Nazi-volkslied bij Fed Cup

Klein foutje tijdens de Fed Cup-ontmoeting tussen de VS en Duitsland. Voor het duel tussen Alison Riske en Andrea Petkovic werd het Duitse volkslied gezongen. De zanger zong vol overgave het eerste couplet, wat vooral populair was tijdens de Nazi-tijd en begint met de tekst 'Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt.' Tegenwoordig wordt het derde couplet van hetzelfde lied gezongen.

"Ik denk dat dit de belichaming van onwetendheid was", zei de Duitse Petkovic na afloop. "Het was veruit het ergste wat mij in mijn leven gebeurd is, en dan speciaal in de Fed Cup. In het Amerika van 2017 mag zoiets simpelweg niet gebeuren. Het is beschamend."

De Amerikaanse tennisbond excuseerde zich al snel. "De Amerikaanse tennisbond wil haar excuses maken aan het Duitse Fed Cup-team en haar fans voor de gedateerde versie van het volkslied voorafgaand aan de eerste ronde van de Fed Cup. We hebben op geen manier ons disrespect willen laten blijken. Deze fout zal niet voorkomen tijdens de rest van het weekeinde."