Pirelli presenteert grote nieuwe Formule 1-banden

Voorafgaand aan de laatste race van het Formule 1-seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi, heeft bandenfabrikant de nieuwe banden voor 2017 aan de wereld laten zien. De voorbanden zijn zestig millimeter breder dan dit seizoen, de achterbanden zelfs tachtig millimeter en dat is te zien ook.

In Monaco liet Pirelli eerder dit jaar overigens al een prototype van de banden zien. Vervolgens werd ermee getest, door 2015-bolides van Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing. Vooral Pascal Wehrlein (Mercedes), Pierre Gasly (Red Bull) en Sebastian Vettel (Ferrari) reden erg veel, meer dan tweeduizend kilometer, op de nieuwe banden. Die drie teams blijven overigens op het Yas Marina Circuit om na de Grand Prix van Abu Dhabi nog wat testwerk te verrichten voor Pirelli. Daarna wordt pas volgend jaar weer getest.

De bandenfabrikant liet weten dat de testresultaten positief waren en dat de banden minder snel slijten. Ze zijn weliswaar met 2015-auto's getest, die waren wat downforce betreft afgesteld op de reglementen van volgend seizoen, om tot goede data te komen. De banden worden in dezelfde compounds geleverd als in het huidige seizoen: full wets, intermediates, hard, medium, soft, supersoft en ultrasoft.