Formule 1 te duur voor Ford

Ford keert voorlopig niet terug in de Formule 1, zo laat het aan Autosport weten. De Amerikaanse autofabrikant vindt de sport te duur geworden en daarom concentreert het bedrijf zich op de 24 uur van Le Mans met de Ford GT. Ook is het via M-Sport actief in het World Rally Championship en rijden er Fords mee in de rallycross.

Nu Liberty Media de Formule 1 overgenomen heeft is er de hoop dat in de toekomst naast Ferrari, Mercedes, Renault en Honda meer fabrikanten in de sport actief zullen worden. De huidige motorformule met de 1,6 liter V6 turbo zal in ieder geval tot en met eind 2020 gebruikt worden, maar autosportfederatie FIA wil dat ook andere fabrikanten zich gaan mengen in de discussie welke kant het op zal moeten met de krachtbronnen.

Ford zal zich in ieder geval voorlopig niet melden, ondanks dat het bedrijf in het verleden met partner Cosworth met dertien kampioenschappen zeer succesvol was. Dave Pericak, directeur van Ford Performance: "Wij houden ons niet met F1 bezig en ik zie ons niet snel terugkeren. De Formule 1 is verschrikkelijk duur. Als je kijkt naar de series waarin wij nu actief zijn dan is er relevantie met alle doelen en doelstellingen. Wij willen dat was wij leren in straatauto's toegepast kan worden. Elke serie waarin wij actief zijn draagt daar aan bij."