FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 juli 2016

Verstappen: "Wij zijn geen zondagsrijders"

Het gevecht in de Formule 1 tussen Max Verstappen en Kimi Räikkönen in Hongarije ijlde ook vandaag in Duitsland nog na. De jonge Nederlander hield met zijn Red Bull de veel sneller Fin met zijn Ferrari achter zich door de randjes van de regels op te zoeken. Een aantal rijders vindt het gevecht echter te ver gaan.

Force India-coureur Sergio Perez vond de acties van Verstappen erg agressief en vond het vreemd dat de wedstrijdleiding de Nederlander niet bestrafte. Ook McLaren-coureurs Jenson Button en Fernando Alonso hadden de nodige opmerkingen over de rijstijl van Verstappen, terwijl Mercedes-rijder Lewis Hamilton zelfs stelde dat als iemand als Kimi Räikkönen gaat klagen er toch wel iets aan de hand moet zijn geweest.

Verstappen zelf hoorde alle kritiek onbewogen aan. "De stewards vonden het niets, dus ik heb niets fout gedaan. We strijden met Ferrari in het kampioenschap en dan ga je niet zeggen: 'de deur staat open, ga je gang'. Dat deed hij eerder in de race na mijn eerste stop ook niet. In plaats daarvan ga je het gevecht aan. We zijn toch geen zondagsrijders? Je gaat het gevecht aan en wilt punten scoren, Senna en Prost zouden dat ook gewaardeerd hebben."

De Nederlander benadrukte dat hij op instinct handelde en dat het in Hongarije sowieso lastig inhalen was. "Kimi kwam niet met de voorvleugel naast mijn bolide, dus zoveel was er niet aan de hand. Het was lastig inhalen, dat zag je wel toen ik na mijn eerste stop op nieuwe banden reed. Ik kon Kimi niet voorbij en heb het daarom ook niet geprobeerd, omdat het gekkenwerk zou zijn geweest."

Uitslagen derde voorronde Europa League 28/07/2016

Naast in Alkmaar en Almelo werden er op nog meer plekken in Europa gespeeld in de derde voorronde van de Europa League. In dit bericht de uitslagen van de gespeelde wedstrijden. 

Uitslagen derde voorronde Europa League - heenwedstrijden

Thuis Uit Uitslag
NK Lokomotiva (Kro) Vorskla Poltava (Oek) 0-0
AS Saint-Étienne (Fra) AEK Athene (Gri) 0-0
AEK Larnaca (Cyp) Spartak Moscow (Rus) 1-1
Pandurii Târgu Jiu (Roe) Maccabi Tel Aviv (Isr) 1-3
FK Vojvodina (Ser) Dinamo Minsk (W-Ru) 1-1
Zagłębie Lubin (Pol) SønderjyskE (Den) 1-2
FC Luzern (Zwi) Sassuolo (Ita) 1-1
Slavia Prague (Tsj) Rio Ave (Por) 0-0
Birkirkara (Mal) FC Krasnodar (Rus) 0-3
AZ PAS Giannina (Gri) 1-0
FK Jelgava (Let) Beitar Jerusalem (Isr) 1-1
Austria Wien (Oos) Spartak Trnava (Tsj) 0-1
Panathinaikos (Gri) AIK (Zwe) 1-0
Osmanlıspor (Tur) Nõmme Kalju (Est) 1-0
Aberdeen (Sch) NK Maribor (Slv) 1-1
Lille OSC (Fra) Gabala (Aze) 1-1
FC Oleksandriya (Oek) Hajduk Split (Kro) 0-3
Hertha BSC (Dui) Brøndby (Den) 1-0
İstanbul Başakşehir (Tur) HNK Rijeka (Kro) 0-0
Heracles Almelo (Ned) FC Arouca (Por) 1-1
Torpedo BelAZ Zhodino (W-Ru) Rapid Wien (Oos) 0-0
KRC Genk (Bel) Cork City (Ier) 1-0
FK Shkëndija (Mac) Mladá Boleslav (Tsj) 2-0
NK Dom¸ale (Slo) West Ham United (Eng) 2-1
Videoton FC (Hon) Midtjylland (Den) 0-1
IFK Göteborg (Zwe) HJK Helsinki (Fin) 1-2
Admira Wacker Mödling (Oos) Slovan Liberec (Tsj) 1-2
KAA Gent (Bel) Viitorul Constanța (Roe) 5-0
Grasshopper (Zwi) Apollon Limassol (Cyp) 2-1

Vlag weerhoudt Luiten van hole-in-one

Vandaag begon golfer Joost Luiten aan de eerste dag van de laatste golf major van het jaar. Op de banen van de Baltusrol Golf Club begon vandaag het PGA Championship en daar had de Nederlandse golfer best wat meer geluk mogen hebben.

Op de twaalfde hole was Luiten uiterst scherp, hij sloeg de bal precies in de richting van de hole. Enkele ogenblikken dachten de toeschouwers een hole-in-one te kunnen aanschouwen, maar helaas. De vlaggenstok zorgde ervoor dat de bal in plaats van in de hole te vallen er vanaf ketste. Hopelijk heeft de Nederlander in Rio de Janeiro meer geluk.

Nog geen Halo in F1 in 2017

De omstreden cockpitbescherming in de Formule 1 zal nog niet volgend jaar ingevoerd worden. Volgens de F1 Strategy Group is de tijd tekort om het plan nu al door te drukken. In plaats daarvan zullen dit jaar en begin volgend jaar de opties onderzocht worden, zodat de hoofden van de coureurs vanaf 2018 beter beschermd zijn.

Dit jaar zijn al enkele varianten de revue gepasseerd, waaronder twee versies van de halo van Ferrari en ook Red Bull Racing kwam met een eigen versie van de cockpitbescherming. De halo geniet op dit moment de voorkeur, maar moet nog verder doorontwikkeld worden.

vEL: Uitslag AZ Alkmaar - PAS Gianna

AZ is de eerste ploeg uit Nederland die wel op Europees niveau heeft weten te winnen. Het was niet groots, maar het uiteindelijke verdict was 1-0. Derrick Luckassen was de matchwinner. AZ had wel aanspraak op meer, maar speelde zeker in het tweede bedrijf ondermaats.

AZ kwam flitsend uit de startblokken en kwam via Alireza Jahanbaksh meteen tot een goede mogelijkheid. Ook Markus Henriksen, die verder weinig liet zien, kreeg een goede kans. Daarna begonnen de Grieken goed te verdedigen en waren de kansjes mondjesmaat. Opponent Gianna zelf creerde weinig, alleen na een fout van Luckassen leek het gevaarlijk te worden. Er werd echter afgefloten. De verdediger scoorde 10 minuten later echter uit een corner. Via Jahanbaksh was er ook een goede mogelijkheid, AZ drukte goed door. Helaas leverde dit geen zichtbaar resultaat.

In de tweede helft was de wedstrijd niet goed meer. Gianna verdedigde beter en AZ gaf ook geen kans weg. AZ werd ook niet meer gevaarlijk en dus bleef het 1-0. Een gunstige uitgangspositie voor de Alkmaarders in de return.

AZ

1 - 0

PAS Gianna

 36' Luckassen    
 
 Gele kaart: Vlaar, (AZ), Acosta, Karanikas, Tzimopoulos, (PAS Gianna)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 9.156
Arbiter: Gestranius
 
Opstelling:   Opstelling:
Rochet
Johansson
Luckassen
Vlaar
Haps
Henriksen
Wuytens
Van Overeem (Seuntjes/87)
Jahanbaksh (Garcia/63)
Weghorst (Friday/63)
Dos Santos
  Paschalakis
Karanikas
Tzimopoulos
Berios
Michail
Lopez
Kozoronis (Koutris/61)
Lila
Acosta
Giakos (Donis/74)
Ferfelis (Maboulou/50)

Oversight veroordeeld tot 120 uur werkstraf

De Joker, voor velen beter bekend als Oversight, heeft voor het hacken van de website van de gemeente Hellevoetsluis een werkstraf van 120 uur gekregen. Deze straf is gelijk aan de eis die werd gesteld door de aanklager. Een celstraf zou niet op zijn plaats zijn, aangezien Oversight zijn leven inmiddels gebeterd zou hebben, en omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn door zijn diagnose Asperger.

Oversight werd in 2007 wereldnieuws toen hij het voor elkaar kreeg om met een paspoort waarop hij als de Joker uit Batman werd afgebeeld, naar Engeland en weer terug te reizen. Bij terugkomst werd zijn ID in beslag genomen door de douane. Volgens de FOK!ker zelf is er volgens de advocaat nog ruimte voor een hoger beroep. Hierover na het weekend meer informatie. 

Op het forum kun je meer informatie vinden over de reis van The Joker! 

Oversight na terugkeer uit London
Oversight na terugkeer uit London

[eSports] CS:GO-uitzending afgelast wegens schietpartij München

De Duitse televisiezender Pro-Sieben MAXX heeft een uitzending van een Counter-Strike: Global Offensive-evenement afgelast als gevolg van de schietpartij in München vorige week vrijdag. De aanrichter van het bloedbad, waarbij tien mensen om het leven kwamen, was naar verluidt een fanatieke speler van first person shooters, voornamelijk Counter-Strike: Source.

Aankomend weekend zou Pro-Sieben een evenement uitzenden van ELeague, een eSports-kampioenschap specifiek voor Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Een woordvoerder van het marketingteam achter het evenement gaf in een officiële verklaring aan dat het hen niet verstandig leek om de uitzending door te laten gaan in verband met de tragische gebeurtenissen in München. Het betreft de laatste aflevering van het kampioenschap, waarin de halve finale (morgenavond) en de finale (zaterdagavond) gespeeld worden.

Eerder deze week vroeg de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, al een debat aan over de gevaren van extreem gewelddadige computerspelletjes die in omloop zijn. "We kunnen niet negeren dat het verheerlijken van geweld in computerspelletjes een schadelijk effect heeft op de ontwikkeling van jonge mensen", aldus de minister in een eerdere verklaring. Een chef van de Beierse recherche ging nog iets verder en zou gezegd hebben dat Counter-Strike een game is die 'door de meeste soortgelijke schutters gespeeld wordt'.

Hoewel de wedstrijden dus niet op het Duitse Pro-Sieben uitgezonden worden, zijn er genoeg alternatieven om het kampioenschap alsnog te volgen. Zo zijn de speelsessies te bekijken op Twitch via de kanalen van ELeague en 99Damage en wordt het live uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender TBS. CS:GO, hoewel alweer vier jaar oud, groeit nog steeds in populariteit vanwege het succes dat de game geniet in eSports.


eSports-uitzending CS:GO afgelast wegens gebeurtenissen München

Staande start bij regen in Formule 1

In de Formule 1 zal voortaan bij regenraces ook een staande start gehouden worden. De afgelopen jaren was gebruikelijk dat in het geval van overvloedig hemelwater achter de safety car gereden werd, waarna het veld na een aantal ronden losgelaten werd. Dat gaat veranderen als het aan de F1 Strategy Group ligt.

Aanleiding voor de regelwijziging is de afgelopen Grand Prix van Groot-Brittannië waar volgens de fans en coureurs te lang achter de safety car gereden werd, waardoor de baan al flink opgedroogd was voordat de rijders losgelaten werden. De bedoeling nu is dat als de baan zeer nat is alsnog achter de safety car gestart wordt, maar dat zodra deze naar binnen gaat er een staande start volgt. Dit betekent dat de coureurs hun posities op de grid innemen en starten als bij een normale racestart. Dit moet de show attractiever maken voor de fans.

Het is echter nog niet zeker wanneer het plan van de F1 Strategy Group doorgang zal vinden. Mogelijk zal de World Motor Sport Council van de FIA eerst in moeten stemmen.

Paris Hilton vreest dat ze doelwit is van IS

Paris Hilton is bang dat terreurgroepen als IS het op haar hebben gemunt. "Ik ben een bekend persoon en zou zeker een doelwit kunnen zijn", zegt de socialite in een interview met Dario De Ibiza.

Paris kijkt de laatste tijd wat vaker over haar schouder. "Wat er gebeurt is verschrikkelijk, de recente aanslagen in Nice en Duitsland zijn vreselijk. Daar walg ik van en het is beangstigend. Dat soort dingen gaan wel door mijn hoofd als ik op reis ben."

De blondine, die de laatste jaren aan de weg timmert als dj, is echter niet van plan zich altijd te laten omringen door een legertje bodyguards. "Sommige sterren nemen tien beveiligers mee, maar ik ga altijd op stap zonder bodyguard. Ik vind het leuk om de hort op te gaan met vrienden net als andere mensen doen."

Paris Hilton vreest dat ze doelwit is van IS
Paris Hilton vreest dat ze doelwit is van IS (Foto: BuzzE)

FBI stopt zoektocht naar 'Dan Cooper'

Op vlucht 305 van Northwest Airlines van Portland naar Seattle op 24 november 1971, een vlucht van een half uur, gebeurt na de start iets opmerkelijks. De passagier op stoel 18C geeft een stewardess een briefje met daarop de mededeling dat hij een bom bij zich heeft. Hij dreigt het vliegtuig, een Boeing 727, op te blazen als hij niet 200.000 dollar en vier parachutes krijgt. De man op stoel 18C had zijn vliegticket gekocht onder de naam Dan Cooper.

Nadat hij het geld en de parachutes bij een tussenlanding heeft ontvangen, laat hij de passagiers en 2 bemanningsleden vrij en geeft opdracht om naar Mexico te vliegen. Boven het zuidwesten van de staat Washington op ongeveer 3,5 km hoogte, bij een windsnelheid van 41,15 m/s en een zeer koude regen loopt Cooper naar de uitgang achter in het vliegtuig en springt hij met twee parachutes naar beneden. Het is avond en een van de parachutes is een dichtgenaaid trainingsexemplaar.

Na de sprong is de FBI 45 jaar bezig om 'D.B. Cooper' te vinden. Tevergeefs. Er worden meer dan 1000 verdachten aan Cooper gekoppeld, maar de echte is tot nu toe niet gevonden. Voor zijn sprong deed hij zijn stropdas af en daarvan is in 2007 DNA veilig gesteld waardoor verdachten snel uitgesloten konden worden. De FBI gaat er nu vanuit dat Cooper is omgekomen. Dat er in 1980 5880 dollar in gemerkte 20 dollar-biljetten is gevonden is hiermee dan weer in tegenspraak. De FBI is toch tot de conclusie gekomen dat ze hun tijd beter aan andere zaken kunnen besteden.

Lerares: 'School wist van mijn relatie met minderjarige'

Het WTF-verhaal van vandaag brengt ons naar Cedar Rapids, Iowa in de Verenigde Staten. De 24-jarige lerares Mary Beth Haglin heeft bekend regelmatig seks te hebben gehad met een 17-jarige leerling.

Het bizarre aspect in dit verhaal is dat volgens Haglin zelf de school op de hoogte was van haar escapades: "Ze wisten allemaal wat er gaande was maar ze lieten me begaan. Ze wilden niet dat de school in een slecht daglicht zou komen te staan. Ze wisten het al sinds februari en ze grepen niet in". Volgens Haglin had de school meteen in moeten grijpen.

Op 17 mei werd Haglin alsnog op straat geknikkerd door de school, maar ze heeft daarna nog op drie andere scholen gewerkt. De voormalig lerares stapte uiteindelijk op 23 juli zelf naar de politie. Ze zou spijt hebben van haar relatie met de knul. Volgens eigen zeggen werd Haglin in het verleden misbruikt en zocht ze troost in de relatie.

Haglin zal zich volgende maand voor de rechter moeten verantwoorden voor het hebben van seks met een minderjarige. Tot die tijd is ze op vrije voeten gesteld door de rechter.  

Stoffelijke resten Halsteren van man

De stoffelijke resten die woensdag zijn gevonden in een slooppand aan de Hoofdlaan in Halsteren blijken van een man te zijn. Dat heeft een schouwarts namens de politie donderdagmiddag vastgesteld.

Tevens staat vast dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie zegt een vermoeden te hebben wat de identiteit van de man is. DNA-onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. De uitkomst daarvan wordt over twee weken verwacht.

Een kraanmachinist ontdekte het skelet van de man woensdagochtend bij sloopwerkzaamheden op het terrein van een ggz-instelling. De stoffelijke resten lagen al een poos in het pand, dat voor de sloop al een tijdje leegstond.

Stoffelijke resten Halsteren van man
Stoffelijke resten Halsteren van man (Foto: ANP)

vEL: Uitslag Heracles Almelo - FC Arouca

Heracles Almelo blijft met een domper achter na de eerste wedstrijd voor de club in de Europa League. 90 minuten lang waren ze de betere club die vele kansen kregen, maar uiteindelijk werd het in de laatste minuut nog 1-1.

In de eerste helft was Heracles duidelijk al beter. Jaroslav Navratil kopte net over in de eerste minuut. Het bleef kansen regenen voor de Heraclieden, maar Paul Gladon en Ilias Bel Hassani gingen niet slim om met geboden mogelijkheden. Voor rust dreeg het nog even mis te gaan toen de Portugese bezoekers de enige kans van de eerste helft kregen, maar ook zij konden niets meer dan recht op de doelman schieten.

In de tweede helft bleef het maar kansen regenen voor Heracles. Gladon schoot recht op de keeper en was ook zelfzuchtig terwijl hij kon afleggen op Bel Hassani voor een zeker doelpunt. Net voor het uur kon Gladon dan toch eindelijk afronden na opnieuw een grote kans. De bal rolde er niet gemakkelijk in, maar het was toch 1-0. Daarna nam Heracles gas terug, maar niets liet vermoeden dat Arouca nog een kans kreeg.

Die kwam er wel, eentje in de 90e minuut. Arouca had de hele wedstrijd niets laten zien, maar een van richting veranderde voorzet door Robin Gosens plofte zomaar de goal binnen. 1-1, een ongelooflijke domper na een zeer goede wedstrijd. Hierdoor is de uitgangspositie in Portugal ook bepaald niet gunstig voor de Heraclieden.

Robin Gosens baalt na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Robin Gosens baalt na afloop van de wedstrijd. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

Heracles Almelo

1 - 1

FC Arouca

 53' Gladon    90' Gege
 
 Gele kaart: , Basto, Valente, Coelho, (FC Arouca)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: -
Arbiter: Kalogeropoulos
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Breukers
Te Wierik (Propper/74)
Zomer
Gosens
Pelupessy
Bruns
Bel Hassani
Kuwas
Gladon
Navratil (Darri/82)
  Bracali
Gege
Rocha
Basto
Nalsinho
Goiano (Santos/55)
Coelho
Moreira (Valente/58)
Mateus
Gonzalez
Zequinha (Crivellaro/88)

Rainbow Six Siege lang weekend gratis op Xbox One en pc

Ubisoft maakt hun multiplayer shooter Rainbow Six Siege een lang weekend gratis beschikbaar voor pc en Xbox One. De gratis periode ging vanavond al in en duurt tot maandagavond.

Pc-gamers zullen wel een uPlay-account moeten gebruiken om de game te kunnen spelen. Voor Xbox One-gebruikers zou er een linkje voorbij moeten komen met "free weekend" op de Store-pagina. Is dat niet het geval dan dien je de game handmatig op te zoeken en via die manier alsnog te downloaden.

Als extra'tje heeft de Franse ontwikkelaar tevens de standaard- en gold-edities van de game met 50% in prijs verlaagd. Ook dit geldt voor zowel pc als Xbox One. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 juli.

'Zoontje Fajah kreeg familiedrama mee'

Het zoontje van Fajah Lourens heeft alles meegekregen van het familiedrama dat zich vrijdag afspeelde in Amsterdam-Zuid. De baby die daarbij om het leven kwam, was Fajahs neefje Elfin.

"Mijn kleine lieve Shai die alles heeft gezien en mee heeft gekregen", schreef Fajah donderdag op haar website over haar achtjarige zoon. "We hebben allemaal slachtofferhulp nodig, maar nu niet. We moeten sterk zijn voor Shanti. Mijn lieve kleine zusje."

Shanti en Elfin woonden bij Fajah en haar kinderen. "Omdat Shanti bij ons woont zit mijn huis de hele dag vol met mensen en dat is heel fijn maar ook heel heftig. Gister heeft mijn allerbeste vriend me even meegenomen om samen te eten. Dat was fijn om even ergens anders te zijn en het er niet over te hebben. Op dit soort momenten is vrijgezel zijn wel gewoon heel kut."

Aan haar 'killerbody', waarover Fajah een succesvol boek schreef, denkt ze nu even niet. "De Tony Chocoloney's glijden naar binnen als ontbijt, lunch en avond eten. Fuck die killerbody."

'Zoontje Fajah kreeg familiedrama mee'
'Zoontje Fajah kreeg familiedrama mee' (Foto: BuzzE)

Grote brand bij afvalverwerker in Moerdijk

Bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Brabantse Moerdijk woedt donderdagavond een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere tankwagens aanwezig. Omwonenden is aangeraden deuren en ramen gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen, zei een woordvoerster van de brandweer. Niemand raakte gewond.

Het bedrijf, Afvalstoffen Terminal Moerdijk, verwerkt diverse soorten gevaarlijke stoffen. Volgens de woordvoerster is sprake van forse rookontwikkeling, wat de reden voor de waarschuwing aan omwonenden is.

Nusra Front kiest nieuwe naam

De islamitische rebellengroepering Nusra Front heeft een nieuwe naam gekozen en is niet langer het Syrische filiaal van al-Qaeda. Leider Abu Mohamad al-Golani zei dat militie die in eerste aanleg vecht tegen de regering van president Bashar al-Assad, voortaan als Jabhat Fatah al Sham door het leven zal gaan. Volgens hem kan de internationale gemeenschap door deze verandering nu niet langer aanvallen uitvoeren onder het voorwendsel van de banden met al-Qaeda.

De Verenigde Staten hebben Nusra Front bestempeld als terroristische organisatie, die daarom werd uitgesloten van de wapenstilstand in februari en die ook niet welkom is bij eventuele vredesbesprekingen. De Amerikanen en Russen voeren bovendien gesprekken over een betere samenwerking in de bestrijding van deze jihadistische opstandelingen.

Nusra Front kiest nieuwe naam
Nusra Front kiest nieuwe naam (Foto: ANP)

Nederlanders gewond bij ongeluk grens België

Een vrouw en haar zoontje uit een Nederlands gezin zijn donderdagochtend bij een ongeluk op de E17 bij de grensovergang tussen België en Frankrijk ernstig gewond geraakt. Zij zaten in een personenauto met daarachter een caravan, die werd geplet tussen een stilstaande vrachtauto en een die inreed op de file bij de grenscontrole.

De vrouw en de jongen zaten bekneld en moesten uit de auto worden gezaagd, aldus Belgische federale politie. Over hun toestand kan de federale politie niets zeggen. De man uit het gezin en een dochtertje bleven ongedeerd.

Nederlanders gewond bij ongeluk grens België
Nederlanders gewond bij ongeluk grens België (Foto: ANP)

Van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse

Ricky van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse. De 27-jarige aanvaller tekende eerder vandaag een contract, dat hem drie jaar aan de club uit Arnhem verbindt. In het afgelopen seizoen werd de voetballer verhuurda aan Real Betis, maar hij stond onder contract bij Norwich City.

"Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden", aldus Van Wolfswinkel, die ernaar uitkijkt om weer in het geel-zwart te spelen. "Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse."

In het seizoen 2008/2009 werd Van Wolfswinkel clubtopscorer met acht doelpunten, waarna hij voor een vertrek naar FC Utrecht verkoos. Vervolgens kwam hij ook nog uit voor Sporting Lissabon, Saint-Etiénne en de eerdergenoemde clubs Real Betis en Norwich City.

Volgens Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is de komst van Van Wolfswinkel een buitenkans. "Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie."

Ricky van Wolfswinkel terug in de Eredivisie en terug in Arnhem. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)
Ricky van Wolfswinkel terug in de Eredivisie en terug in Arnhem. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)

OM: vrijspraak Syrische terreurverdachte

Een negentienjarige Syrische asielzoeker die vorig jaar werd aangehouden op verdenking van banden met een terreurbeweging moet vrijkomen. Het landelijk parket van Openbaar Ministerie stelt dat er te weinig bewijs is om de verdenking hard te maken en vroeg de rechtbank in Rotterdam donderdag daarom de man uit Aleppo vrij te spreken.

Het OM benadrukt dat er wel bewijzen en verklaringen zijn die erop wijzen dat de man lid is geweest van een terreurorganisatie, maar welke precies is niet duidelijk. Justitie noemt in dat verband Al-Qaeda, Jabhat al-Nusra (de Syrische tak van Al-Qaeda) en Islamitische Staat. "Hoe ernstig het feit ook is waarvan iemand verdacht wordt, de rechtsstaat dwingt er uiteindelijk terecht toe dat iemand pas veroordeeld kan worden wanneer er geen redelijke twijfel is aan zijn schuld", aldus het OM.

Op 29 augustus wordt vonnis gewezen in de zaak. Omdat er wel bewijzen en verklaringen zijn die wijzen op banden met een van de terreurorganisaties vraagt het OM de rechter de voorlopige hechtenis tot die tijd niet op te heffen, maar "eerst alle argumenten te laten bezinken alvorens tot een beslissing te komen".

Het OM wijst daarbij onder meer op de verklaringen van twee mensen die met de verdachte in een asielzoekerscentrum in Zaandam woonden. Aan hen zou de verdachte hebben verteld dat hij in Syrië twee jaar bij Al-Qaeda had gezeten en dat hij blij was met de aanslagen in Parijs van november vorig jaar. Andere getuigen vertelden het OM dat de man foto's had getoond waarop hij gewapend te zien was.

OM: vrijspraak Syrische terreurverdachte
OM: vrijspraak Syrische terreurverdachte (Foto: ANP)

Haase en T. Griekspoor naar kwartfinales in Scheveningen

Robin Haase en Tallon Griekspoor hebben donderdag de kwartfinales bereikt van de challenger in Scheveningen. Haase, de nummer vier van de plaatsingslijst, had in de tweede ronde drie sets nodig om zich te ontdoen van Stefanos Tsitsipas. Griekspoor zorgde voor een stunt door de als derde geplaatste Facundo Bagnis te verslaan. 

Haase rekende af met het zeventienjarige Stefanos Tsitsipas. Het Griekse tennistalent had een wildcard gekregen voor het toernooi. Haase won met 6-4, 1-6 en 6-1. Haase zal voor een plek bij de laatste vier moeten zien af te rekenen met Alexey Vatutin. De Rus staat 280e op de wereldranglijst. 

Griekspoor zorgde voor een stunt door Bagnis te verslaan. Tallon, één van de drie tennisende broertjes uit de familie Griekspoor, staat 482 op de wereldranglijst en hij won van de nummer 91 van de wereld. Het werd 6-7(4) en 6-4. Vrijdag wacht voor de twintigjare Griekspoor, die een wildcard voor het hoofdtoernooi kreeg, is een kwartfinale tegen de als zevende geplaatste Adam Pavlasek. 

Voor Jesse Huta Galung is het toernooi voorbij. Hij verloor met 6-2 en 6-1 van Constant Lestienne. Boy Westerhof haalde woensdag al de kwartfinales en zal daarin aantreden tegen Lestienne. De laatste kwartfinale gaat tussen Pedro Sousa en Yannik Reuter. 

VS veroordelen plan nederzettingen Israël

De Verenigde Staten zijn verontrust over het plan van Israël om nog eens 323 huizen in Joodse nederzettingen in Oost-Jeruzalem te bouwen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington noemde het plan een voortzetting van "het patroon van provocatie en contraproductieve actie".

Het Israëlische voornemen volgt kort nadat de bouw van 770 extra huizen in de nederzetting Gilo in Oost-Jeruzalem werd aangekondigd.

In en rond Jeruzalem werden de afgelopen tijd enkele Palestijnse woningen met de grond gelijkgemaakt, onder meer omdat ze te dicht bij de muur stonden die de Israëliërs hebben opgetrokken. Volgens de Verenigde Naties heeft Israël dit jaar al bijna zeshonderd Palestijnse huizen op de Westelijke Jordaanoever vernietigd.

VS veroordelen plan nederzettingen Israël
VS veroordelen plan nederzettingen Israël (Foto: ANP)

Turkije wil uitlevering aanklagers Duitsland

Een aantal Turkse officieren van justitie en rechters die banden zouden hebben met de in de VS wonende geestelijke Fethullah Gülen, zijn naar Duitsland gevlucht en Turkije wil hun uitlevering. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, donderdag voor de televisiezender CNN Türk.

Turkije zegt dat Gülen het brein is achter de mislukte coup van 15 en 16 juli. Gülen woont al jaren in ballingschap in de Verenigde Staten. Hij ontkent de beschuldiging.

Het Turkse verzoek brengt de federale regering in een lastig parket, niet in het minst omdat in Turkije sinds de mislukte coup gesproken wordt over herinvoering van de doodstraf. President Recep Tayyip Erdogan heeft aangekondigd zo'n herinvoering goed te keuren als het parlement ermee instemt.

Turkije wil uitlevering aanklagers Duitsland
Turkije wil uitlevering aanklagers Duitsland (Foto: ANP)

Kapper mag geen wijn schenken in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein mag niet langer mengvormen van winkels en horeca, zoals kapperszaken waar een wijntje wordt geschonken, oogluikend toestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht donderdag bepaald. De Slijtersunie had een zaak aangespannen om aan deze praktijken een einde te maken.

De mengvorm is een proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die meent dat een strikte naleving van de Drank- en Horecawet niet altijd praktisch is. Het schenken van drank in winkels blijft een overtreding van de wet, vindt de Slijtersunie, en de voorzieningenrechter volgt die redenering. "Alleen onder bijzondere omstandigheden kan de gemeente afwijken van handhavingsplicht", schrijft de rechtbank, en daar is in deze situatie geen sprake van.

Kapper mag geen wijn schenken in Nieuwegein
Kapper mag geen wijn schenken in Nieuwegein (Foto: ANP)

Kanye: goed figuur noodzakelijk voor Kim

Volgens Kanye West is een goed figuur een van de belangrijkste dingen voor Kim Kardashian. De rapper vindt het dan ook geen enkel probleem dat zijn echtgenote daar graag mee flaneert in de vorm van naaktselfies, zegt hij in een interview met Harper's Bazaar.

"Ik ben dol op haar naaktselfies. Ik hou ervan haar naakt te zien, ik ben dol op naakt. En ik hou van mooie vormen", zegt Kanye, die de weinig verhullende foto's van zijn eega vergelijkt met 'de Rennaisance'. "Een moderne versie van een schilderij." Als Kim haar figuur niet zou mogen laten zien, is dat volgens Kanye 'alsof je Adele verbiedt te zingen'.

De dagen dat Kanye zijn broek liet zakken voor een selfie, liggen achter hem. "Ik maakte ze wel eens toen ik single was. Her en der doken goede foto's van mijn pik op", grapt de rapper. "Je moet het rock-'n-roll houden."

Dik
In hetzelfde interview geeft Kim toe dat ze vooral onzeker is over haar uiterlijk. "Mijn grootste onzekerheid is dat ik af en toe dik lijk. Dat neem ik heel serieus. Ik probeer te doen wat ik kan om in vorm te blijven en als ik aankom, maakt me dat onzeker."

Kim hoopt dat ze later herinnerd wordt als een 'slimme zakenvrouw, die hard werkte en sexy én moeder was'. Kanye hoopt dat zijn vastberadenheid ook na zijn dood nog wordt geroemd. "Ik ben veel meer vastberaden dan slim."

Kanye: goed figuur noodzakelijk voor Kim
Kanye: goed figuur noodzakelijk voor Kim (Foto: BuzzE)

Man opgepakt voor prostitueren meisje

De politie heeft een 24-jarige man in zijn woonplaats Helmond opgepakt omdat hij een zestienjarig meisje uit Breda als prostituee zou hebben laten werken.

Volgens de politie heeft hij klanten geworven door seksadvertenties te plaatsen. Het meisje zou hij vervolgens naar de woonadressen van klanten of naar hotels hebben gebracht. Ook naar die klanten loopt een onderzoek. De woning van de verdachte is doorzocht. Er zijn enkele telefoons, een tablet en een laptop alsmede een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen.

De rechter-commissaris heeft de man donderdag voor twee weken in bewaring gesteld.

Man opgepakt voor prostitueren meisje
Man opgepakt voor prostitueren meisje (Foto: ANP)

Clown Bassie in de lappenmand

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, sukkelt met zijn gezondheid. De acteur is de afgelopen weken 'onverwacht getrakteerd op een aantal opvolgende ontstekingen en aandoeningen', liet hij donderdag weten.

Bassie ligt sinds begin deze maand in de lappenmand. Hij is onder meer getroffen door de aangezichtsverlamming van Bell, waarbij de spieren van één helft in het gezicht ineens verlamd zijn. Die verlamming gaat meestal vanzelf over, maar dat kan enkele maanden duren.

Bassie sprak 'praktisch onverstaanbaar' als gevolg van de ontsteking. "En als ik iets dronk, morste ik meer dan mijn kleinzoon van tien maanden. Dat gaat nu allemaal al weer beter, zij het dat ik nu soms kijk als Vlugge Japie. Want ik kijk af en toe zo scheel dat ik met mijn linkeroog in mijn rechter broekzak kan kijken. Ook kan ik weer 'pierepiediepiedipie' zeggen zonder erbij te kwijlen."

Geen beroerte
Hoewel het al beter gaat, heeft Bassie nog veel klachten. "Mijn evenwichtgevoel is nog verstoord en mijn spieren zijn ook behoorlijk verzwakt. Want bijna vier weken te bed liggen met medicatie en ontstekingen is funest voor je spieren. Dus loop ik waggelend aan de hand van mijn vrouw door het huis."

De tachtigjarige clown wordt liefdevol verzorgd door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Met zijn broer Aad, ook bekend als acrobaat Adriaan, heeft hij veel contact via Skype. "Gisteren zei hij: Bas, oud worden met een paar gebreken is niet erg. Veel erger is niet oud worden."

Vanwege zijn gezondheidsproblemen geeft Bassie 'in ieder geval' tot eind augustus geen optredens. Hij wil benadrukken dat hij geen beroerte heeft gehad. "Bij de verschillende onderzoeken die ik heb gehad is gelukkig gebleken dat met het hart, de longen en de prostaat niets aan de hand is. Ook is er geen sprake van diabetes. Maar dat neemt niet weg dat mijn toestand nog niet aangenaam is en ik verder wat tijd nodig heb om te herstellen."

Clown Bassie in de lappenmand
Clown Bassie in de lappenmand (Foto: BuzzE)

Erdogan wil soldaten en spionnen commanderen

Recep Tayyip Erdogan wil de gewapende strijdkrachten en de inlichtingendienst MIT van Turkije onder zijn controle brengen. Om die maatregel waar te maken, is een wijziging van de grondwet nodig en daarvoor is in Turkije instemming van de oppositie vereist.

De opperste militaire raad in Turkije (YAS), die donderdag bijeen was, stemt waarschijnlijk in met de wijziging van de zeggenschap over het leger. De Turkse autoriteiten brengen vermoedelijk nog donderdag meer nieuws over de voorgestelde veranderingen naar buiten.

Erdogan wil soldaten en spionnen commanderen
Erdogan wil soldaten en spionnen commanderen (Foto: ANP)

Psychiaters veroordeeld voor pgb-fraude

Twee psychiaters en twee begeleiders zijn donderdag in Rotterdam veroordeeld voor het frauderen met persoonsgebonden budgetten. De begeleiders ronselden jarenlang mensen om zich voor te doen als patiënten.

Sommigen waren niet eens ziek, anderen veinsden een veel erger ziektebeeld. De psychiaters stelden valse verklaringen op waardoor de patiënten een pgb konden verkrijgen. De betrokkenen komen uit Eindhoven, Helmond en Rotterdam.

Een van de psychiaters en een van de begeleiders werden veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk drie en vier jaar. Zij hebben altijd ontkend iets te hebben misdaan.

De andere begeleider legde een bekentenis af en werd vrijgesproken van het valselijk opmaken van medische verklaringen. Hij werd wel schuldig bevonden aan het oplichten van het UWV en zorgkantoren. Aan hem legde de rechter een celstraf op van zes maanden en 240 uur taakstraf.

De tweede psychiater werd vrijgesproken van oplichting en het afgeven van valse medische verklaringen, maar niet van de overige aanklachten. Hij kreeg een boete van 5000 euro en mag vijf jaar lang niet als psychiater werken.

Psychiaters veroordeeld voor pgb-fraude
Psychiaters veroordeeld voor pgb-fraude (Foto: ANP)

Freek Vonk krijgt zaterdagavondshow op tv

Freek Vonk krijgt dit najaar een eigen zaterdagavondshow op NPO 1. De bioloog presenteert vanaf 27 augustus samen met Evi Hanssen de nieuwe familiequiz De Super Freek Show.

In de show nemen een dierenminnende familie of vriendengroep het op tegen een team van bekende Nederlanders. Wie heeft de meeste kennis over wilde dieren? De deelnemers wanen zich in de show een echte avonturier, want behalve vragen beantwoorden moeten ze ook hun handen vies maken, alles durven bekijken en voelen, ruiken en proeven wat Freek en Evi ze voorhouden.

"Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen", zegt Vonk in een reactie. ,,Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis. En ik vind het te gek dat ik het publiek en de kandidaten mee kan nemen op avontuur in de wondere wereld van de natuur! Ik ben zo blij, dit wordt helemaal geweldig!"

Het programma is elke zaterdag te zien om 20.30 uur bij BNN-VARA.

Freek Vonk krijgt zaterdagavondshow op tv
Freek Vonk krijgt zaterdagavondshow op tv (Foto: ANP)

NFI: man die kind doodreed, reed veel te hard

De achttienjarige man die op Koningsdag een peuter doodreed in Breda, reed veel te hard. Dat is het voorlopige oordeel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) na technisch onderzoek van de auto, bleek donderdag voor de rechtbank in Breda.

Volgens het onderzoek zou de man 80 kilometer per uur hebben gereden in een 30-kilometerzone. De driejarige Nassim werd tientallen meters meegesleurd door de auto van de verdachte. De verdachte reed na het ongeluk door, maar meldde zich later alsnog.

NFI: man die kind doodreed, reed veel te hard
NFI: man die kind doodreed, reed veel te hard (Foto: ANP)

Nieuw Nederlands spoor van Duitse overvallers

De Duitse politie heeft een nieuwe aanwijzing gevonden dat drie ex-RAF-leden zich in Nederland schuilhouden. Na hun jongste overval, eind juni in Cremlingen, is in hun auto een deel van een Nederlandse krant teruggevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in de deelstaat Nedersaksen donderdag gemeld.

De drie, Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette, hebben sinds 2011 waarschijnlijk acht overvallen op supermarkten en geldtransporten gepleegd. De rechercheurs hadden al een vermoeden dat ze in Nederland zitten, omdat hun mobiele telefoon hier is uitgezet. Justitie weet niet of de drie zich samen schuilhouden of dat ze zich hebben opgesplitst.

De Rote Armee Fraktion (RAF) was een links-extremistische terreurgroep. Vanaf de jaren zeventig pleegde de RAF in Duitsland bloedige aanslagen. In 1998 heeft de groep zichzelf opgeheven.

Nieuw Nederlands spoor van Duitse overvallers
Nieuw Nederlands spoor van Duitse overvallers (Foto: ANP)

Twitter komt met emoji voor Johan Cruijff Schaal

Omdat het voetbalseizoen in Nederland op het punt van beginnen staat, komt Twitter met twee emoji's: één voor de Johan Cruijff Schaal en één voor de Eredivisie.

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord spelen zondag in Amsterdam om de Johan Cruijff Schaal. Dat is de opening van het seizoen. Wie dit weekend de hashtags #JCSchaal of #FeyPSV gebruikt, krijgt daarachter de schaal te zien. Op de schaal staat rugnummer 14 van Johan Cruijff. "Dit is de eerste editie na het overlijden van Johan Cruijff. Vandaar dat we in samenwerking met Twitter een speciale Johan Cruijff emoji hebben ontwikkeld", aldus Bram Euser van de KNVB.

Een week later spelen NEC en PEC de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. Wie tijdens dat weekeinde de hashtag #Eredivisie gebruikt, ziet een gouden lauwerkrans met het getal 60. Zestig jaar geleden begon namelijk de Eredivisie.

Twitter komt met emoji voor Cruijff Schaal
Twitter komt met emoji voor Cruijff Schaal (Foto: BuzzT)

Tim Hofman eist geld terug van Vliegtickets.nl

Het is weer donderdag, dus het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van het enige programma op YouTube dat leuk en grappig om te kijken is: #BOOS, waarin Tim Hofman mensen helpt die boos zijn. Deze week de puber Jari, die via Vliegtickets.nl een reisje had geboekt. De heenreis ging goed, maar toen hij wilde inchecken voor de terugreis, lukte het niet. Hij moest hierdoor opnieuw betalen, en dat geld wil hij terug. Tim gaat samen met Jari naar het kantoor van Vliegtickets.nl om dit voor elkaar te krijgen.

Wekelijkse verkoopcijfers Japan week 29 - Nintendo in de plus

Elke week komt het Japanse Media Create met de verkoopcijfers van games en consoles in Japan. Het is altijd interessant om te zien welke games het goed doen, hoe de consoles ervoor staan en hoe dit fluctueert per seizoen. Hieronder de gegevens van week 29 in 2016 (18 juli tot en met 24 juli).

Games op Nintendo-platforms hebben een lange adem. Eerder bewezen onder andere Splatoon, Super Mario Maker en Animal Crossing: New Leaf dit al. Deze week zien we dat ook andere games nog een boost kunnen krijgen, voornamelijk 3DS-titels. 

Positie Game Platform Aantal Stijging/Daling Totaal
1 Yo-Kai Watch 3: Sushi / Tempura 3DS 168.782 -73% 800.918
2 Ys VIII: Lacrimosa of Dana PSV 43.753 x 43.753
3 Sumikko Gurashi: Mura o Tsukurundesu 3DS 20.616 x 20.616
4 Black Rose Valkyrie PS4 12.862 x 12.862
5 Minecraft: Wii U Edition Wii U 8.383 +3% 59.339
6 Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games Wii U 7.502 -1% 53.398
7 Splatoon Wii U 7.305 -11% 1.430.562
8 New Interpretation Stranger of Sword City PSV  7.248 x 7.248
9 Pokemon Omega Ruby / Alpha Sapphire 3DS  7.143 +74% 2.830.996
10 Kirby: Planet Robobot 3DS  6.087 +11% 356.474
11 Story of Seasons: Trio of Towns 3DS  6.082 -38% 162.565
12 Minecraft: PlayStation Vita Edition PSV 5.744 -6% 829.979
13 Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games 3DS  4.635 +11% 196.161
14 Overwatch PS4 4.184

-13%

124.706
15 Taiko no Tatsujin: Don Don! Mystery Adventure 3DS 3.252 -18% 64.433
16 7'scarlet PSV 3.128 x 3.128
17 Jikkyou Powerful Pro Baseball 2016 PSV 2.961 +3% 159.388
18 Grand Theft Auto V [New Price Edition] PS4  2.832  -11% 136.399
19 Culdcept Revolt 3DS  2.812 -57% 38.651
20 Coven and Labyrinth of Refrain PSV 2.733 -48% 42.519

Een 'x' bij stijging/daling geeft aan dat de game nieuw in de lijst is deze week en geen vergelijking heeft met vorige week.

Console Deze week Vorige week Dit jaar Totaal
3DS 26.732 27.806 766.962 20.952.964
PS4 20.021 20.395 739.813 3.040.893
PSV 11.363 10.991 505.710 5.099.108
Wii U 5.864 7.601 206.760 3.227.423
PS3 1.006 1.145 40.419 10.428.499
Xbox One 55 63 3.424 67.315

Mountainbikester Terpstra alsnog naar Rio

Op de valreep is er nog een Nederlandse deelnemer voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bijgekomen. Mountainbikester Anne Terpstra heeft alsnog voldaan aan de eisen van het NOC*NSF en mag haar ticket naar Brazilië gaan boeken.

Het NOC*NSF vereiste een plaats bij de eerste tien tijdens het Europees kampioenschap in Husqvarna. In Zweden eindigde Terpstra echter als elfde. De Internationale wielerunie UCI heeft echter een deelneemster aan het kampioenschap uit de uitslag geschrapt, waardoor Terpstra als tiende is geëindigd en alsnog aan de eisen voor kwalificatie heeft voldaan.

Maandag zal Terpstra afreizen naar Canada waar in het weekend van 6 en 7 augustus een wereldbekerwedstrijd op het programma staat. De Nederlandse zal daarna nog een week trainen om zich vervolgens in Brazilië te melden waar ze op 20 augustus in actie zal komen.

Tribunes Hockenheim afgedekt met doeken

Een deel van de tribunes van de Hockenheimring zal dit weekend voor de Formule 1-race afgedekt zijn met doeken. Dit duidt erop dat lang niet alle kaarten voor de Grand Prix van Duitsland verkocht zijn.

De organisatie op Hockenheim wilde minimaal 60.000 tickets aan de man brengen om de kosten te kunnen dekken, maar het is onduidelijk of dat aantal gehaald zal worden. Eind vorige maand stond de teller namelijk op nog maar 46.000 verkochte kaarten.

Vorige week in Hongarije was ook al een deel van de tribunes bedekt met doeken.

Rechter wordt klantvriendelijk

Mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij een rechtszaak kunnen binnenkort laten weten wat hun ervaringen zijn met de rechtszitting. Dat meldde de Raad voor de Rechtspraak donderdag.

Vanaf 1 september krijgen zij na de zitting online vragen voorgeschoteld. Ze kunnen hun mening kwijt over de uitspraak van de rechter, het verloop van de zitting en de rechtvaardigheid van het besluit. "Voor rechters is het erg belangrijk hoe mensen hun optreden ervaren. Een beslissing krijgt veel meer kracht als mensen zich rechtvaardig behandeld voelen", legt rechter Ingrid Corbeij uit.

De resultaten komen pas na de uitspraak bij de rechter terecht. "Dan is het aan hem om te besluiten iets ermee te doen. Als hij merkt dat zijn uitspraken verwarrend zijn, kan hij hierover praten met collega's, aldus een woordvoerster.

Rechter vraagt om mening
Rechter vraagt om mening (Foto: ANP)

Politie voorkomt 'Project X'-barbecue

De politie in het Zeeuwse Oud-Vossemeer heeft woensdagavond voorkomen dat een barbecuefeestje van een zestienjarige jongen uit de hand is gelopen.

De jongen plaatste een openbare uitnodiging op Facebook voor een barbecue. Hij merkte dat de uitnodiging al snel grootschalig werd gedeeld en geliket. Zo zag hij zijn uitnodiging ook terug op Instagram met 3500 likes en 524 reacties. Daarop schakelde hij de politie in. De jongen annuleerde de barbecue en liet dat op social media weten.

De politie hield 's avonds de toegangswegen van Oud-Vossemeer goed in de gaten en heeft ongeveer honderd jongeren tegengehouden die op weg waren naar de barbecue. "Gelukkig heeft de jongen ons snel ingeschakeld en is het niet uit de hand gelopen", zegt de politie. "Op dit moment is het nog onduidelijk of we de kosten gaan verhalen, maar we willen iedereen waarschuwen voor de financiële gevolgen van ondoordacht handelen op social media."

In 2012 zorgde een openbare uitnodiging voor de verjaardag van een zestienjarig meisje in Haren op social media voor een toeloop van duizenden jongeren in haar woonplaats. Grote rellen en vernielingen in de plaats waren het gevolg. Het geëscaleerde feest staat beter bekend als Project X Haren, vernoemd naar de film over een feest van drie jongeren in de VS dat volledig uit de hand loopt.

Ratelband gaat kaal voor vlog

Emile Ratelband heeft zich voor zijn vlog kaal laten scheren. De positiviteitsgoeroe wilde zijn vlogs promoten en weten hoe hij meer volgers kan trekken.

Voor zijn Youtubekanaal heeft Ratelband daarvoor de hulp ingeroepen van professioneel vlogger Renée van der Schoot. "Als ik op wil vallen moet ik het anders doen, dus ga ik mijn mooie haren afscheren", zegt hij tegen Rénee en geeft haar een scheerapparaat. "Dus maak jij mij maar eens kaal."

Op het Rembrandtplein in Amsterdam gaat het scheerapparaat door zijn lokken, terwijl Ratelband uitroept: "Daar gaan ze, mijn haartjes!"Toch is hij na afloop wel tevreden met het resultaat.

OM onderzoekt aangifte tegen Jos Verstappen

Het Openbaar Ministerie in Limburg onderzoekt een aangifte die de vader van Jos Verstappen zondag tegen zijn zoon heeft gedaan wegens mishandeling. Weliswaar trok vader Frans Verstappen die aangifte woensdagavond weer in, maar het staat het OM vrij de aangifte alsnog te onderzoeken, laat een woordvoerster van justitie in Maastricht donderdag weten.

De Telegraaf publiceerde woensdag een interview met Frans Verstappen waarin deze zei te zijn mishandeld door zoon Jos. Dat zou zondag zijn gebeurd na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar kleinzoon Max vijfde werd. Later ontkende hij het door de Telegraaf opgetekende verhaal weer en trok de aangifte in.

Advocaat Geert Jan Knoops van Jos Verstappen bevestigt desgevraagd dat de aangifte is ingetrokken. Hij zei dat Jos binnenkort wordt gehoord.

OM onderzoekt aangifte tegen Jos Verstappen
OM onderzoekt aangifte tegen Jos Verstappen (Foto: ANP)

Volkszanger Frank van Etten aangereden

Frank van Etten is woensdag aangereden door een bus. De Brabantse volkszanger heeft de nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht, maar is inmiddels weer thuis.

Aan het AD vertelt manager Willie Oosterhuis dat de gezondheidstoestand van de zanger aanvankelijk meeviel. "Frank werd na de crash per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mocht eigenlijk weer snel naar huis. Eenmaal thuis kreeg hij veel pijn aan zijn schouder en rug", aldus Oosterhuis. Na de dokter geraadpleegd te hebben werd Van Etten wederom per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De oud-deelnemer van de Hazes-talentenjacht Bloed, zweet en tranen is in ieder geval blij dat hij het nog na kan vertellen. "Ik had wel dood kunnen zijn. Gelukkig reed ik in een stevige auto, anders was ik volgens de ambulancebroeders misschien wel op slag dood geweest", laat Van Etten aan de krant weten.

Bus
De zanger reed op weg naar de sauna op een voor hem onbekend kruispunt, waar hij werd aangereden door een bus. "Ik werd daar zo hard aangereden door een bus dat mijn auto een paar cirkels maakte op het wegdek. Mijn nek klapte dubbel en in een fractie van een seconde trok mijn leven aan me voorbij. Dit was het dan, dacht ik. Een vrouw en kinderen die het voortaan zonder mij moeten stellen."

De levensliederenvertolker heeft geen idee hoe lang het gaat duren voordat hij weer de oude is en heeft al zijn optredens voor de komende tijd afgezegd.

Voor wie Frank van Etten niet kent, luister naar onderstaand nummer en je weet meteen over wie het gaat! 


Leef als een zigeuner

Volkszanger Frank van Etten aangereden
Volkszanger Frank van Etten aangereden (Foto: BuzzE)

FC Groningen huurt Juventus-talent Pozzebon

FC Groningen heeft zich versterkt met het jonge Juventus-talent Nicolò Pozzebon. De 19-jarige aanvaller komt op huurbasis naar Groningen en heeft in zijn contract een optie tot koop staan.

Hoewel FC Groningen eigenlijk op zoek is naar versterkingen in de defensie, heeft de club toch het 'buitenkansje' gepakt. Technisch manager Peter Jeltema ziet Pozzebon als een interessante optie. ''Voor het eerste van Juventus komt hij nu niet in aanmerking. En hij wilde graag buitenlandse ervaring opdoen.'', aldus Jeltema. 

De technisch manager ziet meer voordelen in de deal met Pozzebon. ''De contacten met een club van het kaliber Juventus zijn zeer interessant voor ons.'', sprak Jeltema. 

Zomercarnaval op lijst immaterieel erfgoed

Het Zomercarnaval in Rotterdam komt als honderdste traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Dat heeft het bij de inventaris horende kenniscentrum donderdag laten weten.

De Stichting Zomercarnaval Nederland heeft laten zien dat de traditie levend erfgoed is, van groot belang is voor de culturele identiteit en sociale cohesie en dat ze zich actief wil inzetten om dit kleurrijke erfgoed door te geven aan de toekomst, aldus het kenniscentrum.

Het Zomercarnaval is altijd in het laatste weekend van juli in Rotterdam en kent verschillende onderdelen, waaronder een markt. Hoogtepunt is de Straatparade op zaterdag, een tropisch aandoende carnavalsstoet die honderddduizenden mensen trekt.

Andere evenementen op de erfgoedlijst zijn verschillende bloemencorso's, de Nijmeegse Vierdaagse, de Passiespelen in Tegelen en het midwinterhoornblazen in Overijssel en Gelderland.

Zomercarnaval op lijst immaterieel erfgoed
Zomercarnaval op lijst immaterieel erfgoed (Foto: ANP)

Geen Flappie met kerst voor Veghelse boer

Bij een brand in een konijnenschuur in het Brabantse Veghel zijn donderdagochtend enkele duizenden konijnen om het leven gekomen. De brand brak rond 11:00 uur uit maar is inmiddels onder controle.

Bij de brand kwam giftig blauwzuurgas vrij, waardoor de konijnen een snelle dood stierven. Overigens kwam er ook asbest vrij bij de brand. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Helaas zal de boer het dit jaar dus zonder Flappie moeten stellen aan de kerstdis. 


Geen Flappie dit jaar.

Vergunning afschieten Zeeuwse damherten onterecht

In twee natuurgebieden in Zeeland mogen toch geen damherten worden afgeschoten. Op de herten mag normaal gesproken niet worden gejaagd, want het is een beschermde diersoort, maar het provinciebestuur verleende een ontheffing. Onterecht, bepaalde de rechtbank Zeeland-West-Brabant donderdag.

De zaak was aangespannen door stichting De Faunabescherming. Die maakte eerder tevergeefs bezwaar tegen het afschieten.

Vorig jaar bepaalde Gedeputeerde Staten (GS) dat het welzijn van de herten in gevaar was door de omvang van de populaties in Kop van Schouwen en Manteling van Walcheren. De bedoeling van de ontheffing was de aantallen damherten terug te brengen naar respectievelijk 325 en tachtig dieren. Maar Zeeland heeft volgens de rechtbank niet duidelijk aangegeven dat het welzijn van de dieren in gevaar is en ook is het de provincie niet gelukt de streefaantallen voor de populatie damherten aannemelijk te maken.

Damherten Zeeland toch niet afgeschoten
Damherten Zeeland toch niet afgeschoten (Foto: ANP)

Darksiders remastered voor huidige generatie consoles en pc

De apocalyptische hack-n-slash-game Darksiders komt in sterk verbeterde hoedanigheid naar de huidige generatie consoles en pc. Dat blijkt uit een vermelding op de website van de uitgever Nordic Games.

Vorig jaar kwam Darksiders 2 al in remastered uitvoering naar PlayStation 4, Xbox One en pc, onder de noemer 'Deathinitive Edition'. Gelukkig is men bij THQ hun inspiratie nog niet kwijt; de remaster van het eerste deel krijgt de vermelding 'Warmastered Edition' mee in de titel.

De remaster zal vele verbeteringen meebrengen, zoals een verdubbelde texture-resolutie, gedetailleerdere schaduwen, post-processing effects en 60 frames per seconde op PS4, Xbox One en pc. De Wii U-versie (jawel!) zal het moeten doen met 30 fps. Een releasedatum is er nog niet.

Darksiders kwam in 2010 uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Het spel haalde hoge cijfers vanwege de uitstekende combat en de goed uitgewerkte combinatie van game-elementen uit titels als Zelda en Devil May Cry.

Frankrijk krijgt nationale garde

Frankrijk gaat een nationale garde oprichten. President François Hollande, die het idee voor versterking van de veiligheid al eerder lanceerde, kondigde dat donderdag officieel aan.

Het is nog niet duidelijk wie de garde gaan vormen. Het kunnen reservisten van het leger zijn maar bijvoorbeeld ook die van de politie. Volgende maand praat het Franse veiligheidskabinet erover en in september het parlement.

Hollande sprak in een rede tot het parlement kort na de aanslagen in Parijs in november al van een nationale garde. Na nieuwe aanslagen zoals in Nice op 14 juli maakt Hollande er nu werk van. De Franse regering staat door de aanhoudende terreur onder druk van burgers die vinden dat er te weinig wordt gedaan aan de veiligheid in het land.

Frankrijk krijgt nationale garde
Frankrijk krijgt nationale garde (Foto: ANP)

Paus valt in Polen

Paus Franciscus is donderdag gevallen toen hij naar het altaar liep voor een massaal bezochte openluchtmis in het Poolse Czestochowa. Op beelden op internet was te zien hoe de kerkvorst kennelijk een tree mist en ter aarde stort.

De 79-jarige paus bleef ongedeerd en werd door andere geestelijken op de been geholpen. Hij liep daarna verder het altaar op. Franciscus is op dit moment in Polen vanwege de Wereldjongerendagen.

'F1-race op Monza tot 2020 op kalender'

Het lijkt erop dat de Formule 1 in ieder geval tot en met 2020 het circuit van Monza aan zal gaan doen. Naar verluidt heeft de Automobile Club D’Italia een contract ter waarde van 88 miljoen euro afgesloten met F1-baas Bernie Ecclestone.

Er gingen geruchten dat de Grand Prix van Italië naar Imola zou verkassen, maar die kunnen met deze nieuwe overeenkomst de prullenbak in. De deal die geldt voor de jaren 2017 tot en met 2020 zou de Italianen 22 miljoen euro per jaar kosten, waarvan waarschijnlijk de regio Monza vijf miljoen euro per jaar bijdraagt.

Dit jaar wordt er door de Formule 1 op 2, 3 en 4 september geracet op de supersnelle baan in Monza.

De beste trailers van San Diego Comic-Con

SDCC is alweer een paar dagen voorbij en met weemoed blikken we terug op al het moois wat ons dat dit jaar weer heeft gegeven:

Suicide Squad:

Na een succesvolle en een minder succesvolle trailer, gingen de makers op Comic-Con helemaal los met een leuk panel en als kers op de taart een nieuwe trailer.

Wonder Woman:

Diana Prince krijgt na jaren van probeersels een echte eigen film. Met Gal Gadot in de veelbelovende hoofdrol.

The LEGO Batman Movie:

Hij stal al de show in The LEGO Movie, maar krijgt nu zijn eigen film. Batman, ingesproken door Will Arnett, moet het samen met Robin opnemen tegen de Joker (Zach Galifianakis).

Kong: Skull Island:

Na het succes van King Kong-film van de hand van Peter Jackson blijkt het verhaal nog steeds interessant voor filmmakers. Regisseur Jordan Vogt-Roberts waagt zich er dit keer aan. In de hoofdrollen zien we Tom Hiddleston en Brie Larson.

Doctor Strange:

Er werd gemengd gereageerd op de casting van Benedict Cumberbatch als de succesvolle magiër Doctor Strange. Ook na de eerste trailer, een teaser pur sang, was het enthousiasme nog niet al te groot. Dat gaat als het goed is veranderen na het zien van deze trailer. Behold!

Fantastic Beast & Where To Find Them:

Ook bij deze film was er een mengeling. Fans wisten niet goed hoe ze moesten reageren op de verfilming van het schoolboek van Harry Potter, dat inmiddels een trilogie zal worden (The Hobbit-trauma, anyone?). Echter, de trailers zien er goed uit en de eerste reacties zijn positief. Het is nog wel even wachten tot november, en dan zal de Potter-gekte weer losbarsten. Oh, en aanstaande zaterdag op zondag, als het achtste boek uitkomt.

Justice League:

Okay, het is misschien nog niet heel veel. Maar het is wel een poging van DC om fans alvast kennis te laten maken met de acteurs die hun favoriete superhelden zullen gaan spelen. Onder andere The Flash, Cyborg en Aquaman komen voorbij. Uiteraard laat Batman (Ben Affleck) zich nog even zien.

Wat vond jij het tofste moment van San Diego Comic-Con. Welke trailer liet jou op je stoel dansen of zorgde voor een flinke facepalm?

Twitter Sarah Silverman gehackt

Het Twitteraccount van Sarah Silverman is enige tijd gehackt geweest. Op de officiële pagina van de comédienne verscheen woensdag een anti-Hillary Clintonvideo met een hashtag dat de presidentskandidate in de gevangenis thuishoort.

De tweet op Silvermans pagina luidde: "Amerika, word je wakker?" en werd vergezeld door een vijf minuten durende Youtube-video van waarschijnlijk de hackergroup Anonymous, die Clinton beschuldigt van criminele activiteiten. Of Anonymous ook daadwerkelijk achter de hack zit, is onbekend.

Kort nadat de tweet verscheen kreeg Silverman weer toegang en twitterde ze dat haar account was gehackt en dat zij het niet was. Sarah was een uitgesproken Bernie Sanders-aanhanger gedurende zijn gooi naar het presidentschap, maar tijdens de eerste nacht van de Democratische Nationale Conventie maandag hield ze toch een pro-Clintonspeech.

Twitter Sarah Silverman gehackt
Twitter Sarah Silverman gehackt (Foto: BuzzE)

Uber: wacht in de buurt van een PokeStop

Een tip van Uber aan zijn taxichauffeurs: zoek uit waar een Pokémon gym of een PokeStop te vinden is en wacht in de buurt daarvan. Iemand die Pokémon Go speelt, kan namelijk de taxi nemen naar de volgende plek. "Je kunt hem of haar niet alleen helpen met een rit, maar je kunt ze ook snel naar een andere hotspot brengen als je de plekken kent", aldus de taxi-app.

Een ander advies: installeer Pokémon Go. Ook als je het zelf niet speelt, heb je als Uber-chauffeur iets om onderweg over te praten. "Zit je in het gele, rode of blauwe team?" en "Heb je de Squirtle gevangen?" zijn twee voorbeeldzinnetjes die Uber noemt.

Uber roept zijn taxichauffeurs ook op om voorzichtig te zijn. Voetgangers die het spel spelen, letten namelijk minder goed op het verkeer. Dat geldt zelfs voor sommige automobilisten. "Voor de veiligheid van jezelf en je passagiers, wees onder het rijden extra bewust van anderen die mogelijk afgeleid zijn."

Uber: wacht in de buurt van een PokeStop
Uber: wacht in de buurt van een PokeStop (Foto: BuzzT)

'Calvin wil niet samenwerken met Kanye'

Calvin Harris en Kanye West duiken toch niet samen de studio in. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten over de Schotse dj die graag een samenwerking zou willen met de aartsrivaal van zijn ex Taylor Swift.

TMZ sprak met bronnen van zowel Calvin en Kanye en concludeert dat de beide heren geen muziekplannen samen hebben en dat ze elkaar zelden spreken. Volgens de ingewijden van Calvin zou de dj helemaal klaar zijn met al het drama omtrent zijn recente breuk met Taylor en wil hij alles vermijden wat met haar te maken heeft.

E! berichtte eerder dat zowel Kanye als Calvin elkaars muziek wel zagen zitten en daarom een samenwerking wilden aangaan. Kanye's vrouw Kim Kardashian en Calvin kwamen elkaar afgelopen weekend al tegen op de verjaardag van Jennifer Lopez. Volgens bezoekers van het feest hadden de twee een geanimeerd gesprek. Kim heeft momenteel grote ruzie met Taylor Swift, die escaleerde toen de realityster opnames van een telefoongesprek tussen Taylor en Kanye op Snapchat zette.

'Calvin wil niet samenwerken met Kanye'
'Calvin wil niet samenwerken met Kanye' (Foto: BuzzE)

Assad zegt rebellen amnestie toe

De Syrische president Bashar al-Assad heeft donderdag rebellen die binnen drie maanden de wapens neerleggen en zich overgeven amnestie in het vooruitzicht gesteld. Hij kondigde dat aan via staatsmedia.

Syrië is samen met Rusland bezig met een offensief rond de stad Aleppo, die al langere tijd in handen is van rebellen. Zeker 250.000 burgers zitten vast in de stad. Rusland en Syrië kondigden donderdag aan dat er pogingen worden ondernomen om de burgers de stad uit te krijgen via corridors. Ook wordt er een mogelijkheid geschapen voor rebellen om de stad uit te komen en zich over te geven.

Assad zegt rebellen amnestie toe
Assad zegt rebellen amnestie toe (Foto: ANP)

Tips in zoektocht naar Duitse RAF-leden

Verschillende tips zijn binnengekomen in de zoektocht naar drie ex-RAF-leden die zich mogelijk in Nederland bevinden. Dat heeft de Landelijke Eenheid van de politie donderdagochtend laten weten. De tips worden onderzocht.

Dinsdag werd een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor mensen die tips hebben die leiden tot de aanhouding van de Duitse overvallers.

Het gaat om oud-leden van de Duitse terreurgroep Rote Armee Faktion: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. Zij hebben zich tussen 2011 tot 2016 waarschijnlijk schuldig gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. De politie denkt dat het drietal mogelijk in Nederland woont, omdat daar voor het laatst hun mobiele telefoon is gebruikt. De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk.

Tips in zoektocht naar overvallers
Tips in zoektocht naar overvallers (Foto: ANP)

Longwatch: de waarheid achter Ghostbusters

De controversie rondom Ghostbusters wil maar niet ophouden, en de film lijkt vooralsnog niet uit de kosten te geraken. Velen zullen daarover juichen, anderen trekken zich niets aan van de controversie.

Toch is er meer dan alleen de reboot, het gebrek aan respect voor het bronmateriaal en de matige reviews.

Waarom stapte Ivan Reitman uit het project? Wat was de verborgen agenda van Sony en diens CEO wat betreft Ghostbusters? Op basis van beschikbare informatie, interviews en uitvoerig spitten in de destijd bij de Sony hack gelekte e-mails wordt het verhaal uit de doeken gedaan. Van de exacte woorden die Reitman diende te gebruiken om het regisseurstokje over te geven, tot het bewust buiten besprekingen houden van Reitman, tot de uitzonderlijke drang om doelbewust een all-female cast neer te zetten.

Longwatch, maar worth it! 

Politie waarschuwt Hilary Duff voor engerd

De politie van Beverly Hills heeft contact opgenomen met de beveiliging van Hilary Duff om ze te waarschuwen voor een enge aanbidder.

Begin deze maand kreeg de politie een telefoontje van een verontruste limousinechauffeur. Hij was ingehuurd door een man die met een foto van Hilary's huis op zak liep en hem had gevraagd naar het huis te rijden. De man zou met de actrice willen trouwen, maar aangezien hij geen adres had, strandde de poging na twee uur rondrijden.

Volgens TMZ zou de man bekend zijn bij Hilary's beveiligers omdat zij het in het verleden al met hem aan de stok zouden hebben gehad. Toen heeft Hilary geen aangifte gedaan of een straatverbod aangevraagd. De beveiliging rondom Hilary is inmiddels verscherpt.

Politie waarschuwt Hilary Duff voor engerd
Politie waarschuwt Hilary Duff voor engerd (Foto: BuzzE)

Elon Musk's Hyperloop busted?

We hebben allemaal wel gehoord van de Hyperloop. De supersnelle capsules die met ongeveer 1000km/u door een vacuümbuis mensen en goederen moet gaan vervoeren.

In onderstaande video wordt echter op uitgebreide wijze en met solide argumenten duidelijk gemaakt waarom de Hyperloop niet kan en zal werken. Van de expansie van de buizen door temperatuursverschillen tot problemen met het behouden van een vacuum en de eenvoudige manier om iedereen in de buis te doden door er een kogel op af te vuren; alles komt aan de orde.

Wat denk jij voor en na het zien van de video? Komt de Hyperloop er? Of is het inderdaad een leuk fantasieprojectje dat gedoemd is te mislukken?

Dr. Dre niet aangeklaagd na verkeersruzie

De ruzie waarbij Dr. Dre volgens een motorrijder maandag een wapen trok, heeft geen juridische gevolgen voor de rapper. De openbaar aanklager in Los Angeles vond niet genoeg bewijs om de muzikant aan te klagen.

De motorrijder verklaarde maandag dat de rapper een wapen had getrokken na een woordenwisseling. De man zou zijn motor voor de oprijlaan van Dr. Dre hebben neergezet en de rapper zou hem onder dreiging van een pistool hebben gesommeerd te vertrekken. De artiest beweert echter dat hij de man alleen heeft gevraagd opzij te gaan, omdat de motor de weg blokkeerde.

Dr. Dre werd toch in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. Woensdag verklaarde een woordvoerder van de rechtbank echter, dat de aanklager geen reden ziet een eventuele aanklacht wegens wapenbezit door te voeren.

Dr. Dre niet aangeklaagd na verkeersruzie
Dr. Dre niet aangeklaagd na verkeersruzie (Foto: BuzzE)

Obama zeer optimistisch over toekomst Amerika

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn toespraak op de Democratische conventie in Philadelphia aangegrepen om terug te kijken op zijn eigen termijn. "Ik ben optimistischer over de toekomst van Amerika dan ooit tevoren", zei Obama trots op de derde dag van de conventie.

De president noemde onder meer het lage werkloosheidscijfer en de goedkeuring van het homohuwelijk als successen van zijn presidentschap. Ook creëerde Obama nieuwe banen en werden de banden met Cuba aangehaald. "Maar natuurlijk hebben we ook onze zorgen, over het betalen van de rekeningen, het beschermen van onze kinderen en de zorg voor een zieke ouder."

Obama pleitte vooral voor meer veiligheid en vrede in de wereld en weet dat die kerntaak bij Hillary Clinton in goede handen is. Volgens de president is er niet eerder iemand geweest die zo geschikt is voor het presidentschap als Clinton.

Aanval
Obama haakte tijdens zijn toespraak in op de slogan van Clintons Republikeinse tegenstander. Donald Trump wil 'Amerika weer groot maken'. "Maar Amerika is al groot, Amerika is al sterk", zei de president daarop. "Amerika is veel sterker dan zeven jaar geleden, toen ik aantrad als president."

Op de conventie spraken tal van Democratische prominenten, onder wie de huidige vicepresident Joe Biden. Ook hij ging in de aanval tegen Trump en verweet hem gebrek aan empathie en medeleven.

Gabrielle Giffords zorgde voor een emotioneel optreden. Het gewezen Amerikaanse Congreslid uit Arizona werd in 2011 tijdens een politieke bijeenkomst door het hoofd geschoten. In Philadelphia sprak ze haar vertrouwen uit in Clinton, die een einde moet maken aan de liberale wapenwet.

Obama zeer optimistisch over toekomst Amerika
Obama zeer optimistisch over toekomst Amerika (Foto: ANP)

Politie valt broedplaats salafisten binnen

De politie in het Noord-Duitse Hildesheim is woensdag een moskee binnengevallen die geldt als een verzamelplek van radicale salafisten. De politie had de Duitssprekende Islamitische Kring van Hildesheim, die de moskee in handen heeft, al langer op de korrel. Bij acht leden werden huiszoekingen verricht. Het is niet bekend of er mensen zijn opgepakt.

Volgens de Duitse autoriteiten is de moskee een broedplaats waar moslims radicaliseren en hun deelname aan de jihad aangemoedigd wordt. Daarnaast roepen leiders in preken en lezingen op tot haat tegen ongelovigen.

Woensdagavond was de politieactie, waarbij 350 zwaarbewapende agenten werden ingezet, voorbij.

Politie valt broedplaats salafisten binnen
Politie valt broedplaats salafisten binnen (Foto: ANP)

Minder 'kiloknallers' in de aanbieding

Supermarkten hebben in de eerste helft van dit jaar minder vaak vlees zonder keurmerk in de aanbieding gedaan. Dit concludeert actiegroep Wakker Dier. Het aantal zogenaamde kiloknallers is met 6 procent gedaald van bijna 5400 naar 5100.

Maar volgens de organisatie is nog altijd drie op de vier aanbiedingen een kiloknaller, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van de foldermonitor van Wakker Dier. Vooral marktleiders Albert Heijn en Jumbo bieden veel vaker keurmerkloos vlees aan. Beide supermarkten spreken dit echter tegen. Ze hebben aan de NOS laten weten dat dit vooral komt doordat Wakker Dier de definitie van een kiloknaller steeds strenger maakt.

Het aantal aanbiedingen van vlees mét een dierenwelzijnskeurmerk is in de eerste zes maanden van 2016 flink toegenomen. Het gaat om een stijging van 585 naar 1770.

Wakker Dier voert al lange tijd actie tegen de kiloknallers in de supermarkten.

Minder 'kiloknallers' in de aanbieding
Minder 'kiloknallers' in de aanbieding (Foto: ANP)

Mobileye levert geen sensoren meer aan Tesla

Tesla werkt niet langer samen met het Amsterdams-Israëlische bedrijf Mobileye, dat de sensoren leverde voor zelfrijdende auto's. Aanleiding is een dodelijk ongeluk met zo'n auto. Die botste eerder dit jaar zonder te remmen tegen een overstekende vrachtwagen. De sensoren waren niet in staat de truck te zien en op de rem te trappen, ze zagen de vrachtwagen aan voor een verkeersbord.

Topman Amnon Shashua van Mobileye maakte de breuk bekend. Het is niet duidelijk wie met wie heeft gebroken. "We hebben beslist wat we hebben beslist", zei Shashua wel. Hij zei ook dat er "veel op het spel staat voor de reputatie van Mobileye en de gehele industrie".

Mobileye en Tesla werken nog wel samen in de ontwikkeling van de huidige EyeQ3-chips, maar daar blijft het bij.

Mobileye gaat verder met BMW en Intel. Ook die werken aan zelfrijdende auto's. Tesla gaat zijn apparatuur mogelijk zelf verder ontwikkelen.

Mobileye levert geen sensoren meer aan Tesla
Mobileye levert geen sensoren meer aan Tesla (Foto: BuzzT)

Duitser razend over Pokémon

Het constante gezoek voor zijn deur door Pokémonjagers heeft een inwoner van het Duitse Nabburg tot grote razernij gedreven. De man rende volgens de politie deze week naar buiten om met een houten stok een geparkeerde auto te bewerken waarin iemand naar zijn mobieltje zat te staren.

De man heeft de pech dat precies bij zijn woning een virtueel beestje is gesitueerd. Sinds het begin van de hype rond het onlinespel staan daarom dag en nacht mensen in auto's met draaiende motor en luide muziek voor zijn deur.

De schade aan de auto bedroeg 500 euro.

Duitser razend over Pokémon
Duitser razend over Pokémon (Foto: BuzzT)

Dotan in top 10 best verkopende albums ooit

Dotan heeft met zijn album 7 Layers een plek behaald in de top 10 van best verkopende albums in Nederland aller tijden.

Het album van de Nederlandse singer-songwriter kwam binnen op de tiende plek. 7 Layers, met daarop onder meer de hits Home en Hungry, kwam in 2014 uit en behaalde eerder al de dubbelplatinastatus.

Voor Home kreeg Dotan in 2014 een Edison Award voor Beste Song en 3FM riep het nummer uit tot Single Van Het Jaar. Het nummer was dat jaar de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000.

Dotan in top 10 best verkopende albums ooit
Dotan in top 10 best verkopende albums ooit (Foto: BuzzE)

'Rusland en Syrië gebruiken clusterbommen'

Syrië en Rusland gebruiken bij bombardementen op gebied dat door rebellen wordt gecontroleerd in Syrië op grote schaal clusterbommen. Dat meldde Human Rights Watch (HRW) donderdag. De organisatie telde sinds eind mei 47 aanvallen waarbij clusterbommen werden gebruikt en waardoor tientallen burgers omkwamen of gewond raakten.

Veel van de aanvallen waren ten noorden en westen van de stad Aleppo. Deze stad is in handen van de rebellen en is een belangrijk slagveld in de oorlog. Rusland heeft ontkend dat het clusterbommen gebruikt, maar volgens HRW is er steeds meer bewijs dat dit wel zo is.

Clusterbommen vallen na het afvuren uiteen in honderden kleinere bommen, die over een groot gebied afgaan. Sommige van die kleine bommen gaan niet direct af en werken als een soort landmijn, waardoor ze ook op lange termijn een gevaar vormen voor burgers.

'Rusland en Syrië gebruiken clusterbommen'
'Rusland en Syrië gebruiken clusterbommen' (Foto: ANP)

Veel media-eer voor For Honor

Ubisoft heeft een accolade-trailer van For Honor uitgebracht. Kortom, de lovende media-uitlatingen vliegen over je scherm. We worden er ook aan herinnerd dat er een alpha-demo gaat komen, daar kun je je hier voor inschrijven.

In deze nieuwe actie IP kruipen spelers in de huid en harnassen van elitekrijgers uit het nalatenschap van ridders, vikings en samoerai en slacht je de andere partijen af met onder andere quicktime events.

For Honor verschijnt op 14 februari 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Zeker 500 miljoen schade door noodweer

De extreme hoos- en hagelbuien eind juni in grote delen van Nederland hebben een schade van zeker 500 miljoen euro veroorzaakt aan woningen, auto's en agrarische bedrijven. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. De schade kan nog oplopen, omdat vanwege de uitzonderlijke omvang verzekeraars nog bezig zijn met de inventarisatie en afhandeling van claims.

De schade aan personenauto's, caravans en woonhuizen komt volgens de eerste telling uit op 325 miljoen euro. In 40 procent van de gevallen gaat het om schade aan woningen. De verzekerde zakelijke schade bedraagt volgens de eerste berekeningen 175 miljoen euro, waarvan het grootste deel in de agrarische hoek zit.

De totale schade ligt hoger, want niet iedereen heeft zich verzekerd tegen deze vormen van weerschade.

Zeker 500 miljoen schade door noodweer
Zeker 500 miljoen schade door noodweer (Foto: ANP)

Veel ongelukken bij aansteken BBQ of vuurkorf

Nog steeds zijn veel mensen onvoorzichtig bij het gebruik van brandbare vloeistoffen waarmee ze de barbecue of vuurkorf op gang willen helpen en lopen geregeld mensen ernstige brandwonden op. Alleen al vorige week, toen het echt zomerweer was, zijn er zeven mensen behandeld in een van de drie brandwondencentra na zo'n ongeluk. Dat meldde de Brandwondenstichting donderdag.

Het gaat om ongelukken met brandgel, spiritus, bio-ethanol en (was)benzine.

"Onze conclusie is dat er nog behoorlijk onvoorzichtig wordt gedaan bij het aansteken van een barbecue of vuurkorf", aldus Jacob Blik van het Brandwondencentrum Groningen. "En dan te bedenken dat we nog veel barbecuedagen in het vooruitzicht hebben deze zomer."

In 2015 werden 81 mensen met ernstige brandwonden opgenomen na een ongeluk met brandbare vloeistof. Het grootste gevaar zit in de gaswolk die vrijkomt bij het openen van de fles. Eén vonkje is genoeg voor een meterslange steekvlam. Niet alleen degene die de brandbare vloeistof in de barbecue of de vuurkorf spuit loopt gevaar, ook de omstanders kunnen vlam vatten.

Volgens de Brandwondenstichting zijn aanmaakblokjes het enig veilige middel om de barbecue mee aan te steken.

Vuurkorf (Foto: DJMO)
Vuurkorf (Foto: DJMO)

Auto-industrie helpt NXP vooruit

Chipproducent NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal fors meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Vooral in de autobranche deed hij goede zaken. NXP is 's werelds grootste chipleverancier aan de auto-industrie sinds het vorig jaar Freescale inlijfde.

De omzet van NXP steeg afgelopen kwartaal met 57 procent tot 2,4 miljard dollar, iets meer dan waar analisten rekening mee hielden. Voor het derde kwartaal handhaafde het Eindhovense bedrijf zijn verwachtingen, waarbij de omzet zal uitkomen op 2,4 miljard tot 2,5 miljard dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 13 miljoen dollar, vooral door kosten met betrekking tot de overname.

De automotive-chips van NXP worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen zoals hulpsystemen voor de bestuurder, infotainment en netwerken tussen verschillende autosystemen. Daarnaast maakt NXP ook chips voor smartphones en tablets, maar hier kampt het bedrijf met de zwakkere vraag naar die apparaten.

Auto-industrie helpt NXP vooruit
Auto-industrie helpt NXP vooruit (Foto: BuzzT)

Paniek na ontsnapping psychiatrisch patiënt

Een geesteszieke man heeft woensdagavond voor opschudding gezorgd in het Duitse Bremen en omstreken. De negentienjarige psychiatrisch patiënt ontsnapte woensdag uit een inrichting in Diepholz en vluchtte naar een nabijgelegen winkelcentrum. Daar zou hij gedreigd hebben mensen op te blazen.

De politie besloot het grote winkelcentrum daarop te ontruimen, maar de man werd niet gevonden. Uiteindelijk konden politieagenten hem in de nacht van woensdag op donderdag aanhouden op het centraal station van Bremen. Het bleek om een Algerijnse asielzoeker te gaan. Volgens de politie was de man vooral een gevaar voor zichzelf en was zijn actie geen daad van terreur.

Paniek na ontsnapping psychiatrisch patiënt
Paniek na ontsnapping psychiatrisch patiënt (Foto: ANP)

Doodrijder peuter Breda voor rechter

De rechtszaak tegen een achttienjarige man die afgelopen april in Breda een peuter doodreed, begint donderdag. Het gaat om een zogenoemde pro forma zitting, waarin onder meer wordt bekeken of de jongeman vast moet blijven zitten, wat voor onderzoek er nog nodig is en wanneer de inhoudelijke behandeling mogelijk gepland kan worden.

De fatale aanrijding in april zorgde voor een grote schok. Het driejarige jochie werd op Koningsdag 's middags aangereden. Hij werd een heel stuk meegesleurd door de auto en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De achttienjarige reed door na het ongeluk, maar meldde zich later bij de politie.

De jongeman wordt ook verdacht van drugshandel, dat komt tevens aan de orde in de rechtszaak. Het is overigens niet duidelijk of de twee zaken verband met elkaar houden.

Doodrijder peuter Breda voor rechter
Doodrijder peuter Breda voor rechter (Foto: ANP)

Zwangere Cosby-actrice ontkent vreemdgaan

Keshia Knight Pulliam heeft een boekje opengedaan over haar echtgenoot Ed Hartwell, die dinsdag een scheiding aanvroeg.

Volgens de The Cosby Show-actrice ging Ed, met wie zij op Oudjaarsdag trouwde, al vroeg in hun huwelijk vreemd. Keshia zou hem destijds zelfs al hebben willen verlaten. "Ik had de scheidingspapieren al klaar, maar hij zei alle juiste dingen. Hij wilde een familie zijn", vertelde de 37-jarige woensdag aan Entertainment Tonight.

Keshia maakte vorige week bekend dat ze zwanger is van een meisje. Oud-footballspeler en realityster Ed heeft nu een vaderschapstest geëist. "Dat is geen probleem, dit is zijn dochter", zegt de actrice daar over.

De voormalige kindster, die jongste dochter Rudy Huxtable speelde in The Cosby Show, is niet van plan nog een reddingspoging voor haar huwelijk te ondernemen. Ook is dit de laatste keer dat ze de scheiding in het openbaar bespreekt. "Na dit interview ben ik er klaar mee. Ik blijf dit niet herbeleven, maar ik sta het ook niet toe dat mensen leugens over me vertellen."

Zwangere Cosby-actrice ontkent vreemdgaan
Zwangere Cosby-actrice ontkent vreemdgaan (Foto: BuzzE)

Doorstart Beerenburg-maker Weduwe Joustra

Ook Beerenburg-maker Weduwe Joustra maakt een doorstart. Voor dit Friese onderdeel van de failliete Dirkzwager Groep is eveneens een nieuwe eigenaar gevonden. Eerder werd al een doorstart aangekondigd van distilleerderij Cooymans, die onder meer Floryn-jenever stookt.

Weduwe Joustra komt weer in Friese handen, zo bevestigde directeur Heleen Sonnenberg woensdag. Het uit 1864 stammende bedrijf uit Sneek wordt overgenomen door Boomsma Distilleerderij uit Leeuwarden.

De deal betekent dat Weduwe Joustra zijn activiteiten, die recent waren stilgelegd, weer kan hervatten. Het is evenwel nog niet duidelijk of alle zeven medewerkers aan het werk kunnen blijven. Boomsma telt ongeveer dertig werknemers.

Distilleerderijconcern Dirkzwager ging eerder deze maand ten onder door financiële problemen bij slijterijketen Mitra. Dat dochterbedrijf kampte al jaren met dalende verkopen en toegenomen concurrentie. Eerder was al duidelijk dat er geen complete doorstart van Dirkzwager inzat. Daarom mikten de curatoren op de verkoop van delen van het bedrijf

Doorstart Beerenburg-maker Weduwe Joustra
Doorstart Beerenburg-maker Weduwe Joustra (Foto: ANP)

Moordenaars Falcone na kwart eeuw cel in

Ruim 24 jaar nadat de Italiaanse maffiajager Giovanni Falcone werd vermoord, heeft een rechtbank in Caltanissetta op Sicilië vier betrokkenen tot levenslang veroordeeld. De vier maffiosi behoorden tot de daders en de kring daaromheen, desondanks kregen allen dezelfde straf.

Onderzoeksrechter Falcone maakte in de jaren tachtig met veel succes jacht op de georganiseerde misdaad. Hij wist eind jaren tachtig in totaal 360 maffiosi veroordeeld te krijgen. Hij werd er in heel Italië beroemd en onder de leden van de maffia berucht mee. Op 23 mei 1992 gebeurde wat velen allang vreesden. Met een bom van 500 kilo werd de auto van Falcone opgeblazen. Behalve de magistraat kwamen zijn vrouw en drie lijfwachten om het leven.

Moordenaars Falcone na kwart eeuw cel in
Moordenaars Falcone na kwart eeuw cel in (Foto: ANP)

COA sluit noodopvanglocaties voorlopig

Er komen steeds minder asielzoekers naar Nederland. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom besloten om de komende weken circa vijftien noodopvanglocaties te sluiten. Ook neemt het COA afscheid van tijdelijk personeel en zet het plannen voor nieuwe opvangcentra voorlopig in de ijskast.

Dat blijkt uit een interview met directeur Gerard Bakker, dat donderdag is verschenen in De Telegraaf. Het is een grote ommekeer met een paar maanden geleden, toen het COA nog druk op zoek was naar nieuwe opvanglocaties. Volgens Bakker verandert de stroom vluchtelingen continu en vereist dit dossier daarom flexibiliteit. Nu is er ruimte om mensen uit de noodopvang te halen en naar gewone asielzoekerscentra te brengen waar meer faciliteiten zijn, aldus de directeur.

Bakker benadrukt dat de bouw van centra "waar de spade al in de grond gaat"gewoon doorgaat.

COA sluit noodopvanglocaties voorlopig
COA sluit noodopvanglocaties voorlopig (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer..Meest bewolkt en een paar buien

Goeiemorgen! Vooral in het westen verloopt de maand juli uitermate zonnig. Zeker langs de kust ligt het aantal uren zon er ver boven normaal met 200 tot plaatselijk zelfs 220 uur zon. Eveneens kun je ook duidelijk zien waar de meeste buien zijn gevallen. In het binnenland dus. In Zeeland is plaatselijk maar 10 mm gevallen, terwijl er dieper landinwaarts al hier en daar 50 tot 90 mm is gevallen. Op een paar plekken zelfs meer dan 100 mm.

Vandaag is het over het algemeen bewolkt en valt er af en toe wat regen of motregen. In de loop van de dag wordt de neerslag in het zuiden en oosten wat actiever en kan er mogelijk ook onweer bij voorkomen. In, jawel, het zuidwesten en westen kan het dan alweer wat gaan opklaren. Stralend zonnig lijkt het echter niet te worden, want er blijven nog wel wat wolkenvelden hangen. Bij dit alles ligt het kwik tussen de 19 op Terschelling en 23 in het zuidoosten. De wind stelt niet zo veel voor en is veranderlijk.

Morgen kunnen er op meer plekken enkele buien vallen, al lijkt de voorkeur wederom op het binnenland te liggen.  De temperatuur ligt dan over het algemeen rond de 20 graden.

Op zaterdag is er dan weer wat meer ruimte voor de zon, al blijft een lokale bui steeds mogelijk. Aan de temperatuur veranderd niet zo veel. 

Fijne dag!

Zon op 05:55
Zon onder 21:37
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Kitesurfers op het IJsselmeer (Foto: DJMO)
Collega DJMO zag een groep kitesurfers actief op het IJsselmeer. (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
450 Keizer Theodosius II overlijdt enkele dagen na een ongelukkige val van zijn paard.
 1976 Alle zes miljoen inwoners van Peking verblijven dagenlang op straat na zeer zware aardbevingen. die het noordoosten van China treffen en het leven eisen van 240.000 mensen.
1988 Koning Hoessein van Jordanie doet officieel afstand van de Westelijke Jordaanoever als Jordaans grondgebied.
2007 De 83e 24 uur van Spa-Francorchamps wordt gehouden.
2061 Passage van de komeet Halley.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

Stegeman kijkt uit naar Europese confrontatie

Heracles Almelo zal later deze dag voor het eerst een officiële wedstrijd spelen tegen een club buiten Nederland. FC Arouca zal de opponent zijn van de Almeloërs. De Portugezen zijn geen grote bekende: Ook zij debuteren in Europees verband. Coach John Stegeman kijkt uit naar de wedstrijd, maar voorziet ook moeilijkheden.

"Het is een lastige tegenstander. Ze spelen compact en op de counter, maar we kijken wel uit naar deze wedstrijd", sprak de oefenmeester. Hij wist ook te vertellen dat hij nog niet eerder van FC Arouca had gehoord. Dat is ook niet zo vreemd, want de club speelt pas vier jaar op het hoogste niveau in Portugal, na jarenlang een amateurvereniging te zijn geweest. Hij winde wat informatie in bij Mitchell van der Gaag, die coach was bij Belenenses en nu bij Excelsior de hoofdtrainer is. Hij promoveerde in hetzelfde seizoen als FC Arouca met zijn club. "We moeten vooral volwassen spelen", zei Stegeman hierover.

Verder wisten de Heraclieden maar weinig informatie in te winnen. Bij een spionagetrip naar een oefenwedstrijd werd de Almelose brigade weggestuurd, waardoor ze maar weinig hebben kunnen zien. Heracles zal in ieder geval graag de nul willen houden en hoopt dat te bereiken met het gevraagde volwassen spel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.