'Williams heeft Massa nieuw contract aangeboden'

Felipe Massa heeft nog maar net afscheid genomen van de Formule 1, maar zijn (oud-)werkgever Williams wil hem graag terug hebben. De Braziliaan moet bij het team uit Grove de vervanger worden van Valtteri Bottas als de Fin naar Mercedes vertrekt, zo melden Braziliaanse media.

Bij Mercedes lijkt Bottas de voornaamste kandidaat te zijn om de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg op te volgen. De Duitser kondigde begin deze maand na het behalen van de titel plotseling zijn afscheid aan.

Claire Williams, vice-teambaas van Williams, liet al weten dat zij in de 35-jarige Massa de ideale opvolger ziet van Bottas. Volgens de laatste geruchten zou het team de Braziliaan dan ook zes miljoen euro hebben geboden om volgend jaar in de Formule 1 te gaan racen.

Of het zover komt wordt pas begin volgend jaar duidelijk, want Mercedes heeft laten weten dat pas begin volgend jaar de teamgenoot van Lewis Hamilton bekend wordt gemaakt. Tot die periode heeft Massa in ieder geval om het aanbod van Williams in overweging te nemen. In een bericht op Twitter liet hij in ieder geval al weten dat hij in zijn vakantie iets heeft om over na te denken.