Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate

Het Formule 1-team Ferrari heeft haar laatste beschikbare token ingezet om de motor te verbeteren. De Italianen doen dit voor de eigen Grand Prix van Italië in Monza waar ze hopen dat de update van de krachtbron voor verbetering in de prestaties zorgt.

Ferrari heeft de afgelopen maanden flink doorgewerkt om de interne verbrandingsmotor te kunnen verbeteren. De Italianen overwogen vorige week in België al met de update te komen, maar zagen hier vanaf zodat de motoren van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen nog een extra race gebruikt konden worden. Deze hadden vier races op de teller staan, waardoor de extra kilometers in België geen probleem vormden. Bovendien kon de nieuwe krachtbron in Maranello op de testbank verder geoptimaliseerd worden, zodat er zowel aan prestaties en betrouwbaarheid gewerkt kon worden.

Naast Ferrari heeft ook Haas dit weekend de beschikking gekregen over de nieuwe motoren. Sauber zal pas later dit jaar volgen. De verbetering betekent wel dat Ferrari als eerste motorfabrikant dit jaar alle tokens verbruikt heeft. Honda heeft er nog drie over, Mercedes zes en Renault staat zelfs nog op 21 beschikbare tokens.

Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate (Pro Shots / Zuma Sports Wire)