Raad van MoskeeŽn krabbelt terug na gesprek met DENK

De politieke Erdoganpartij DENK en de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) hebben maandagavond een "constructief gesprek gehad waar kritiek en zorgen zijn gedeeld." Dat melden ze in een gezamenlijke verklaring. Zondag meldde RMMN dat moskeebestuurders zich onder druk gezet voelen hun achterban aan te sporen op DENK te stemmen.

In de verklaring stelt het RMMN nu dat in de media ten onrechte die indruk - de letterlijk door het RMMN gebruikte woorden dus - is gewekt. "Dat heeft het RMMN nooit bedoeld. Wel heeft RMMN signalen ontvangen van moslims die een sfeer ervaren waarin ze niet vrijuit kunnen aangeven dat ze kritiek hebben op DENK omdat andere moslims dat niet toelaten."

Verder staat in de verklaring: "DENK zal actief oproepen aan haar sympathisanten om geen druk uit te oefenen en ruimte te laten voor verschillende meningen." ( - red.)

RMMN stelde eerder dat het kwalijk is dat DENK geen afstand neemt van omstreden imam's, en nepaccounts op Facebook heeft ingezet om andere politici zwart te maken, maar dit blijkt dus na een pittig gesprek met DENK een onterecht door de media gewekte indruk. Het is namelijk allemaal altijd de schuld van de media, weten we van eerdere uitspraken van de mannen van DENK.

Minister Lodewijk Asscher (PvdA) heeft harde kritiek geuit op DENK. "Ik zie daar een politiek van intimidatie, van mensen klem zetten, van mensen onder druk zetten."

Kuzu, de voorman van de Erdoganpartij DENK, is inmiddels overigens door presentator Tim Hofman uitgeroepen tot laffe hoop stront.

DENK in gesprek met RMMN over intimidatie
DENK in gesprek met RMMN over intimidatie (Foto: ANP)