Airport kunnen kiezers vanaf 05.00 uur terecht.

Bijna 13 miljoen mensen zijn kiesgerechtigd. Om uiterlijk 21.00 uur sluiten de stembureaus, met uitzondering van de bijzondere Nederlandse gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De stembussen openen en sluiten daar, door het tijdverschil met Nederland, vijf uur later ten opzichte van Nederland.

Nachtbrakers kunnen stem al uitbrengen
Nachtbrakers kunnen stem al uitbrengen (Foto: ANP)

'Studio onderzoekt nieuwe Matrixfilms'

Binnen filmstudio Warner Bros zijn gesprekken gaande over een vervolg op de The Matrix-trilogie. Die films leverden rond de eeuwwisseling wereldwijd 1,8 miljard dollar op.

Volgens Deadline zjin de plannen nog in een erg vroeg stadium. Het is niet duidelijk of de Wachowski's betrokken zijn bij de gesprekken. Lana en Lilly Wachowski, toen nog Larry en Andy, schreven en regisseerden de originele films.

De hoofdrollen in The Matrix werden gespeeld door Keanu Reeves en Laurence Fishburne. Ook over de mogelijke terugkeer van de twee acteurs, die onlangs opnieuw samenkwamen voor de tweede John Wick-film, als Neo en Morpheus is niets bekend.

Volgens de bron van Deadline stelt Warner op het moment een schrijversteam samen dat moet kijken of er een nieuwe verhaal zit in The Matrix. De studio wilde geen reactie geven.

'Studio onderzoekt nieuwe Matrixfilms'
'Studio onderzoekt nieuwe Matrixfilms' (Foto: BuzzE)

CL: Juve zet Porto eenvoudig opzij

Juventus heeft dinsdagavond zonder al te grote inspanningen ten koste van FC Porto geplaatst voor de Champions League-kwartfinale: 1-0. Over twee wedstrijden gezien, werd het 3-0 voor de Oude Dame.

In de derde minuut had de equipe uit Turijn al de ban kunnen breken tegen de Portugezen. Paulo Dybala kreeg een afvallende bal mee, waarna hij besloot uit te halen en vervolgens zijn inzet over zag vliegen. Juventus had het betere van het spel, maar wist pas in de slotfase van de eerste helft de krachtsverhouding uit te drukken in een doelpunt.

Handsbal: penalty

In de veertigste minuut van de confrontatie leek Mario Mandzukic de Oude Dame middels een kopbal op 1-0 te zetten. De Kroaat zag zijn inzet weggetikt worden door doelman Iker Casillas, waarna Gonzalo Higuain de rebound leek te benutten.

Een handsbal van Maxi Pereira voorkwam de voorsprong. Nadat Uruguayaan rood kreeg voor zijn opzettelijke handsbal, versloeg Paulo Dybala koelbloedig de oud-keeper van Real Madrid: 1-0.

Kans op gelijkmaker

Vlak na rust was het even een gekkenhuis. Het spel golfde heen en weer toen eerst Casillas een kopbal pakte van Danilo, waarna vervolgens op de counter Porto via Francisco Soares de kans kreeg op de gelijkmaker. Juventus kreeg kansen om Porto de genadeklap uit te delen in de tweede helft. Uiteindelijk bleek de goal van Dybala ruim voldoende voor een plek in de kwartfinale.

CL: Leicester blaast ook Sevilla omver

Het sprookje van Leicester City in de Champions League blijft voortduren. De Engelsen overleven ook de achtste finales. Tegenstander Sevilla zette in de heenwedstrijd met 2-1 een goede stap in de richting van de kwartfinale, maar die zege bleek in Engeland niets waard te zijn geweest.

Door de rumoer bij Leicester City waren de Spanjaarden favoriet om zich te kwalificeren. Al snel bleken de argumenten daarvoor ongegrond. Leicester pakte in de 27ste minuut de voorsprong aan de hand van aanvoerder Wes Morgan. De middenvelder werkte de bal met zijn knie binnen na voorbereidend werk van Riyad Mahrez.

De oud-club van Claudio Ranieri rook bloed en verdubbelde de score vlak na rust. Marc Albrighton profiteerde van slecht wegwerken door Sevilla-verdediger Adil Rami en maakte de tweede goal. Kasper Schmeichel zorgde ervoor dat Leicester geschiedenis kon schrijven, toen hij een penalty stopte halverwege de tweede helft. De doelman bezorgde zijn ploeg historische kwalificatie voor de kwartfinale.

Laatste reviews en specials
review
Far Cry: New Dawn
review
The Lego Movie 2
review
Metro Exodus
review
Kingdom Hearts III
review
Etrian Odyssey Nexus
preview
Anno 1800
©FOK.nl e.a.