Ecclestone: "Verstappen beste vervanger Rosberg"

Als het aan Bernie Ecclestone ligt is Max Verstappen de meest geschikte kandiaat om Nico Rosberg op te volgen bij Mercedes, die besloten heeft zijn Formule 1-carriére te beëindigen. Ecclestone ziet de Nederlander als een logische vervanger van Rosberg, maar acht de kans klein dat hij kan worden losgeweekt bij Red Bull.

"Net als jullie ben ik geschokt door de beslissing van Nico om te stoppen", reageerde de grote baas van de Formule 1. "Verstappen zou de beste keuze zijn om hem te vervangen. Dat gaat echter niet gebeuren ga ik van uit. Ik denk niet dat ze hem los kunnen krijgen bij Red Bull."

Ecclestone ziet het goed gebeuren dat Fernando Alonso zijn huidige renstal zal verruilen met het team van Mercedes. De Spanjaard heeft met Mclaren nog niet de resultaten behaald waar hij van te voren op gehoopt had. "Het is goed mogelijk dat Alonso het stoeltje overneemt. Bij McLaren gaat veel veranderen: ze krijgen daar een nieuw management. Misschien heeft het team wel genoeg van Fernando en andersom ook."

Ecclestone: "Verstappen beste vervanger Rosberg" (ProShots/Action Images)
Ecclestone: "Verstappen beste vervanger Rosberg" (ProShots/Action Images)