Cocu: "Waarom deze wedstrijd niet op zaterdag?"

PSV boekte zondagmiddag een nipte zege op AZ. Trainer Phillip Cocu was na afloop vooral goed te spreken over het behaalde resultaat van zijn ploeg.

"We hebben een stijgende lijn te pakken. Het kan een stuk effectiever en scherper maar het was een stuk beter dan tegen FC Utrecht", vertelde Cocu op de persconferentie, geciteerd door de officiële kanalen van de club. “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd", aldus Cocu.

Cocu zag dat zijn ploeg het zichzelf moeilijker maakte dan nodig was. "We verzuimen alleen de 2-0 te maken. Als we die maken spelen we vandaag een makkelijkere wedstrijd. De kansen die zij kregen kwamen door onze fouten", vervolgde Cocu, die zich vervolgens uitliet over het competitieschema.

"Waarom spelen we deze wedstrijd niet op zaterdag?. Niet voor ons, maar voor AZ. Zij moeten donderdag een uitwedstrijd in Europa spelen (tegen Vojvodina red.). Dat is heel belangrijk voor het Nederlands voetbal. Ik vind dat een team zich optimaal moet kunnen voorbereiden. Met zoveel tijd als kan."

Cocu is een voorvechter als het gaat om dit soort zaken. "Ik zeg al twee seizoenen dat Nederlandse ploegen die Europees spelen in staat gesteld moeten worden om in Europa maximaal te presteren. Wij zijn niet in de positie met punten te gooien. We moeten voor ieder punt knokken."