'Magnussen tekent bij Haas F1'

Kevin Magnussen zal komend jaar gaan racen voor het Formule 1-team van Haas, zo meldt Autosport. De 24-jarige Deen zal bij de Amerikaanse renstal teamgenoot worden van Romain Grosjean.

Magnussen komt dit jaar uit voor Renault en had ook volgend jaar graag voor de Franse renstal gereden. Het team heeft voor volgend jaar een optie op de Deen, maar doet er erg lang over om de teamgenoot van de al eerder vastgelegde Nico Hülkenberg bekend te maken. Dit tot frustratie van Magnussen die volgens Autosport niet de eerste keus zou zijn voor het tweede zitje.

De Deen besloot daarom niet af te gaan wachten en in gesprek te gaan met andere renstallen. De onderhandelingen met Haas zouden na de race in Mexico in een stroomversnelling zijn gekomen, waardoor de Amerikanen nu een contract met Magnussen voor 2017 hebben afgesloten.

Momenteel racet Esteban Gutierrez nog voor Haas, maar de Mexicaan heeft in tegenstelling tot teamgenoot Grosjean nog geen punten weten te behalen. Hij zou echter weer in beeld zijn bij Renault, net als Joylon Palmer die nu al voor het Franse team uitkomt. Ook denken de Fransen nog steeds aan Esteban Ocon, hoewel het erop lijkt dat de Fransman komend jaar voor Force India zal gaan rijden.