FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 september 2016

'Google stopt met Nexus'

Google gaat zijn nieuwe telefoons Pixel en Pixel XL noemen. Dat meldt AndroidPolice.com. Eerder lekte uit dat Google stopt met de naam Nexus.

De Pixel krijgt een scherm van 5 inch. Hij heeft nu de werknaam Sailfish. De Pixel XL wordt een halve inch groter. Die gaat nu nog door het leven als Marlin. HTC zal de toestellen waarschijnlijk maken voor Google.

Google gebruikt de naam Pixel al voor de Chromebook-laptops.

'Google noemt nieuwe telefoons Pixel'
'Google noemt nieuwe telefoons Pixel' (Foto: BuzzT)

Meerderheid Colombia voor vredesakkoord

De bevolking van Colombia lijkt met ruime meerderheid te zullen instemmen met het vredesakkoord tussen de regering en de linkse guerrilla-organisatie FARC. Over precies een maand mogen de kiezers zich in een referendum uitspreken. In een enquête, waarvan de resultaten vrijdag werden bekendgemaakt, liet 62 procent van de ondervraagden weten voorstander te zijn van de overeenkomst, 28 procent is tegen.

De overige respondenten hebben hun mening nog niet bepaald. De pleitbezorgers van het vredesverdrag winnen terrein. Enkele weken geleden was de stemverhouding nog ongeveer in evenwicht. De critici vinden vooral dat de rebellen met relatief lage straffen wegkomen en zitting krijgen in het parlement.

De verwachting is dat op 2 oktober ten minste de helft van de stemgerechtigden komt opdagen. Het akkoord zou een eind maken aan een van de langst slepende conflicten in Latijns-Amerika. Sinds de jaren zestig zijn er in Colombia door de strijd meer dan 220.000 mensen omgekomen.

Meerderheid Colombia voor vredesakkoord
Meerderheid Colombia voor vredesakkoord (Foto: ANP)

Jong Oranje zwijnt tegen Wit-Rusland met gelijkspel

Jong Oranje heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen in de strijd om een plek voor het EK-onder 21 in Polen met een 2-2 gelijkspel tegen Wit-Rusland. De formatie van Fred Grim begon angstig in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Met counters was het Oost-Europese land veelvuldig gevaarlijk. Oranje was bijzonder zwak in de duels en liet ook verdedigend de nodige steekjes vallen.

Tot overmaat van ramp maakte Jean-Paul Boëtius hands in het eigen strafschopgebied in de achttiende minuut, waardoor de Wit-Russen een penalty kregen toegewezen. Pavel Savitski benutte dat buitenkansje zonder moeite: 1-0.

Via Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi werd Jong Oranje langzaamaan wat gevaarlijker, hoewel de messcherpe counters nog steeds op de loer lagen. De Ajacied kopte twintig minuten na de theepauze de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van de Lazio-aanvaller.

Doordat Savitski kort daarop ook de 2-1 maakte, leek een nederlaag in de maak. Een goal van Derrick Luckassen voorkwam tien minuten voor het einde een afgang. De puntendeling betekende wel dat het EK in nog erg ver weg is voor Grim en consorten.

Auto's helpen elkaar parkeren

Mercedessen gaan elkaar helpen een parkeerplaats te zoeken. Als de auto's door de stad rijden, scannen ze automatisch de parkeerplaatsen langs de kant van de weg. Die informatie geven ze door aan andere Mercedessen. Wie een plek zoekt, kan die zo dus vinden.

Mercedes en onderdelenmaker Bosch hebben de proef vrijdag aangekondigd. Daarbij worden E-klasse sedans gebruikt. In thuisstad Stuttgart en omgeving zullen de auto's elkaar op de hoogte houden. "Auto's rijden constant langs beschikbare parkeerplekken zonder er te parkeren. Zou het niet fijn zijn de auto's andere bestuurders konden laten weten hoe groot de plekken zijn en waar ze zijn?", zeggen de bedrijven.

Kaart
Mercedes en Bosch willen uiteindelijk een digitale kaart maken, zodat bestuurders de beschikbare parkeerplaatsen kunnen zien op een display in de auto of op een app. Als ze een plek selecteren, vertelt het navigatiesysteem de beste route ernaartoe. Volgens Mercedes en Bosch scheelt dat tijd, brandstof en frustratie.

Auto's helpen elkaar parkeren
Auto's helpen elkaar parkeren (Foto: BuzzT)

Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate

Het Formule 1-team Ferrari heeft haar laatste beschikbare token ingezet om de motor te verbeteren. De Italianen doen dit voor de eigen Grand Prix van Italië in Monza waar ze hopen dat de update van de krachtbron voor verbetering in de prestaties zorgt.

Ferrari heeft de afgelopen maanden flink doorgewerkt om de interne verbrandingsmotor te kunnen verbeteren. De Italianen overwogen vorige week in België al met de update te komen, maar zagen hier vanaf zodat de motoren van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen nog een extra race gebruikt konden worden. Deze hadden vier races op de teller staan, waardoor de extra kilometers in België geen probleem vormden. Bovendien kon de nieuwe krachtbron in Maranello op de testbank verder geoptimaliseerd worden, zodat er zowel aan prestaties en betrouwbaarheid gewerkt kon worden.

Naast Ferrari heeft ook Haas dit weekend de beschikking gekregen over de nieuwe motoren. Sauber zal pas later dit jaar volgen. De verbetering betekent wel dat Ferrari als eerste motorfabrikant dit jaar alle tokens verbruikt heeft. Honda heeft er nog drie over, Mercedes zes en Renault staat zelfs nog op 21 beschikbare tokens.

Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate (Pro Shots / Zuma Sports Wire)
Ferrari gebruikt laatste token voor motorupdate (Pro Shots / Zuma Sports Wire)

Sijsling tot eind november uitgeschakeld

Tennisser Igor Sijsling is zeker tot eind november uitgeschakeld. De nummer 110 van de wereld kampt met een blessure aan een vinger, waardoor hij voorlopig rust moet houden.

Sijsling liep de blessure half augustus op tijdens een challegertoernooi in het Duitse Meerbusch. Daar schoot bij een valpartij tijdens het eerste punt van het duel tegen Andrei Vasilevski een vinger uit de kom. De bandjes rond het vingerkootje blijken te zijn ingescheurd, waardoor rust de enige optie is.

Acteur Jon Polito overleden

De Amerikaanse acteur Jon Polito is donderdag op 65-jarige leeftijd overleden. Polito speelde in zijn carrière zo'n 160 rollen in speelfilms en tv-series. De Hollywoodveteraan had onder meer een prominente rol in Flodder in Amerika! die Dick Maas in 1992 maakte.

Polito is het best bekend dankzij zijn rollen in twee films van de gebroeders Coen. Zo speelde hij de rol van Johnny Caspar in Miller's Crossing (1990) en de rol van Lou Breeze in Barton Fink (1991). Onlangs speelde hij nog rollen in de tv-series Modern Family en Major Crimes.

Jon Polito overleed volgens TMZ op donderdagavond in het ziekenhuis. Sinds zondag lag hij in coma. Hij leed aan artritis en liep een infectie op na een recente operatie.

Acteur Jon Polito overleden
Acteur Jon Polito overleden (Foto: BuzzE)

Lindsay Lohan verliest GTA-rechtszaak

De rechtszaak die Lindsay Lohan had aangespannen tegen Take-Two Interactive en GTA-ontwikkelaar Rockstar Games mag zij van de rechter niet voortzetten. De veelbesproken actrice was de rechtszaak begonnen vanwege een vermeende uitbeelding van haar persoon in het computerspel Grand Theft Auto V.

In 2014 startte Lohan een rechtszaak tegen de gameontwikkelaar in verband met het personage Lacey Jonas uit GTA V, dat volgens Lohan overduidelijk op haar gebaseerd is. Lacey Jonas is in de game een blonde filmster met een eetstoornis en een voorliefde voor cocaïne die je in een side-mission kunt oppikken om haar te beschermen tegen hordes paparazzi. Het fictieve personage is op zijn zachtst gezegd onaangenaam te noemen (filmpje onderaan).

Daarnaast was mevrouw van mening dat een van de promotieposters voor GTA V ook op haar gebaseerd was. Op de afbeelding is een blonde chick in bikini te zien die een peace-teken maakt, een soortgelijk gebaar waarmee Lohan ook eens op de foto werd gezet.

 

De rechter achtte de aantijgingen als onvoldoende bewezen om de zaak te rechtvaardigen en besloot dat de zaak sowieso geen kans van slagen heeft omdat Lohans foto, portret of naam niet werden gebruikt. De rechter ging nog wat verder: zelfs als het fictieve personage wel gebaseerd zou zijn op Lohan, gaat het nog steeds om fictiewerk en valt daarmee buiten de statutaire definities van advertentie, waarmee het argument dat Lohan gebruikt werd om een product te verkopen, vervalt. In de Verenigde Staten kunnen computerspellen rekenen op dezelfde bescherming als boeken, theaterstukken en films. Lohan kreeg al eerder nul op het rekest toen ze probeerde om 'rapper' Pitbull aan te klagen vanwege het noemen van Lohans naam in een van zijn nummers.

Album Duitse rapper gevaarlijk voor jeugd

De cd 'Sonny Black' van de Duitse rapper Bushido mag niet meer worden verkocht aan jongeren. Dat heeft de rechter in Keulen vrijdag bepaald. Het was een bevestiging van de mening van de landelijke beoordelingscommissie in Bonn.

Die beschouwde het album, uitgebracht in 2014, weliswaar als een kunstuiting maar vond de teksten discriminerend, geweld verheerlijkend en grof. Om de jeugd daartegen te beschermen, werd de plaat in april vorig jaar op de lijst gevaarlijke media voor minderjarigen gezet.

Bushido spande een rechtszaak aan tegen dat besluit, maar kreeg geen gelijk. De artiest was was vrijdag niet aanwezig bij de uitspraak. Hij kan beroep aantekenen bij de hogere rechtsinstantie in Münster. Dat deed hij in 2015 ook al eens, toen met succes. Het nummer 'Stress ohne Grund' vormde volgens die rechter geen gevaar voor de jeugd.

Album Duitse rapper gevaarlijk voor jeugd
Album Duitse rapper gevaarlijk voor jeugd (Foto: ANP)

Refoschool: neger op school, niet bang zijn!

Er is weer #ophef over de discriminerende mbo-school Hoornbeeck College. De school heeft namelijk in maart dit jaar een mailtje naar zijn studenten gestuurd waarin vermeld werd dat er nu een 'zwarte man' als schoonmaker interieurverzorger werkt. Want ja, dat is niet echt gebruikelijk, ofzo. Ook is hij gewoon christelijk opgevoed, is getrouwd en heeft kinderen, dus de studenten hoefden zich geen zorgen te maken.

Waarom deze achterlijke mail (nu pas) in het nieuws is, komt door de nieuwste aflevering van #BOOS. Daarin ging Tim Hofman langs de refoschool om een meisje te helpen dat werd afgewezen. Dan zal je denken, daar hebben ze vast wel een goede verklaring voor, maar nee. Het meisje is niet gelovig, en dat is dus blijkbaar een reden om iemand kapot te discrimineren. 

De locatiemanager van Hoornbeeck College liet aan Tim Hofman weten dat de mail niet preventief bedoeld was, maar om de boel te sussen. Leerlingen vroegen zich namelijk af 'wat die zwarte op die school' moest, dus mailde hij in het kader van 'identiteit is goed'.

Ritzege Conti in Ronde van Spanje

De dertiende etappe in de Ronde van Spanje, over 213 kilometer van Bilbao naar Urdax, is gewonnen door Valerio Conti. De Italiaan kwam solo over de meet. De Zwitser Danilo Wyss eindigde als tweede, voor Sergej Lagutin uit Rusland. Nairo Quintana blijft de drager van de rode leiderstrui.

Op 18 kilometer voor de finish reed Conti weg uit een kopgroep van twaalf man met daarin Tom Stamsnijder. De kopgroep ontstond na 25 kilometer koersen en kreeg alle ruimte van het peloton. Het maximale verschil was ruim 25 minuten.

Morgen moeten de renners wel aan de bak in de etappe met drie cols van eerste categorie en de finish boven op de Aubisque.

Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag"

Max Verstappen reed vandaag de vijfde tijd tijdens de vrije trainingen en daarmee was hij niet ontevreden: "Over het algemeen was het een prima dag. We wisten vooraf dat we het hier op Monza moeilijk zouden krijgen." Over de kwalificatie van morgen wilde de jonge Formule 1-coureur nog niet speculeren. "De kwalificatie zal moeilijker worden dan op Spa, dat is duidelijk, maar we gaan ons best doen!"

"We verliezen te veel tijd op het rechte stuk en rijden daarom met zeer weinig downforce om onze topsnelheid te maximaliseren, maar dat maakt het lastig in de snelle bochten. Het is zoeken naar een goede balans tussen die twee, maar ik denk dat we een goed compromis hebben gevonden. De auto voelt goed aan en ook de lange runs zagen er positief uit. Nu is het aan ons om de auto verder te verbeteren." Zo verklaarde Verstappen tegenover zijn eigen site over de achterstand op Mercedes en Ferrari.

In de ochtendsessie reed Verstappen voor het eerst rond met een zogenaamde halo op zijn wagen. Dit seizoen wordt er tijdens diverse gelegenheden getest met de extra hoofdbescherming voor de Formule 1-coureurs, daarbij is er een extra beugel geplaatst over de cockpit. "Het is anders. Apart om daar de eerste keer mee te rijden. Het in- en uitstappen zou makkelijker moeten gaan. Er is nog ontwikkeling nodig, maar het was goed om de halo uitgeprobeerd te hebben", zo liet de jonge Nederlander weten.

Verstappen met de halo:

Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Over het algemeen was het een prima dag" (Pro Shots / Action Images)

Van eigen bodem: Nederlandse indiegames op Gamescom

Naast de grote ontwikkelaars die duizenden euro's in hun stands pompen op Gamescom, is er een plekje in de persruimte waar ik graag wil zijn: de indie-hal. Hier presenteren hoopvolle ontwikkelaars van alle nationaliteiten hun games, en ook Nederland is vertegenwoordigd met een stand met daarbij de beste indiegames die de Nederlandse gamesindustrie te bieden heeft, en de crew van Fok! kwam een kijkje nemen.

Personeelsleden 'Gülenschool' weg uit angst

Negen leraren van de vermeende Gülen-basisschool IBS De Roos hebben uit angst de school verlaten. Er is sprake van bedreiging en het personeel kan gevaar lopen, omdat ze als Gülen-aanhanger worden bestempeld. Dat zei de advocaat van de school, Marcel Dekker, vrijdag tijdens een kort geding.

De rechter buigt zich in Haarlem over de vraag of vier ouders hun uitlatingen over IBS De Roos moeten rectificeren. Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) eist onder meer dat zij per direct stoppen met negatieve uitlatingen en dat alle beschuldigingen worden gerectificeerd.

SIOZ wordt er op sociale media van beticht een 'Gülenschool' te zijn, wat de stichting ten stelligste ontkent. De islamitische onderwijsinstelling heeft onder de naam IBS De Roos scholen in Zaandam en Purmerend.

De onrust houdt verband met de couppoging in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan in de Turkse gemeenschap tussen aanhangers van president Erdogan en aanhangers van spiritueel leider Fethullah Gülen. Erdogan verwijt de laatste achter de coup te zitten.

Landverraders

De ouders bestempelden de school als een school van "landverraders" en riepen andere ouders op om hun kinderen van school te houden, aldus Dekker. Daardoor zijn 151 van de 411 kinderen van school gehaald.

Volgens de advocaat van de vier moeders willen ze hun kinderen van de school weghalen omdat ze het gevoel hebben dat de kinderen daar niet meer veilig zijn. Hij ontkent dat ze andere ouders onder druk hebben gezet om dit te doen.

Personeelsleden 'Gülenschool' weg uit angst
Personeelsleden 'Gülenschool' weg uit angst (Foto: ANP)

Broederliefde verbreekt record albumhitlijst

Broederliefde voert voor de dertiende week de Album Top 100 aan. De Rotterdamse rapformatie heeft daarmee een record te pakken. Hard Work Pays Off 2 is het langst genoteerde Nederlandstalige album op 1 aller tijden.

Broederliefde evenaarde vorige week al het oude record in handen van Frans Bauer met zijn plaat 'n Ons geluk, die toen al sportief reageerde op dit nieuws. "Records zijn er om te verbreken", zei de volkszanger. Hard Work Pays Off 2 is vooral erg populair online. Zo zijn de nummers van het album sinds de release ruim 55 miljoen keer gestreamd op Spotify.

Verder komen er een heleboel nieuwe albums binnen in de top tien. De hoogste nieuwe binnenkomer is de Nuenense volkszanger Django Wagner. Hij is terug te vinden op plek twee. Op drie komen de Toppers binnen, op de voet gevolgd door Jett Rebel. Rotterdam Airlines zorgt voor een volledige Nederlandse top vijf. Ook Céline Dion, Britney Spears en Barbra Streisand bestormen de top tien met hun nieuwe albums.

Album Top 10 week 36

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Broederliefde - Hard Work Pays Off 2

2. (-) Django Wagner - Emoties

3 (-) Toppers - Toppers in Concert 2016. Royal Night of Disco

4 (-) Jett Rebel - Don't Die On Me Now

5 (3) Rotterdam Airlines - Gate 16

6 (4) Drake - Views

7 (-) Céline Dion - Encore un soir

8 (-) Britney Spears - Glory

9 (-) Barbra Streisand - Encore. Movie Partners Sing Broadway

10 (2) Frank Ocean - Blond

Broederliefde verbreekt record albumhitlijst
Broederliefde verbreekt record albumhitlijst (Foto: BuzzE)

Hamilton snelste in VT2, verschillen kleiner

Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de GP van Italië ditmaal wel zijn teamgenoot gepakt. In een sessie waar de supersofts verreweg favoriet waren klokte de Engelsman een 1:22.801, waarmee hij bijna twee tienden sneller was dan teamgenoot Nico rosberg en een kleine halve seconde sneller dan Sebastian Vettel. Beide Red Bull-coureurs hebben het gat naar voren gedicht en kijken slechts tegen een kleine achterstand van drie tienden aan.

Aan het begin van de sessie waren er problemen voor de Manor van Esteban Ocon. Bij het uitkomen van de eerste chicane viel de Manor stil, wat een virtual safetycar als gevolg had. Ook Fernando Alonso kwam de sessie niet geheel ongeschonden door. De Spanjaard viel ook stil, maar had het geluk dat dit in de pitstraat gebeurde. Vermoedelijk vanwege problemen met de koppeling.

In tegenstelling tot eerder vandaag werd en enorm veel op de supersofts gereden. Enkele coureurs wisten zelfs twintig ronden vol te houden zonder erg veel tijd te verliezen, wat wat belooft voor de race. Eén-stoppers lijken niet ondenkbaar.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:22.801   40
2 N. Rosberg Mercedes 1:22.994 +0:00.193 42
3 S. Vettel Ferrari 1:23.254 +0:00.453 33
4 K. Räikkönen Ferrari 1:23.427 +0:00.626 28
5 M. Verstappen Red Bull 1:23.732 +0:00.931 25
6 D. Ricciardo Red Bull 1:24.003 +0:01.202 33
7 F. Alonso McLaren 1:24.259 +0:01.458 24
8 V. Bottas Williams 1:24.299 +0:01.498 41
9 R. Grosjean Haas F1 1:24.516 +0:01.715 35
10 J. Button McLaren 1:24.549 +0:01.748 28
11 F. Massa Williams 1:24.556 +0:01.755 20
12 N. Hülkenberg Force India 1:24.587 +0:01.786 40
13 S. Perez Force India 1:24.653 +0:01.852 42
14 E. Gutierrez Haas F1 1:24.674 +0:01.873 33
15 M. Ericsson Sauber 1:24.981 +0:02.180 25
16 P. Wehrlein Manor 1:25.083 +0:02.282 38
17 C. Sainz Toro Rosso 1:25.240 +0:02.439 31
18 E. Ocon Manor 1:25.275 +0:02.474 13
19 K. Magnussen Renault 1:25.555 +0:02.754 39
20 D. Kvyat Toro Rosso 1:25.614 +0:02.813 33
21 F. Nasr Sauber 1:25.643 +0:02.842 31
22 J. Palmer Renault 1:25.833 +0:03.032 45

Vermeer: "Naar omstandigheden gaat het goed"

Kenneth Vermeer scheurde in aanloop na dit seizoen zijn achillespees af. De doelman van Feyenoord herstelt op dit moment goed.

"Naar omstandigheden gaat het goed", vertelde Vermeer op de officiële clubwebsite van Feyenoord. "De eerste weken na mijn operatie waren moeilijk, toen kon ik alleen maar in bed liggen. Je kunt dan niet doen wat je gewend bent te doen, staat niet dagelijks op het veld."

De dertigjarige doelman werkte het eerste deel van zijn revalidatie in Rotterdam af, maar nu zit hij in Antwerpen, waar ook tijdelijk is gaan wonen. "De methode hier in Antwerpen spreekt me aan." Hij werkt ondermeer samen met Lieven Maesschalck, die zijn expertise inzette bij onder andere AC Milan en de Belgische nationale ploeg. "Het ademt sport, iedereen heeft als doel om weer fit te worden en dat werkt motiverend. Ik hoop hier sterker uit te komen."

Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7

Samsung staakt de verkoop van de Galaxy Note 7 voorlopig. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte die stap vrijdag op een persconferentie in Seoul bekend. Ook worden alle al verkochte toestellen teruggeroepen. De verkoopstop en terugroepactie volgen op berichten dat de batterij van de nieuwe phablet kan ontploffen. Een paar dagen geleden waren de leveringen naar winkels en telecombedrijven al vertraagd om meer tests te kunnen doen.

Volgens Samsung duurt het zo'n twee weken om de al verkochte toestellen om te ruilen. Het was niet duidelijk of daarna de verkoop van nieuwe toestellen weer van start gaat.

De Galaxy Note 7 werd begin vorige maand geïntroduceerd en was in tien landen te koop. In Nederland was het toestel nog niet leverbaar. Wel is Samsung al een reclamecampagne gestart om de telefoon te promoten en was het mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7
Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7 (Foto: BuzzT)

Lekker wijf (22) heeft heerlijke kont: '100% echt!'

Wij hadden nog nooit van Anastasiya Kvitko gehoord, maar uw schrijver is bij dezen fan. De 22-jarige Russin heeft namelijk de perfecte kont. En naar eigen zeggen is haar achterwerk in tegenstelling tot dat van haar collega's 100 procent echt.

Anastasiya wordt dan ook wel 'de Russische Kim Kardashian' genoemd. Zelf vindt ze zich echter beter dan Kim. "Ik mag haar wel, maar wil niet met haar worden vergeleken", laat het kontmodel weten. "Zij kont ver achter mij."

"Mijn lichaam is afgetraind", gaat de jongedame uit Kaliningrad verder. "Mijn kont is de mooiste en ik heb mijn kop niet laten verbouwen. En iedereen weet wat Kardashian met haar kont heeft gedaan. Mijn populariteit neemt razendsnel toe, dus het is een kwestie van tijd tot ik haar heb ingehaald."

Voor Anastasiya bekendheid verwierf, raadde een modellenbureau haar aan af te vallen. "Ik weigerde, want ik houd niet van magere skeletten. Ik wil graag billen en grote borsten zien. Alleen moet je wel uitkijken bij Amerikaanse vrouwen, want die zijn meestal onnatuurlijk. Ik heb slechts één operatie ondergaan: mijn blinde darm is verwijderd."

Wat Instagram betreft, heeft de bloedmooie Russin nog een lange weg te gaan. Anastasiya heeft namelijk 'slechts' vier miljoen volgers op haar account, haar Amerikaanse rivale meer dan twintig keer zoveel. Om haar bekendheid te vergroten, is ze inmiddels zelfs naar Los Angeles verhuisd.

Een verklaring voor haar groeiende populariteit heeft Anastasiya echter wel: "Het komt denk ik door mijn vrouwelijke vormen." Met een borstomvang van 95 cm, en een heupomvang van 105 cm zijn die inderdaad behoorlijk vrouwelijk.

Hieronder enkele foto's van de dame in kwestie. Slechts ter ondersteuning van dit bericht:

De top 40 van 4 september 1982

Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien. Dit jaar gaan we terug naar het jaar dat de planetoïde "Coltraine" ontdekt wordt, dat een IKON tv-ploeg wordt vermoord in El Salvador, dat de componist Carl Orff (Carmina Burana), oud-president van de Sovjet Unie Leonid Brezjnev & actrices Ingrid Bergman en Romy Schneider overlijden, de Falkland-oorlog plaatsvindt, Prins William wordt geboren, Philips de eerste CD uitbrengt (The Visitors van Abba), Toos van der Valk wordt ontvoerd en na betaling van 12 tot 13 miljoen gulden weer wordt vrijgelaten, de Rubiks Kubus een rage is en Desi Bouterse in Suriname 15 mensen laat vermoorden wat de geschiedenis zal ingaan als de Decembermoorden. Weet je al welk jaar het is?? Het is 1982.

Gewonde schutter Christiania overleden

De man die in de Deense hippiekolonie Christiania in de nacht van woensdag op donderdag twee agenten en een burger verwondde, is aan zijn verwondingen bezweken. De 25-jarige schutter was op de vlucht door de politie neergeschoten.

De politie wilde de man aanhouden op verdenking van drugshandel. Hij verweerde zich echter fel en schoot twee agenten en een toerist neer. Een politieman werd in het hoofd geraakt, de ander in een been. De toerist liep een schotwond aan zijn dijbeen op.

De zelfverklaarde vrijstaat Christiania in de Deense hoofdstad Kopenhagen dateert van de jaren zeventig. Wie de wijk binnenwandelt ziet borden met de tekst "Je verlaat nu de Europese Unie". Er wonen krakers, hippies, anarchisten, kunstenaars en andere mensen die zich weigeren te conformeren aan de huidige maatschappij. Binnen Christiania gelden eigen wetten en regels. Zo worden er veel drugs gebruikt. Af en toe valt de politie Christiania binnen om softdrugs in beslag te nemen.

Gewonde schutter Christiania overleden
Gewonde schutter Christiania overleden (Foto: ANP)

Schotland maakt werk van nieuw referendum

De Schotse premier Nicola Sturgeon maakt werk van een nieuw referendum over losmaking van Groot-Brittannië. Sturgeons Schotse Nationale Partij gaat peilen of de Schotten behoefte hebben aan een tweede kans om voor onafhankelijkheid te kiezen, maakte de eerste minister vrijdag bekend.

Sturgeon acht de tijd rijp voor een nieuwe volksraadpleging, omdat de keuze van de Britten voor een vertrek uit de Europese Unie het overgrote deel van de Schotten niet zint. "Om de waarborgen dat de stem van iedere Schot wordt gehoord in deze veranderde tijden, lanceer ik vandaag de grootste politieke luisteroperatie uit de Schotse geschiedenis", zei de premier.

Een kleine meerderheid van de Schotten koos er in 2014 voor deel te blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Onafhankelijkheid, waarschuwden tegenstanders indertijd, zou er juist toe leiden dat Schotland buiten de EU zou vallen. Nu blijkt volgens Sturgeon echter eerder het omgekeerde het geval.

Schotland maakt werk van nieuw referendum
Schotland maakt werk van nieuw referendum (Foto: ANP)

189 dode eenden in illegale eendenkooi

In het Zuid-Hollandse Molenwaard zijn 189 dode en 120 levende eenden aangetroffen in een illegale eendenkooi. Het milieuteam van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ontdekten de vogels na een anonieme tip. Een 51-jarige man uit de gemeente is aangehouden.

Op een terrein dat door de gemeente was aangewezen als weidegrond stonden een schuurtje, omheiningen en diverse vangkooien. Daar werden 189 eenden met een gebroken nek aangetroffen. Van de levende dieren waren de vleugels gekortwiekt zodat ze niet konden wegvliegen. Ze werden waarschijnlijk gebruikt om soortgenoten te lokken. De politie vermoedt dat de vogels werden gestroopt voor de verkoop van hun vlees.

De nog levende eenden zijn overgedragen aan de Dierenambulance.

189 dode eenden in illegale eendenkooi
189 dode eenden in illegale eendenkooi (Foto: ANP)

Zeer grote brand in Rotterdam

Aan de Schoonderloostraat in Rotterdam Delfshaven woedt een zeer grote brand. Er is inmiddels opgeschaald naar GRIP1. De brandweer is in grote getale aanwezig om de brand te blussen. 

Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Ook is onduidelijk of er slachtoffers zijn. 

Update 10:40 uur:
De omliggende panden zijn ontruimd op last van de brandweer. De vlammen komen inmiddels uit het dak van de woning. Ook komt er veel rook vrij bij de brand.

Update 10:56 uur:
Zojuist is er een poes uit een van de panden gered. Deze werd gekoeld door de brandweer. Inmddels is het beestje overgedragen aan de dierenambulance.

Ook wordt er op Twitter gemeld dat brand inmiddels niet meer uitslaand zou zijn.  

Update 13:40 uur:
Alhoewel de brandweer de brand heeft opgeschaald naar "zeer grote brand" zijn er geen personen gewond geraakt. 4 personen zijn opgevangen en elders ondergebracht. 

Het vuur woedde op de 5e verdieping van een woning. De schade aan het dak is groot. Intussen is de brandweer de brand meester. Er zijn sloopwerkzaamheden uitgevoerd om de laatste brandhaarden te doven. De oorzaak van de brand is niet bekend, de brandweer gaat dit nog onderzoeken.

Johnny de Mol neukt ook niet-BN'ers

Johnny de Mol is gevallen voor zangeres Anouk van Schie, maar volgens de 37-jarige presentator ontstaat er een verkeerd beeld van zijn liefdesleven. Dat zegt hij in het radioprogramma Goeiemorgen Lex op 100% NL.

"De indruk die nu weer wordt gewekt dat ik alleen maar bekende vrouwen date is een vertekend beeld", meent Johnny. "In de artikelen worden lang niet al mijn exen genoemd, alleen de bekende. Maar het is echt niet zo dat ik per se bekende vrouwen wil daten. Liefde is liefde en dat laat zich niet sturen."

De presentator onthult ook dat zijn populaire programma Waar is de Mol niet meer terugkeert. "Waar is de Mol was een prachtig programma maar ik maak nu ook een nieuw reisprogramma waarin ik met mensen op reis ga die terminaal zijn en niet zo lang meer hebben en dat is eigenlijk next level Waar is de Mol. Dus ik denk dat Waar is de Mol een gepasseerd station is."

Johnny de Mol: ik date niet alleen BN'ers
Johnny de Mol: ik date niet alleen BN'ers (Foto: BuzzE)

EU-commissie dient Neelie Kroes van repliek

De Europese Commissie heeft vrijdag haar oud-lid Neelie Kroes op de vingers getikt. Zij uitte deze week kritiek op de aanpak van belastingontwijking in de EU door de huidige commissaris voor mededinging, Margrethe Vestager. ,,We begrijpen dat het soms een uitdaging kan zijn om de rol van voormalig commissaris te verzoenen met de verleiding om publiekelijk de opvattingen weer te geven van hen in Silicon Valley of elders, die het oneens zijn met de besluiten van de Europese Commissie", aldus de woordvoerder.

Vestager sommeerde de Ierse fiscus dinsdag om 13 miljard euro aan achterstallige belasting bij de Amerikaanse technologiegigant Apple terug te vorderen. Apple's Europese hoofdkantoor zit in Cork. Volgens de commissie zijn de belastingdeals van Ierland met Apple tegen de EU-regels.

Kroes, die zelf van 2004 tot 2009 de portefeuille Mededinging beheerde, uitte haar kritiek in een opiniestuk in de Britse krant The Guardian. Zij werkt tegenwoordig onder meer voor internetbedrijf Uber.

EU-commissie dient Neelie Kroes van repliek
EU-commissie dient Neelie Kroes van repliek (Foto: ANP)

Agent vrijuit na neerschieten man Eindhoven

De politieman die op 12 maart van dit jaar in Eindhoven een 41-jarige man uit Oss neerschoot, wordt daarvoor niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Brabant bepaald. Volgens de officier van justitie heeft de agent geschoten uit noodweer en heeft hij volgens de regels gehandeld.

Het incident ontstond nadat twee agenten naar een melding van huiselijk geweld gingen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij stopte ook niet nadat de agenten hem hadden bewerkt met pepperspray en wapenstok. Hij sloeg de vrouwelijke agent tegen de grond en bleef slaan, waarna de mannelijke agent zijn dienstwapen trok, de man waarschuwde en uiteindelijk gericht schoot. De man uit Oss overleed vier dagen later aan de gevolgen van de schietpartij.

Het slachtoffer was een bekende van de politie. Een week voor het schietincident stond hij nog voor de rechter voor onder meer de mishandeling van vijf agenten in Oss, in 2014.

Agent vrijuit na neerschieten man Eindhoven
Agent vrijuit na neerschieten man Eindhoven (Foto: ANP)

Verdediging Holleeder wil deal zus en OM zien

De verdediging van Willem Holleeder wil inzage in de deal die Sonja Holleeder in het verleden met het Openbaar Ministerie (OM) sloot over de criminele erfenis van haar echtgenoot en Heineken-ontvoerder Cor van Hout. Ook willen de advocaten van de 'topcrimineel' dat de rechtbank bepaalt dat Sonja Holleeder zich tijdens de getuigenverhoren over deze zaak niet meer mag beroepen op haar zwijgrecht. Dit bleek vrijdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in het proces tegen Holleeder.

Het OM vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks onderwereldmoorden, waaronder die op Van Hout. Eerder dit jaar kwam daar het beramen van de moord op zijn zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries bij. De zaak tegen Holleeder is deels gebouwd op verklaringen die zijn zussen samen met zijn ex Sandra den Hartog over hem hebben afgelegd.

In de zaak blijken de ondervragingen van de zussen Holleeder sinds de zomer in een impasse beland. Sonja Holleeder beriep zich bij de eerste ondervraging door de nieuwe advocaten van haar broer - Sander Janssen en Robert Malewicz - vrijwel direct op haar verschoningsrecht. Haar raadsman liet kort daarop weten dat ook zus Astrid geen antwoord zou geven op vragen.

Hindernissen

Uit de paar antwoorden die Sonja Holleeder volgens hen nog wel gaf, hebben de strafpleiters opgemaakt dat zij ,,eerder op onderdelen niet de waarheid heeft verteld'. Beide raadslieden denken dat de zussen vanwege een financieel belang niet meewerken. Om alle hindernissen weg te nemen, vinden zij dat het OM hen moet garanderen dat zij in de zaak rond de erfenis van Van Hout niet meer worden vervolgd.

Volgen Malewizc is het voor een eerlijk proces ,,van groot belang" dat de zussen in de kwestie kunnen worden ondervraagd. ,,Als ze in deze zaak onwaarheden hebben verteld, dan kan dat ook iets zeggen over de waarde en betrouwbaarheid van de rest van hun verklaringen."

Geen bal

Het OM peinst er vooralsnog niet over de transactieovereenkomst met Sonja Holleeder vrij te geven. ,,Die gaat de verdachte geen bal aan", zei aanklaagster Sabine Tammes.

De rechtbank beslist dinsdag. Op 30 november gaat het proces verder.

Verdediging Holleeder wil deal zus en OM zien
Verdediging Holleeder wil deal zus en OM zien (Foto: ANP)

Ook boer David blijkt 'nepboer' te zijn

Na boer Marc blijkt ook David Kleiss te zijn ingehuurd door een internationaal bedrijf om een boerderij weer winstgevend te maken. Dat ontdekte zakenblad Quote.

David wordt ingehuurd door het Duitse Agrargesellschaft Lichtenberg, dat investeert in matig draaiende veebedrijven. De Roemeense varkensboerderij die afgelopen zondag in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw voorbij kwam is dus helemaal niet van Kleiss.

"David en Marc zijn werkzaam in de agrarische sector en werken wel degelijk op de boerderij. Dit is het nieuwe boeren. Het gaat er ons om dat ze op een boerenbedrijf actief zijn en op zoek zijn naar een vrouw", aldus een woordvoerster van KRO/NCRV tegenover Quote. "Wat moet je dan? Het programma omdopen tot 'Farmmanager Zoekt Vrouw?' Waar leg je de grens? Boer Willem werkte op een zorgboerderij. Telt dat dan ook niet?"

Eerder deze week bleek al dat de erg populaire boer Marc ingehuurd is door een Afrikaanse detacheerder om een viskwekerij in Zambia weer draaiende te krijgen.

Ook boer David blijkt 'nepboer' te zijn
Ook boer David blijkt 'nepboer' te zijn (Foto: BuzzE)

Slimme koelkast roept ook vragen op

Slimme varianten van bekende huishoudelijke apparaten domineren dit jaar de Techbeurs IFA in Berlijn. Deuren die via de smartphone op slot worden gedaan en gordijnen die sluiten met een toets op een telefoon. Geheel nieuw zijn de snufjes niet altijd, maar ze geven wel aan dat het 'internet of things' steeds verder op stoom komt.

Een koelkast telt op dat vlak pas echt mee als die foto's maakt en gegevens stuurt naar je smartphone over de producten die erin staan. Een beetje wasmachine kun je via je smartwatch bedienen.

Apparaten kunnen echter alleen 'smart' zijn als ze veel gegevens van de gebruiker opslaan en dat roept veel vragen op. "Want wat als bijvoorbeeld een verzekeraar er via de koelkastdata achter komt dat je alleen bier en chocolade in de koelkast hebt staan?", stelt Marco Preuss van Kaspersky Lab. Onderzoek van de softwareproducent leert dat het merendeel van de consumenten vraagtekens zet bij de enorme databerg die via slimme apparaten wordt verzameld. Juist omdat het voor de hand ligt dat derden graag over die data beschikken.

"Verkopers moeten goed nadenken over de privacygevoeligheid van dergelijke informatie", aldus Preuss. "Niet alle data zijn geschikt om te delen." Preuss waarschuwt ook voor de risico's die kleven aan smarttoepassingen omdat data tot achter de komma kunnen aantonen hoe je leefpatroon is.

Op de IFA, waar veel nagemaakte huiskamers en keukens zijn ingericht om de mogelijkheden van internet of things te laten zien, heeft het enthousiasme over de apparaten echter de overhand. Daarbij klinkt over het algemeen het geluid dat het veiligheidsvraagstuk niet moet worden overdreven.

"Belangrijk? ja. Maar welke consument bankiert er bijvoorbeeld niet via internet?", aldus een van de techondernemers op de beurs. "Veel mensen zijn al veel meer verbonden dan ze denken. Daarbij is smart niet meer weg te denken uit de directe leefomgeving."

Slimme koelkast roept ook vragen op
Slimme koelkast roept ook vragen op (Foto: BuzzT)

Drugs in pindakaas en wenskaarten

Criminelen in Rotterdam hebben een bijzondere manier bedacht om drugs te verstoppen. Agenten hielden in de stad een 55-jarige Rotterdammer en een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan met twee boodschappentassen met potten pindakaas en wenskaarten. In de kaarten zaten tussen twee lagen papier verboden middelen verstopt en ook de pindakaas werd hiervoor gebruikt.

De twee kwamen uit een woning aan de Beatrice Woodstraat, die de politie al lange tijd in de gaten hield. In januari deed de politie nog een inval, waarbij spullen werden aangetroffen die wezen op drugshandel. In huis vond de politie ook een doos met 30.000 euro en een geladen revolver.

Agenten arresteerden ook een 31-jarige man uit Capelle aan den IJssel die vanuit het huis er met zijn auto vandoor was gegaan. In zijn tas zat ruim 35.000 euro. In het huis werd nog eens 30.000 euro en heel veel potten pindakaas met drugs aangetroffen.

Er werden ook nog twee vrouwen en drie andere mannen aangehouden. De zes mannen zitten nog vast. De vrouwen zijn vrijgelaten.

Drugs in pindakaas en wenskaarten
Drugs in pindakaas en wenskaarten (Foto: BuzzO)

Mercedes oppermachtig in VT1 voor GP van Italië

Dat Monza een zeer sterk circuit is voor Mercedes is nog eens extra gebleken in de eerste vrije training. Nico Rosberg eindigde met een 1:22.959 op de eerste plek, twee tienden voor teamgenoot Lewis Hamilton. De nummer drie, Kimi Räikkönen, volgde op meer dan een seconde achterstand. Vettel werd vierde op drie tienden van de Fin. Max Verstappen eindigde de sessie als achtste op twee seconden van Rosberg.

De sessie werd vooral gereden op de softs, de middelste van de drie bandencompounds die dit weekend zijn meegenomen. Sergio Perez en beide Haas-coureurs waren de enigen van de top tien die hun snelste ronde op de supersofts hadden neergezet. Ook Mercedes reed op de supersofts, maar deed dit aan het begin van de sessie en heeft dus geen snelle ronde erop neergezet. De mediums werden vooral in de achterhoede gebruikt, maar ook Red Bull heeft veel ronden gereden op de hardste band.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Rosberg Mercedes 1:22.959   37
2 L. Hamilton Mercedes 1:23.162 +0:00.203 36
3 K. Räikkönen Ferrari 1:24.047 +0:01.088 16
4 S. Vettel Ferrari 1:24.307 +0:01.348 17
5 S. Perez Force India 1:24.650 +0:01.691 32
6 R. Grosjean Haas F1 1:24.763 +0:01.804 17
7 V. Bottas Williams 1:24.785 +0:01.826 37
8 M. Verstappen Red Bull 1:24.982 +0:02.023 25
9 E. Gutierrez Haas F1 1:25.113 +0:02.154 19
10 D. Ricciardo Red Bull 1:25.120 +0:02.161 17
11 J. Button McLaren 1:25.351 +0:02.392 23
12 A. Celis Force India 1:25.367 +0:02.408 30
13 F. Alonso McLaren 1:25.507 +0:02.548 14
14 F. Massa Williams 1:25.840 +0:02.881 18
15 M. Ericsson Sauber 1:25.853 +0:02.894 20
16 C. Sainz Toro Rosso 1:25.973 +0:03.014 20
17 D. Kvyat Toro Rosso 1:26.074 +0:03.115 20
18 E. Ocon Manor 1:26.391 +0:03.432 30
19 F. Nasr Sauber 1:26.439 +0:03.480 21
20 P. Wehrlein Manor 1:26.762 +0:03.803 28
21 J. Palmer Renault 1:26.811 +0:03.852 35
22 K. Magnussen Renault 1:26.956 +0:03.997 32

Runescape gaat avontuurlijk idlen

Jagex, de makers van RuneScape en Hyper Hippo, bekend van de mobiele game AdVenture Capitalist, hebben vandaag aangekondigd dat RPG op zakformaat RuneScape: Idle Adventures nu beschikbaar is op Steam Early Access.

Spelers zullen de krachten van een nieuw Elder Artefact ontdekken als zij strijden met monsters, goden uitdagen, en natuurlijk RuneScapes epische kool groeien voor lokale boeren. Het handige, je hoeft niet constant te spelen, voortgang wordt zelfs gemaakt als RuneScape: Idle Adventures niet wordt gespeeld, dus zelfs de lastigste queeste kan te zijner tijd volbracht worden. Met zo'n twee minuten speltijd per dag heb je al opdrachten uitgestippeld waarvan je een dag later kan bekijken wat er van geworden is.

"RuneScape: Idle Adventures legt de lat hoger voor elke idle game. Met een groots verhaal en een wereld die rijk is aan lore brengt het de perfecte hapklare brokjes avontuur, telkens als je wat tijd te doen hebt", zegt Cody Vigue, game-designer bij Hyper Hippo. "We hebben al geweldige feedback gekregen op de gesloten beta-periode, en we zullen de game blijven polijsten tijdens de komende Early Access-periode voor de volledige, multiplatform-lancering later dit jaar."

"Het idle genre past perfect bij RuneScapes legendarische wereld. Bovendien zijn onze humor, wereldvernietigende monsters, charmante personages en enorme middeleeuwse landschap perfect tot leven gebracht in deze game", aldus Mark Ogilvie, design director bij RuneScape. "De Runescape-cultuur heeft ons tijdens het ontwikkelen geleid: we werkten tijdens de beta samen met de community en kozen een meer laid-back perspectief op avontuur. Maar het gaafste is dat het ons heeft toegestaan om nieuwe verhalen door een nieuw stel ogen te vertellen en een game te brengen die aanslaat bij fans van zowel idle games en RPG’s als MMO’s."

RuneScape: Idle Adventures is nu verkrijgbaar op Steam Early Access. De lancering van de volledige game op pc en mobiele platforms wordt later in 2016 verwacht.

One Piece: Burning Blood uit op pc

Bandai Namco brengt One Piece: Burning Blood vandaag uit op pc. Tegelijkertijd komt ook de DLC 'Gold Movie pack 2' genaamd uit voor de game op alle platformen.

De DLC levert Rob Lucci als nieuw speelbaar personage op, en er zijn nieuwe kostuums voor Akainu, Koala en Sabo uit de One Piece: Gold-film. In december komen de twee andere personages uit ede eerder genomen poll erbij. Dan worden Monkey D. Garp en Ceasar Clown speelbaar.

One Piece: Burning Blood is sinds 3 juni uit op PlayStation 4 en Xbox One en sinds vandaag dus ook voor pc.

'Sluiting nieuwe kolencentrales noodzakelijk'

De sluiting van een of twee van de drie gloednieuwe kolencentrales in Nederland is onontkoombaar voor de overheid om te voldoen aan het vonnis in de klimaatzaak van Urgenda. Alleen op die manier kunnen de maatschappelijke kosten relatief laag blijven, zo blijkt vrijdag uit een onderzoek van het gerenommeerde onderzoeksbureau CE Delft.

In de door klimaatvoorvechter Urgenda aangespannen zaak is vastgesteld dat Nederland de CO2-uitstoot in 2020 met 25 procent moet hebben teruggedrongen ten opzichte van 1990. Het kabinet heeft aangegeven het vonnis effectief en tegen zo laag mogelijke kosten te willen uitvoeren.

De aanvullende maatregelen die nodig zouden zijn bij het huidige kabinetsplan om de doelen alsnog te halen zouden jaarlijks 400 miljoen tot 600 miljoen euro kosten. Dat komt neer op 50 tot 80 euro per huishouden per jaar.

'Sluiting nieuwe kolencentrales noodzakelijk'
'Sluiting nieuwe kolencentrales noodzakelijk' (Foto: ANP)

'Google stopt met modulaire telefoon'

Google heeft de stekker uit Project Ara getrokken. Dat bericht Reuters op basis van twee bronnen. Google wil alle hardwareprojecten van het bedrijf stroomlijnen. Eventueel worden de ontwikkelde technieken nog in licentie gegeven aan andere bedrijven.

Project Ara richtte zich op het ontwikkelen van een volledig modulaire telefoon waarbij gebruikers allerlei componenten als de camera, geheugen, processor, speakers of batterij zelf kon kiezen en makkelijk verwisselen. In mei toonde Google nog een prototype tijdens Google I/O en kondigde toen ook een reeks partners aan die hardware zouden maken. Dit najaar zou een ontwikkelaarsversie van de telefoon beschikbaar zijn.

Google begon met het project naar aanleiding van het Phonebloks-concept van Dave Hakkens. Die wilde met de modulaire telefoon verspilling tegengaan omdat niet steeds een hele telefoon hoeft te worden vervangen. In de techwereld was zijn concept direct populair.

Pokémon Go leverde bijna half miljard op

Pokémon Go heeft in de afgelopen twee maanden 440 miljoen dollar opgeleverd in de App Store en Google Play. Dat is omgerekend 393 miljoen euro. De app-onderzoekers van Sensor Tower hebben dat uitgerekend. Per dag komt daar 4 miljoen dollar bij. En dat terwijl het spel nog niet eens beschikbaar is in grote markten als China en India.

Pokémon Go verdiende meer geld dan grote films van de afgelopen maanden. Het is bijvoorbeeld twee keer zo veel als de nieuwe Ghostbusters-film. Ook Star Trek Beyond en Warcraft brachten niet zo veel geld in het laatje als Pokémon Go.

Sinds de lancering hebben ongeveer 180 miljoen mensen Pokémon Go geïnstalleerd.

Pokémon Go leverde bijna half miljard op
Pokémon Go leverde bijna half miljard op (Foto: BuzzT)

Single Lindsay Lohan wil excuses van ex

Lindsay Lohan is vrijgezel, maar ze is nog niet over de relatie met de Rus Egor Tarabasov heen. De 30-jarige actrice wacht nog steeds op een verontschuldiging van haar 23-jarige ex.

Anderhalve maand geleden kwam Lindsays relatie met Egor op explosieve wijze ten einde. De actrice beschuldigde Tarabasov op social media van vreemdgaan. Ook zei Lohan toen dat ze zwanger was, wat niet waar bleek te zijn. Daarnaast dook er een filmpje op van Egor die Lindsay aanvalt nadat zij zijn telefoon heeft afgepakt.

In de weken na de publieke ruzie werd de roodharige ster echter nog steeds gezien met de kostbare verlovingsring die Egor in april aan haar gaf. Hierdoor gingen er geruchten dat de twee nog steeds samen zijn. Maar dat ontkracht Lohan nu op Instagram.

Bij een foto van zichzelf in lingerie, schrijft de actrice: 'Geen vriendje' en 'nog steeds excuses nodig'. En bij een ander kiekje geeft ze aan dat ze geduldig wacht op een verontschuldiging.

Single Lindsay Lohan wil excuses van ex
Single Lindsay Lohan wil excuses van ex (Foto: BuzzE)

Britney hoopt dat zoons niet beroemd worden

Zelf maakte Britney Spears op haar elfde haar televisiedebuut in The Mickey Mouse Club, maar ze hoopt dat haar zoons geen leven in de spotlights tegemoet gaan.

"Ze vinden het cool wat ik doe", zei Britney donderdag in een radio-interview over Sean Preston (10) en Jayden James (9). Maar de zangeres gaf volgens US Weekly aan dat de jongens nog niet echt snappen hoe beroemd hun moeder nu precies is.

"De grootheid ervan en de beroemdheid, ik denk niet dat ze dat bevatten, en kunnen begrijpen hoe dat voor hun zou zijn", aldus Britney. "En ik hoop dat ze dat nooit hoeven te snappen, want het is eigenlijk een beetje te veel om mee om te gaan."

Alhoewel ze voor haar kinderen een andere toekomst hoopt, zei de zangeres dat zij zelf geen spijt heeft van de keuzes die ze heeft gemaakt.

Britney hoopt dat zoons niet beroemd worden
Britney hoopt dat zoons niet beroemd worden (Foto: BuzzE)

Traangas ingezet bij protesten Venezuela

Bij protesten tegen het bewind van de Venezuelaanse president Nicolas Maduro in hoofdstad Caracas, heeft de politie traangas ingezet. De nationale garde blokkeerde tevens de toegang tot de hoofdstad en journalisten mochten het land niet in.

Honderdduizenden aanhangers van de oppositie gingen de straat op om het vertrek van de regering te eisen. Gehuld in het wit scandeerden de betogers "Deze regering zal vallen", terwijl ze door de straten van de hoofdstad Caracas trokken. Nadat de officiële mars was beëindigd, ging een deel van de protestanten naar de snelweg, waar een gevecht met veiligheidstroepen ontstond. Later op de avond werd traangas ingezet in de wijk Altamira. Op Twitter sprak burgemeester Ramon Muchacho over een "kleine groep met infiltranten".

Venezuela verkeert in een diepe economische crisis.

Traangas ingezet bij protesten Venezuela
Traangas ingezet bij protesten Venezuela (Foto: ANP)

Brand bij uienverwerkend bedrijf in Zeeland

Er is brand uitgebroken bij Lion Foods, een uienverwerkend bedrijf in Sint-Maartensdijk op het Zeeuwse eiland Tholen. De brand is in de droogoven ontstaan, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van gebakken uitjes.

De brandweer zet meerdere blusvoertuigen in. Het terrein is door de politie afgezet.

Brand bij uienverwerkend bedrijf in Zeeland
Brand bij uienverwerkend bedrijf in Zeeland (Foto: ANP)

Madonna spreekt steun voor Clinton uit

Madonna heeft zich voor het eerst uitgelaten over haar stemvoorkeur in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Niet verrassend kiest zij voor de Democratische kandidaat Hillary Clinton.

Het popicoon sprak haar steun uit met een sneer naar de zonen van Donald Trump. Ze plaatste een foto van Donald jr. en Eric met een door hen gedood luipaard. "Wat een lafaard moet je zijn om zo'n nobel dier te vermoorden als sport", schreef Madonna in vrij grove Engelse termen. "Vraag maar aan Donald jr. en Eric Trump. Nog een reden om Hillary te steunen", aldus de zangeres, die daarbij wel de naam van de presidentskandidate verkeerd spelde.

Met haar steun kiest de muzikante ook voor een ver familielid; in 2007 ontdekte de Washington Post dat Madonna en Hillary Clinton tiendegraads bloedverwanten zijn.

Madonna spreekt steun voor Clinton uit
Madonna spreekt steun voor Clinton uit (Foto: BuzzE)

'Overheid te soft voor Nederturken'

De Nederlandse overheid moet Nederturken die aan de Turkse autoriteiten doorgeven wie zich beledigend uitlaten over president Erdogan, aanspreken op hun moraal, hun fatsoen en loyaliteit en hun Nederlandse paspoort. Dat zegt journaliste Ebru Umar in een gesprek met De Telegraaf. "Het zijn geen Turken, het zijn Nederlanders! Maak ze duidelijk dat wij geen NSB-gedrag tolereren."

Umar werd in april opgepakt nadat ze zich via Twitter negatief had uitgelaten over Erdogan, maar staat nog altijd achter haar uitspraken. "Ik vind dat alle Turken die me dit aandoen zich moeten schamen voor hun NSB-gedrag. Ik snap nog steeds niet waarom de Turkse ambassadeur niet op het matje is geroepen om tegen hem te zeggen: dit tolereren we niet. Ik snap niet dat minister Koenders zich in Ankara liet piepelen door zijn ambtsgenoot Cavusoglu. Hij had moeten zeggen: het zijn misschien klote-Turken, maar wel onze klote-Turken, Nederlanders dus, en die hebben zich te houden aan de regels in Nederland. Ik daag de overheid uit om dat te zeggen."

'Overheid te soft voor Nederturken'
'Overheid te soft voor Nederturken' (Foto: ANP)

'Politie registreert niet alle geweld in ov'

De politie laat steken vallen bij de registratie van geweldsincidenten in het openbaar vervoer. Deze incidenten moeten geregistreerd worden met een specifieke code, maar in ongeveer een op de vijf gevallen gebeurt dat niet, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Mede hierdoor ontstaan grote verschillen in de aantallen geweldsincidenten in de politieregistratie en die in de registratiesystemen van de ov-bedrijven.

Volgens RTL riep toenmalig minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) alle partijen in 2013 nog op de cijfers over geweld tegen NS-personeel beter te registreren.

'Politie registreert niet alle geweld in ov'
'Politie registreert niet alle geweld in ov' (Foto: ANP)

Omzet winkels groeit verder

De omzet van winkels is vorig kwartaal met 0,5 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

De omzet groeide daarmee voor het zevende kwartaal op rij. De vooruitgang was echter wel duidelijk kleiner dan in de voorgaande maanden. In het eerste kwartaal werd nog een plus van bijna 2 procent gemeten.

De groei was volledig te danken aan de verkoop van voedingsmiddelen. De foodsector zette in het tweede kwartaal 0,7 procent meer om dan een jaar eerder, terwijl in de non-foodsector de omzet 0,4 procent lager was dan in het tweede kwartaal van 2015.

Omzet winkels groeit verder
Omzet winkels groeit verder (Foto: ANP)

Orkaan Hermine aangekomen in Florida

Florida heeft officieel te maken met een orkaan. De tropische storm Hermine is boven de Golf van Mexico zo ver in kracht toegenomen dat er sprake is van een orkaan, categorie één. Hermine is de eerste orkaan in meer dan 10 jaar die Florida treft. Langs de kust staan stukken land onder water

Tallahassee, de hoofdstad van Florida, lijkt volgens weerkaarten flink getroffen te worden. De orkaan beweegt zich in noord-oostelijke richting.

Amerikanen plaatsen op Twitter meerdere filmpjes van de schade die de orkaan aanricht. In laag gelegen delen van Florida zijn bewoners verplicht om de komst van Hermine elders af te wachten. Op verschillende plaatsen zijn schuilkelders geopend. De gouverneur van Florida heeft in 56 gemeenten de noodtoestand afgekondigd.

Pamela Anderson strijdt tegen porno

Voormalig Playboymodel Pamela Anderson bindt de strijd aan tegen porno. In een ingezonden stuk in de Wall Street Journal dat zij schreef samen met de conservatieve rabijn Shmuley Boteach roept ze op aan kinderen duidelijk te maken dat porno "voor losers" is.

De twee waarschuwen in de brief voor de "verslavende gevaren van porno". Ze gebruiken daarin politicus Anthony Weiner als voorbeeld. Hij raakte verzeild in meerdere 'sexting'-schandalen en werd deze week verlaten door zijn vrouw, Clinton-adviseur Huma Abedin.

De Baywatchster en de rabijn noemen porno een gevaar voor de volksgezondheid. "Het is van ongekende ernst, als je kijkt naar hoe beschikbaar, anoniem toegankelijk en makkelijk te verspreiden het is."

Crackbaby's
De moeder van twee zonen van 20 en 18 vreest voor de gevolgen die de beschikbaarheid van porno heeft voor de jonge generatie. "De cijfers van pornoverslaving zullen alleen maar stijgen nu kinderen opgroeien in een omgeving waarin seksuele beelden overal zijn. Ze worden volwassen die niets meer hebben met intimiteit en steeds meer visuele stimulatie nodig hebben. Ze zijn de crackbaby's van porno."

Dat juist Pamela Anderson zich zorgen maakt over een overvloed aan seksuele beelden is opvallend. Het model stond vijftien keer op de cover van Playboy, vaker dan wie dan ook. Haar laatste verschijning in het blootblad is vrij recent: Pamela poseerde eerder dit jaar uitgebreid voor het laatste nummer van Playboy waarin naakte vrouwen te zien waren.

Longkanker vaker oorzaak overlijden vrouwen

Het aantal mannen dat sterft aan een vorm van kanker is in minder dan dertig jaar tijd met meer dan een derde afgenomen. Dit komt onder meer doordat minder mannen longkanker of maagkanker hebben, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag naar buiten heeft gebracht. Ook vrouwen sterven minder vaak aan kanker, de daling is echter minder fors door een toename van vrouwen die lijden aan longkanker.

Longkanker is nog steeds de meest voorkomende soort bij mannen die overlijden aan kanker. Het aandeel mannen dat hieraan overlijdt is echter een stuk kleiner geworden. Het daalde van 38 procent eind jaren tachtig naar 26 procent in 2015. Sinds tien jaar is darmkanker na longkanker bij mannen de meest voorkomende vorm bij sterfte aan kanker (12 procent). In de afgelopen 20 jaar is het aandeel van prostaatkanker nagenoeg gelijk gebleven (11 procent).

Borstkanker is na longkanker tegenwoordig de meest voorkomende soort bij vrouwen, die sterven aan kanker. Tot en met 2006 zorgde borstkanker voor de hoogste sterfte.

Onderhoud ruimtestation ISS goed verlopen

Het onderhoud aan de buitenkant van het internationale ruimtestation ISS is goed verlopen, zo maakt het International Space Station bekend op haar twitteraccount. Twee Amerikaanse astronauten maakten een urenlange ruimtewandeling. Hierbij werd onder andere onderhoud uitgevoerd aan een koelingsradiator en twee hoge resolutie camera's werden geinstalleerd. Deze camera's kunnen foto's en videobeelden van de aarde maken en helpen bij het aankoppelen van raketten. Ook werd een zonnepaneel gecontroleerd.

"Onze astronauten hebben alle geplande taken uitgevoerd en hadden nog wat tijd voor extra taken," aldus NASA. Het was een lastige operatie omdat de astronauten in het luchtledige moesten werken.

Het International Space Station is een ruimtestation dat in een baan om de aarde draait en door verschillende landen wordt gebouwd, bemand en bekostigd. In 2004, 2011 en 2012 verbleef de Nederlander Andre Kuipers op het ruimtestation.

FOK! Wat een weer.. Bewolkt

Goeiemorgen! Vandaag wordt het bewolkt maar in het oosten en zuidoosten kun je wellicht de zon nog door de sluierbewolking zien. In het noorden kan het  in de ochtend licht regenen, later in de middag en avond kan er ook elders regen vallen. In het zuidoosten krijg je pas 's avonds regen. De temperatuur wordt maximaal 20 graden aan zee tot 24  in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. In het weekend houden we dit weer, komende week gaan we weer naar droog en zonnig weer.

Ondanks het weer wens ik je alvast een heel fijn weekend!

Zon op 06:49
Zon onder 20:30
Zonkracht

5 / 2

Nederland
 

Op deze plek werd John F. Kennedy dodelijk getroffen (Foto: Rewimo)
Op deze plek werd John F. Kennedy dodelijk getroffen (Foto: Rewimo)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1666 Grote brand van Londen waarbij een groot gedeelte van Londen afbrandt.
1938 In de Citroënfabriek in Frankrijk rolt de eerste 2cv van de band.
1944 Anne Frank en haar familie worden op de laatste transporttrein van Kamp Westerbork naar Auschwitz gezet. Drie dagen later komen ze aan.
1975 Nadat vijf dagen eerder de zenders uit de MV Norderney zijn verwijderd, wordt het beslag op het schip opgeheven. Eigenaar van het schip wordt de Veronica Omroep Organisatie welke in eerste instantie een zeezendermuseum wilde openen aan boord van het voormalige zendschip.
1990 Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, goedgekeurd op 20 november 1989, wordt van kracht.
1990 In Canada maakt het leger na 54 dagen een einde aan een barricadeactie van Mohawkindianen die protesteerden tegen de aanleg van een golfbaan in hun reservaat.
1998 De Swissair vlucht 111 van New York naar Genève stort neer nabij Peggy's Cove in Nova Scotia. Alle 229 inzittenden komen om.

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.

Yolanthe en Wesley denken aan adoptie

Yolanthe en Wesley Sneijder willen graag een kind adopteren. "Dat is wel iets waar we het over hebben", zei Yolanthe donderdagavond in RTL Late Night.

De adoptieplannen van het stel komen maandag aan bod in Story Of My Life, het nieuwe programma van Linda de Mol. Daarin worden Wesley en Yolanthe met behulp van schmink zestig en negentig jaar oud gemaakt. Als zestigers zeggen de twee dat ze hopen een of twee kinderen te hebben geadopteerd.

"Dat is wel iets waar we het over hebben, maar niet in interviews", zei Yolanthe, die in oktober beviel van zoontje Xess Xava, in RTL Late Night. "Maar nu kwam het gewoon ter sprake." De presentatrice vertelde dat ze na verloop van tijd vergat dat ze werd geïnterviewd. "Toen we na de opnames in bed lagen, zeiden we tegen elkaar: we weten eigenlijk niet meer wat we gezegd hebben. Daar dachten we helemaal niet over na."

Toestanden
Yolanthe vond het 'heel raar' om ineens zestig en negentig jaar oud te zijn. "Je voelt je gewoon anders. Je bent natuurlijk gewoon jong en je bent wie je bent, maar het is zo raar."

De liefde van haar man raakte Yolanthe. "In het wereldje waarin ik leef is uiterlijk heel belangrijk. Je denkt automatisch: ik moet er ook op en top uit zien voor mijn man. Maar als je hem zo hoort praten, is hij daar helemaal niet mee bezig. Dat vond ik heel erg lief. Hij houdt echt van mij en niet van alle toestanden erom heen. Dat wist ik wel, maar dat zeg je niet zo snel."

Wesley en Yolanthe hebben als hoogbejaarden ook lol gehad. "We hebben een filmpje gemaakt waarop we de Macarena dansen. Wesley zegt nu heel vaak: ik kan niet wachten tot ik daar straks zit met dat vrouwtje van negentig jaar."

Yolanthe en Wesley denken aan adoptie
Yolanthe en Wesley denken aan adoptie (Foto: BuzzE)

Echtgenote Trump naar rechter om escortclaim

Melania Trump, de echtgenote van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump eist in een rechtszaak een schadevergoeding van 150 miljoen dollar van de Britse tabloid Daily Mail en het Amerikaanse blog Tarpley. Beiden schreven dat Melania Trump in de jaren negentig als escort had gewerkt.

"Deze beweringen zijn honderd procent onjuist en beschadigen haar reputatie", aldus de advocaat van Trump.

Echtgenote Trump naar rechter om escortclaim
Echtgenote Trump naar rechter om escortclaim (Foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
©FOK.nl e.a.