Fortuna Sittard krijgt puntenstraf van KNVB

De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft een publieke waarschuwing gegeven aan Fortuna Sittard, dat bovendien drie punten moet inleveren.

In een persbericht meldt de KNVB dat de Limburgse club niet heeft voldaan aan twee financiële normstellingen. Fortuna Sittard is ingedeeld in categorie 1. Om uit de financiële problemen te komen, diende de club een plan van aanpak in bij de KNVB.

Volgens de club is de straf uitgedeeld omdat op 15 juni, een meetpunt in het plan van aanpak, niet kon worden aangetoond dat er 360.000 euro op de rekening stond. Een paar weken later was dat wel het geval, met dank aan de nieuwe eigenaar Isitan Gün. De licentiecommissie hield echter vast aan de datum 15 juni.

Op de officiële website laat Fortuna Sittard weten 'hevig teleurgesteld' te zijn. "Fortuna Sittard voelt zich niet voldoende door de KNVB geholpen, juist nu de club enorme stappen heeft gezet in het verder gezond maken van de Sittardse organisatie. De club heeft tot 17 oktober de tijd gekregen om het Plan van Aanpak aan te passen. Fortuna overweegt nog naar de rechter te stappen. Een en ander hangt af van het advies van de juristen van de club."

Na zeven speelronden staat Fortuna met dertien punten op de zesde plaats in de Jupiler League. De puntenstraf zou betekenen dat de ploeg terugzakt naar de dertiende plek.