Bayern München niet voorbij kranig Hoffenheim

Bayern München heeft zaterdagmiddag in eigen huis punten verspeeld tegen een Hoffenheim. Carlo Ancelotti's team had moeite met organisatie van de bezoekers. Het werd 1-1.

Net als in de afgelopen weken waren Robert Lewandowski en Arjen Robben opdreef tegen Hoffe. Vooral in de beginfase liet het duel zien elkaar steeds beter te vinden. Na een mooie combinatie, was het Robben die van afstand het probeerde, en zijn inzet rakelings over de lat zag verdwijnen.

De gasten speelden gegroepeerd, en deden dat op zo’n manier dat zij zelf ook nog tot aanvallen konden overgaan. Een moment dat dit het beste onderstreepte, was toen Rafinha zijn schot gekeerd zag worden door Baumann, waarna Hoffenheim direct de tegenaanval op wist te zetten.

Via de counteraanval, de eerste geslaagde van de middag van de bezoekers, was het Nadiem Amiri die Kerem Demirbay kon bereiken. De middenvelder versloeg Manuel Neuer met een schot in de bovenhoek, Die Rekordmeister op achterstand in eigen huis in de 16e minuut: 0-1.

Het antwoord van Bayern liet twintig minuten op zich wachten. Na een sprint van Robben, die daarmee een gat trok, werd Douglas Costa gelanceerd op links. Een voorzet van de Braziliaan werd vervolgens goed gelezen door Steven Zuber, maar die passeerde per ongeluk zijn eigen doelman met de onderschepping.

In het tweede bedrijf bleven Costa en Robben op de flanken voor dreiging zorgen. In de 67e minuut besloot de Nederlander Lewandowski aan te spelen met een harde lage voorzet. Met een hakje verlengde de Pool die bal, waarna Thiago net tekort kwam om het leder in te tikken.

Bayern bleef de flanken opzoeken, maar vond de goed keepende Baumann, of de verdediging in de weg staan van een doelpunt. De puntendeling was zaterdagmiddag een verrassing voor velen.