Suljovic stuurt Bunting naar huis op World Matchplay

Mensur Suljovic heeft zondag middag de tweede ronde van de World Matchplay weten te halen. De Oostenrijkse darter won na een vroege brak van Stephen Bunting. Het werd 10-8. Voor Kim Huybrechts zit het toernooi erop. Hij verloor met dezelfde cijfers van Gerwyn Price.

Bunting aan de partij en kreeg in de derde leg to een break om de o ren. De Engelsman herstelde dat nog, maar een leg later was hij scorend wisselvallig. Bunting gooide dubbel twintig niet voor een 145 finish, waarna een 76-finish van Suljovic wel raak was. Suljovic bevestigde de break nu wel met een 134-finish voor 4-2.

Suljovic bleef deze break vasthouden. In zijn eigen leg bleef hij Bunting telkens een stap voor. De Oostenrijker bleef zeer solide met een gemiddelde rond de 100 punten per beurt. Bunting bleef met ondanks een gemiddelde van 102,48 met lege handen achter.

Huybrechts heeft een negatief record weten te evenaren. Het was zijn zesde deelname aan de World Matchplay en ging voor de zesde keer in de eerste ronde onderuit. Hij deelt dat record met Eric Bristow en Robert Thornton, die zaterdag voor het eerst wel wist te winnen. 

Price kwam 4-3 voor, waarna Huybrechts mede met een 124 als een 153-finish tot 4-6 kwam. Het werd 5-7, waarna Huybrechts weinig meer raakte. Price kwam langszij en sloeg vervolgens toe. Met een 88-finish besloot hij de partij. 

Er werden zondagmiddag nog twee partijen gespeeld. Terry Jenkins won met 10-7 van Justin Pipe en Ian White versloeg Daryl Gurney met 10-2. 

Het toernooi gaat zondagavond verder met vier wedstrijden. James Wade speelt tegen Mercyn King en Adrian Lewis treedt aan tegen Mark Webster. De overige wedstrijden zijn Gary Anderson - Alan Norris en Peter Wright - Joe Cullen.