Bosz: "Het moet ook kwalitatieve routine zijn"

Ajax-trainer Peter Bosz is onder de indruk van het beleid van PSV. In tegenstelling tot zijn eigen club haalden de Eindhovenaren de laatste jaren veel ervaring.

"Natuurlijk kan je routine kopen", vertelde Bosz tegen de Telegraaf. "Maar het moet ook kwalitatieve routine zijn. En spelers van 25, 26 jaar die in de bloei van hun leven zitten en echt een heel goed niveau hebben, komen niet naar Nederland of vertrekken hier juist."

"Héctor Moreno en Andrés Guardado zijn voor PSV een schot in de roos geweest. Dat hebben ze hartstikke goed gedaan, want ik ben het met je eens dat zulke spelers iets extra’s brengen. En ik denk ook dat je het met alleen jeugd niet redt. Maar dan moet je ook écht zeker weten dat je ervaring én kwaliteit binnenhaalt. En dat is moeilijk."

Met Hakim Ziyech haalde Ajax kwaliteit binnen. Al kreeg Bosz pas na het tweeluik tegen FK Rostov de beschikking over de spelmaker. "Toen ik kwam, heb ik ook met de raad van commissarissen gesproken en die heeft me heel duidelijk uitgelegd dat de kosten voor de baten uit bij Ajax in het verleden vaak is gebeurd. En ik zal niet zeggen dat Ajax aan de rand van de afgrond heeft gestaan, maar financieel hebben ze het wel heel zwaar gehad. Vervolgens heeft de rvc gezegd: dit gaat niet meer gebeuren, vanaf nu eerst verkopen en dan kopen."