Hamilton: "Ferrari misschien wel de favoriet"

Als het aan Lewis Hamilton ligt is niet Mercedes, maar Ferrari mogelijk hét te kloppen team in 2017. De Italiaanse renstal maakt al sinds het begin van de tests in Barcelona een uitstekende indruk: ze zijn snel, kennen nauwelijks tot geen noemenswaardige problemen en, het belangrijkste van allemaal, ze rijden een enorme hoeveelheid rondjes.

"We kunnen simpelweg niet om Ferrari heen, ze doen het echt geweldig", zegt Hamilton. "Ze zijn misschien zelfs wel de favoriet voor dit jaar. Red Bull zag er vandaag (dinsdag, red.) ook erg sterk uit. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat het in Melbourne tijdens het eerste raceweekeinde allemaal erg dicht bij elkaar zal zitten", aldus de meervoudig wereldkampioen.

Hamilton zelf kende dinsdagochtend geen geweldig begin van de tweede testweek. "We hadden wat problemen met de temperatuur van de banden en met de bodemplaat. Die was wat beschadigd, dus ik ben wat eerder gestopt zodat de auto op tijd weer hersteld kon worden voor Valtteri (Bottas), die daardoor de hele middag kon rijden."