Wade stoomt door naar halve finales Grand Slam of Darts

James Wade heeft met ogenschijnlijk speels gemak de halve finales van de Grand Slam of Darts bereikt. De Engelsman was in de vorige ronde veel te sterk voor de Nederlander Benito van de Pas en dit keer moest Wade's jonge landgenoot Chris Dobey eraan geloven.

Wade liep al snel uit naar een 6-1 voorsprong, door een opvallend rijtje finishes: vanaf 1-1 won hij maar liefst vijf legs op rij met een finish van 40. Dobey kwam beter in zijn spel en twee uitstekende '13-darters' brachten hem terug tot 3-7. Hij miste echter een pijl op dubbel 16 om op 4-7 te komen en daar profiteerde Wade optimaal van. The Machine won nog eens zes legs op rij en liep in rap tempo weg naar 13-3, met een rijtje mooie finishes van onder meer 76 en 112.

Richting het einde slaagde Wade erin vijf pijlen op rij te missen op een dubbel, waardoor Dobey een mooie kans kon grijpen: hij gooide 152 uit en kon in elk geval met enigszins opgeheven hoofd de hal verlaten. Daar bleef het dan wel bij en via zijn succesvolle tops - dubbel 20 - maakte Wade de partij vakkundig af: 16-5. Dat was overigens een beeld wat niet uit de gemiddeldes viel te halen: Dobey kwam tot 92,00 punten, terwijl Wade maar 0,18 punten meer scoorde per beurt.