Leicester en Vardy ogen als herboren zonder Ranieri en verslaan Liverpool

Twee goals waren genoeg voor hem om de wereld compleet op zijn kop te zetten. Leicester City excelleerde dankzij Jamie Vardy in de eerste wedstrijd zonder coach Claudio Ranieri. De club won thuis met 3-1 van Liverpool. 

De beslissing van de clubleiding van Leicester City werd met veel cynisme ontvangen. De trainer die Leicester kampioen maakte, kwam op straat te staan vanwege teleurstellende prestaties. Met Craig Shakespeare ging de club op zoek naar de eerste competitiezege van het jaar.

Liverpool mag dan meedraaien in de subtop, ook de Reds zijn al weken op zoek naar hun vorm. En dat kwam Leicester goed uit. Vooral Vardy, die in voorgaande ontmoetingen met Liverpool ook al op schot was. Na een uur spelen was de buit binnen. Vardy werd in de 28ste minuut de diepte ingestuurd door Marc Albrighton. Hij kwam oog in oog te staan met Simon Mignolet en faalde niet. Het was voor de Engelsman zijn eerste treffer van dit kalenderjaar in de Premier League.

Nog voor rust deed ook Danny Drinkwater Liverpool pijn met een doelpunt. De middenvelder schoot uit de lucht schitterend binnen. Toen Vardy in de zestigste minuut binnenkopte uit een voorzet van Christian Fuchs was het feest compleet voor Leicester.

Een dubbele wissel in de 66ste minuut pakte goed uit voor Liverpool. Twee minuten later mikte Philippe Coutinho raak voor Liverpool. Maar veel spanning leverde dat niet meer op.