Bij welke uitslag wordt Rosberg kampioen?

Aankomend weekend is de ontknoping in de titelstrijd tussen de Mercedes-kemphanen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Na twee achtereenvolgende jaren waar Hamilton er met de titel vandoor ging, is Rosberg aankomend weekend gebrand op revanche op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi.

Met een voorsprong van twaalf punten is Rosberg op dit moment in het voordeel voor de titelrace ten opzichte van teamgenoot Hamilton. Na een reeks sterke optredens en een uitvalbeurt van Hamilton zag de Duitser zijn kansen op het kampioenschap aanzienlijk groeien. Zijn Britse concurrent moet op het podium eindigen wil hij zijn kansen levend houden om zijn wereldtitel te kunnen prolongeren.

Mocht Nico Rosberg aankomend weekend met de titel naar huis gaan, dan evenaart hij niemand minder dan zijn eigen vader Keke Rosberg. De Fin pakte tijdens het bizarre seizoen van 1982 met slechts één overwinning het kampioenschap. Het zou niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat vader en zoon de titel weten te bemachtigen: in 1996 werd Damon Hill wereldkampioen, net als vader Graham Hill een paar decennia daarvoor.

Bij welke uitslag wordt Rosberg kampioen? (Bron: SkySports F1)
Bij welke uitslag wordt Rosberg kampioen? (Bron: SkySports F1)