Blindspot start volgende maand bij Veronica

De NBC-serie Blindspot is alweer bijna een jaar oud (seizoen 2 begint over een maand), maar Nederlandse kijkers hebben vooralsnog geduldig moeten wachten tot de serie hier werd aangeboden. Volgende maand is het echter zover; dan start het eerste seizoen bij Veronica.

De omroep omschrijft de hoofdpersoon van Blindspot, gespeeld door Jaimie Alexander, als 'de vrouwelijke Jason Bourne'. En ja, ze weet niet wie ze is of hoe ze heet, heeft een mysterieuze achtergrond en kan een flink potje knokken, dus zo gek is dat niet. De serie begint met hoe ze op een dag wordt gevonden op Times Square, in een grote tas, naakt, en vol met tatoeages. Al snel ontdekt de FBI dat de tatoeages verwijzen naar situaties, personen en organisaties, wat betekent dat iemand een mogelijk crimineel plan had en Alexanders personage, die voor het gemak maar Jane Doe wordt genoemd, voor dat plan heeft ingezet. Het is een begin van een langdurend mysterie vol puzzels, actie en dubbele betekenissen.

Meer over het begin van Blindspot lees je in de pilot review die we vorig jaar plaatsten.

Het eerste seizoen van Blindspot start op 18 september bij Veronica en is vanaf dan wekelijks op zondag om half negen te zien. Afleveringen zijn daarna online beschikbaar. Het tweede seizoen start vier dagen eerder op het Amerikaanse NBC.