Kerber geeft nieuwe status extra glans met US Open-titel

Angelique Kerber heeft in New York de US Open-titel veroverd. De 28-jarige Duitse was in de spannende finale Karolína Plísková met 6-3, 4-6 en 6-4 de baas. Kerber bevestigde daarmee haar status als nieuw nummer één van de wereld. Ze lost Serena Williams af, die 186 weken de lijst aanvoerde. 

Plísková leek aanvankelijk overweldigd door het staan in de finale. In de eerste game stond ze te trillen op haar benen en moest direct haar service inleveren. Deze break werd niet meer rechtgezet. Op 5-3 verloor de als elfde  geplaatste Tsjechische opnieuw haar service waardoor de set met 6-3 naar Kerber ging. 

De tweede ging gelijk op tot 3-3, maar in de zevende game wist Plisková eindelijk een breakkans te verzilveren. De Tsjechische, die eerder nog nooit verder dan de derde ronde van een Grand Slam was gekomen, kwam steeds beter tennissen en bezorgde Kerber het eerste setverlies in New York. 

Plisková stoomde in de derde set door en brak Kerber al snel en liep uit naar 3-1. De Duitse knokte zich terug in de partij met een break in de zesde game. In de tiende game viel uiteindelijk de beslissing. Kerber begon op de service van Pliskova met een winner, waarna de Tsjechische een afzwaaier produceerde en een volley in het net sloeg. Kerber sloeg op haar eerste toernooipunt direct raak. 

Als kind droomde Angelique Kerber van het winnen van Grand Slams en van de eerste plaats op de wereldranglijst. "En vandaag is de dag", zei de Duitse tennisster zaterdag in New York met tranen in haar ogen. "Hier in New York heb ik mijn tweede grandslamtitel gepakt en maandag ben ik de nummer één van de wereld. Al mijn dromen komen dit jaar uit." Eerder dit jaar won ze ook al de Australian Open en haalde de finale van Wimbledon. 

"Het begon voor mij allemaal hier in New York in 2011, toen ik de halve finale haalde. En nu sta ik hier met mijn tweede Grand Slam-troffee. Dit betekent zo veel voor me. Dit is het beste jaar uit mijn carrière", stamelde Kerber. "Ik probeer van ieder moment te genieten, op en naast de baan."

Angelique Kerber wint US Open. (PRO SHOTS/Action Images)
Angelique Kerber wint US Open. (PRO SHOTS/Action Images)