Haase en T. Griekspoor naar kwartfinales in Scheveningen

Robin Haase en Tallon Griekspoor hebben donderdag de kwartfinales bereikt van de challenger in Scheveningen. Haase, de nummer vier van de plaatsingslijst, had in de tweede ronde drie sets nodig om zich te ontdoen van Stefanos Tsitsipas. Griekspoor zorgde voor een stunt door de als derde geplaatste Facundo Bagnis te verslaan. 

Haase rekende af met het zeventienjarige Stefanos Tsitsipas. Het Griekse tennistalent had een wildcard gekregen voor het toernooi. Haase won met 6-4, 1-6 en 6-1. Haase zal voor een plek bij de laatste vier moeten zien af te rekenen met Alexey Vatutin. De Rus staat 280e op de wereldranglijst. 

Griekspoor zorgde voor een stunt door Bagnis te verslaan. Tallon, één van de drie tennisende broertjes uit de familie Griekspoor, staat 482 op de wereldranglijst en hij won van de nummer 91 van de wereld. Het werd 6-7(4) en 6-4. Vrijdag wacht voor de twintigjare Griekspoor, die een wildcard voor het hoofdtoernooi kreeg, is een kwartfinale tegen de als zevende geplaatste Adam Pavlasek. 

Voor Jesse Huta Galung is het toernooi voorbij. Hij verloor met 6-2 en 6-1 van Constant Lestienne. Boy Westerhof haalde woensdag al de kwartfinales en zal daarin aantreden tegen Lestienne. De laatste kwartfinale gaat tussen Pedro Sousa en Yannik Reuter.