Werkstraf en boete voor rapper boef

Het Openbaar Ministerie wil dat de vloggende rapper Boef een taakstaf van 100 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf krijgt. Dat eiste de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Breda.

Sofiane Boussaadia, de echte naam van Boef, heeft nadat hij vorig jaar in september vier dagen vastzat een agent beledigd in een filmpje op social media. Hij had gezegd dat hij "zijn dochter zou neuken". Daarnaast zou hij zich niet hebben gemeld bij de politie toen dat wel moest. Zelf beriep hij zich op artistieke vrijheid. En hij meldde zich niet, omdat een optreden was uitgelopen.

Boef raakte vorig jaar in opspraak vanwege zijn treitervlog met een agent. Hij werd niet veel later opgepakt omdat hij jongeren zou hebben opgehitst te gaan vechten in Tilburg-Noord. Die zaak is nog in onderzoek.

De uitspraak is woensdagmiddag.

Update:
De politierechter heeft de notoire 'rapper' Boef veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet hij 150 euro schadevergoeding betalen aan de agent.

Volgens de rechter waren de uitlatingen denigrerend, shockerend en onnodig grievend en waren het vooral uitingen van frustratie die niets te maken hadden met artistieke uitingen. Er was sprake van opzettelijk beledigen van agenten, waarmee de grenzen van vrijheid van meningsuiting zijn overtreden. Daarnaast zou zijn houding getuigen van weing respect voor de overheid.

Boef was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, evenals zijn advocaat. Boef had het te druk want hij moest naar 'een studio'.

OM wil taakstraf voor rapper Boef
OM wil taakstraf voor rapper Boef (Foto: ANP)