F1-coureur Wehrlein mist eerste wintertest

Sauber-coureur Pascal Wehrlein zal de eerste wintertest van de Formule 1 in Barcelona aan zich voorbij moeten gaan. De Duitser is nog altijd niet volledig hersteld van de crash die hij vorige maand tijdens de Race of Champions meemaakte. Antonio Giovinazzi, derde coureur van Ferrari zal zijn plek overnemen, zo meldt Autosport. Sauber moet het nieuws nog bevestigen.

Wehrlein sloeg met zijn auto over de kop nadat hij vlak na de streep de controle verloor en de bolide van Felipe Massa raakte. Aanvankelijk werd gedacht dat de Duitser zijn nek bezeerd had, maar medische tests van Sauber brachten een rugblessure aan het licht. Door de eerste wintertest (27 februari - 2 maart) aan zich voorbij te laten gaan wordt meer tijd voor herstel gewonnen. Verdere controles moeten uitsluitsel geven of Wehrlein op 7 maart voor de tweede test wel in kan stappen.

Giovanazzi was de nummer twee in de GP2 Series vorig jaar en stapte pas vorige maand voor het eerst in een F1-bolide. Ferrari gaf hem een 2015-auto om kennis te maken met het hoogste niveau. Bij de wintertest zal de Italiaan af gaan wisselen met de vaste Sauber-coureur Marcus Ericsson.

Mocht Wehrlein voor de tweede test niet fit genoeg worden bevonden, dan lijkt Sauber Giovanazzi weer in te willen zetten. Ook zouden de Zwitsers de Italiaan dit seizoen als derde rijder vast willen leggen, maar hierover moet Ferrari uitsluitsel geven.